Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχει τέλος η λίστα των νεκρών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον συμμετεχόντων στην κηδεία ενός νεαρού άνδρα, που είχε πεθάνει την προηγουμένη στη φυλακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανακοίνωσε ότι : «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν συμμετέχοντες στην κηδεία στην Ντμέιρ, στα περίχωρα της Δαμασκού, ενός νεαρού Σύρου που πέθανε την προηγουμένη στη φυλακή». Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι συγγενείς του νεαρού που πέθανε, ανέφερε το OSDH που δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Σημειώνεται ότι χθες στην κηδεία του Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης, ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο Μεσάαλ Τάμο, 53 ετών, μέλος του συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε ένα όχημα ενώ βρισκόταν μπροστά από την κατοικία ενός φίλου στο Καμισλί, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Οι συριακές αρχές δήλωσαν σήμερα πως ο Μεσάαλ Τάμο σκοτώθηκε από μια «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση που ήθελε να προκαλέσει έριδες στην περιοχή Χασακέ», όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου