Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Κρίση: 10 ημερομηνίες που πρέπει να συγκρατήσετε

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

 Η Ευρωπαϊκή Κρίση έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις φτάνοντας να απειλεί ακόμη και τη Γαλλία και τη Γερμανία και οι αποφάσεις που θα ληφθούν ή όχι τον Οκτώβριο ίσως αλλάξουν το μέλλον του κόσμου - Ως γνωστό, την Κυριακή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί στο Βερολίνο όπου συζητείται η επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και το επόμενο βήμα της 'διάσωσης' της Ελλάδας με περισσότερα μέτρα από αυτά που εγκρίθηκαν την 21η Ιουλίου.


Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου


Η Μάλτα ψηφίζει για το EFSF και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η ψήφος θα είναι θετική.

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου

Η Σλοβακία ψηφίζει για το EFSF και το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η έγκριση.

Παρασκευή - Σάββατο, 14-15 Οκτωβρίου

Η ομάδα των G20 θα συνενδριάσει στο Παρίσι στις 14 Οκτωβρίου Θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή κρίση, η ενίσχυση του EFSF, η επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και η συμμετοχή των BRICS σε μία προσπάθεια στήριξης της Ευρωζώνης.

Δευτέρα - Τρίτη, 17-18 Οκτωβρίου

Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε η ενίσχυση του EFSF πιθανώς να έχει ήδη εγκριθεί και η συζήτηση να επικεντρωθεί στην υλοποίηση του σχεδίου επενακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία την οποία θα παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου

Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δε θα υπάρξουν αποφάσεις αλλά πιθανόν φήμες για μείωση επιτοκίων το Νοέμβριο.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Λήξη ελληνικών κρατικών ομολόγων ύψους 2 δις ευρώ. 

Τρίτη, 1η Νοεμβρίου

Ο Ιταλός Mario Draghi θα αντικαταστήσει το Γάλλο Jean-Claude Trichet στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι αγορές περιμένουν να δείξει περισσότερη αποφασιστικότητα στην επίλυση της ελληνικής κρίσης απ' ότι ο προκάτοχος του.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου