Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Είναι το Κατάρ ο "λευκός ιππότης" των Ευρωπαϊκών τραπεζών;

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Δημοσίευμα του Reuters αναλύει την έκθεση του κράτους στο τραπεζικό σύστημα.
"Το Κατάρ δεν είναι ο λευκός ιππότης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες" τονίζει σε δημοσίευμα του το Reuters, υπογραμμίζοντας ότι όσοι περιμένουν μεγάλες επενδύσεις και διάσωση ευρωπαϊκων τραπεζών από χώρες του Κόλπου θα απογητευούν σύντομα.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου οι επενδύσεις από το Κατάρ στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα θα είναι συγκεκριμένες και το ύψους τους θα ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν φήμες για πιθανές επενδύσεις από το Κατάρ, κάτι που έδωσε τροφή στις αγορές, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν.
Το Reuters επισημαίνει πως επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, ωστόσο ο επενδυτικός βραχίονας του Κατάρ έχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 70 δισ. ευρώ, εκ των οποίων είναι άνγωστο πόσα έχουν επενδυθεί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αγορές άνω των 20 δισ. ευρώ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Porsche και Volkswagen, στην Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, σε ισπανικές και βρετανικές επιχειρήσεις.
Το πρακτορείο αναφέρεται και στην συμμετοχή του Κατάρ στο σχήμα Alphabank - Eurobank. Όπως αναφέρει το Reuters το Κατάρ συμμετείχε σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, αλλά με το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, κάτι που δείνει ότι δεν υπήρχε προθυμία ανάληψης μεγάλου ρίσκου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου