Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Γαλλία και Βέλγιο διασώζουν την Dexia

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Φιγιόν, πρωθυπουργό της Γαλλίας, και μια αντιπροσωπεία του Λουξεμβούργου προκειμένου να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για τον κατακερματισμό της τράπεζας Dexia.

Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε στην τελευταία ευθεία γραμμή των διαπραγματεύσεων", είπε, μετά το τέλος της συνόδου ενός περιορισμένου υπουργικού συμβουλίου χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. "Σε συμφωνία με τον Φρανουσά Φιγιόν, οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν στις Βρυξέλλες", διευκρίνισε βέλγος αξιωματούχος.

Ο Φιγιόν θα συναντηθεί λοιπόν με τον βέλγο ομόλογό του καθώς και με λουξεμβούργιους εκπροσώπους σε ένα μέρος που δεν αποκαλύφθηκε. Δεν ανακοινώθηκε ούτε η ώρα της συνάντησης.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του λουξεμβούργιου πρωθυπουργού Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η ανακοίνωση της συνάντησης αυτής γίνεται ενώ εντείνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο προκειμένου να επιτευχθεί πολύ γρήγορα μια συμφωνία που θα ανοίγει το δρόμο στον κατακερματισμό της Dexia, της οποίας η κάθε μία χώρα κατέχει το 5,7% των μετοχών.

Οι διαφορές παραμένουν, παρά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν χθες ανάμεσα στον βέλγο και τον γάλλο πρωθυπουργό από τη μια πλευρά και τους υπουργούς Οικονομικών των δύο χωρών, Φρανσουά Μπαροάν και Ντιντιέ Ρέιντερς, από την άλλη.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο διοίκησης της γαλλο-βελγικής τράπεζας, κάτι που αυξάνει την ανάγκη να προκύψει γρήγορα μια συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου