Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

"Η Αμφίπολη θα αλλάξει την Iστορία"

Χρήστος Μαζάνης
Από το zougla.gr

Την άποψη ότι στον λόφο Καστά της Αμφίπολης ετάφη ο Ηφαιστίων εξέφρασε ο καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Κύπρου, Θεόδωρος Μαυρογιάννης, μιλώντας στο zougla.gr.

Όπως υποστήριξε, αν και περιμένει την ανθρωπολογική μελέτη των σκελετών που βρέθηκαν εντός του τύμβου, τα στοιχεία που παρουσίασε η Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα της τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως «ο αδελφικός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να αποτεφρώθηκε στη Βαβυλώνα, αλλά τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην Αμφίπολη».

ΤΟ «ΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

 Ένα χαρακτηριστικό και συνάμα τρομερό βίντεο που δείχνει δυο Τζιχαντιστές να ομολογούν τα εγκλήματα τους και συνάμα σκηνές αποτρόπαιας φρίκης από τα «έργα και ήμερες» του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Αυτό το «τέρας», το γέννησαν τα γρανάζια της Νέας Τάξης από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία.

ΝΕΟ ΡΩΣΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Μια επίσημη δήλωση του πρέσβη της Ρωσίας στην τουρκική πρωτεύουσα για το κουρδικό, έπεσε σαν «βόμβα» και προκάλεσε την έντονη οργή της τουρκικής ηγεσίας ενώ ο τουρκικός τύπος την χαρακτήρισε σαν καινούργιο χαστούκι της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Andev Karlov, σε δηλώσεις του που δημοσιευτήκαν στον τουρκικό τύπο και μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti News, αναφερόμενος στις ρώσικες επιχειρήσεις στην Συρία και στο Ιράκ, τόνισε πως το κουρδικό ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Γιακουτία: Βρέθηκε προϊστορικός οργανισμός ηλικίας άνω των 550 εκατομμυρίων ετών

Τα ευρήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης σε επιστημονικά ιδρύματα της Βρετανίας, της Κίνας και στη Ρωσία, στα ινστιτούτα παλαιοντολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Λομονόσοφ». Πηγή: Alamy/Legion Media

Σβετλάνα Αρχάνγκελσκαγια, ειδικά για τη RBTH
Από το gr.rbth

 Το εύρημα ηλικίας άνω των 550 εκατομμυρίων ετών άλλαξε τις αντιλήψεις των επιστημόνων σχετικά με την εξέλιξη της ζωής στη Γη. Πλέον, είναι βέβαιοι πως τα ζώα με σκελετό εμφανίστηκαν στον πλανήτη τουλάχιστον 20 εκατ. χρόνια νωρίτερα απ’ ότι θεωρείτο. Τα ευρήματα θα μελετηθούν στη Βρετανία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Κορυφώνεται την Τετάρτη το βράδυ η φθινοπωρινή βροχή από «πεφταστέρια»

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου
Η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, κορυφώνονται το βράδυ της Τετάρτης και τα χαράματα της Πέμπτης στο βόρειο ημισφαίριο, το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Φέτος αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους το βράδυ της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Πέμπτης 22 Οκτωβρίου.

Βγήκε το ΦΕΚ των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας.


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οι πρόσφατες εικόνες στην Ισπανία με τους πλειστηριασμούς θα είναι καθημερινές στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016.

Με το ΦΕΚ 2289/15-10-2015 δημοσιεύτηκε η απόφαση με αρ. 148/10/5.10.2015 με την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Ι. Στουρνάρα που βάζει τέλος στην παραπλάνηση της κυβερνητικής επικοινωνιακής διαχείρισης και ξεμπροστιάζει εντελώς τη πολιτική της.

Χ.Κίσινγκερ: "Η Ρωσία με την επέμβαση στη Συρία εκτοπίζει τις ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή - "Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ISIS ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ"

Ο Χένρι Κίσινγκερ, το «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και ο άνθρωπος που με ωμό και κυνικό τρόπο εξέφραζε τα αμερικανικά συμφέροντα προχώρησε σε μία παραδοχή όσον αφορά στη Μέση Ανατολή: «Η Ρωσία με τον πόλεμο στη Συρία κατάφερε να εκτοπίσει τις ΗΠΑ από μία περιοχή στην οποία κυριαρχούσαν κάποτε εξ ολοκλήρου».
 
Την συγκλονιστική αυτή επισήμανση την έκανε με άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal μόλις την περασμένη Παρασκευή και σαν να μην έφτασε αυτό, ο άνθρωπος που ξέρει όσο λίγοι την Μέση Ανατολή (στην Ελλάδα είναι γνωστός για τα παιχνίδια με την Κύπρο και το Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας) επί της ουσίας επισήμανε πώς η Ουάσιγκτον με τον ISIS έπαιξε και έχασε. 

Δεν βρίσκουν ισοδύναμα: 6% και 13% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μετά από τα «ήξεις - αφήξεις» και τις αυτοαναιρέσεις της κυβέρνησης τελικά τα αρμόδια όργανα επιβεβαίωσαν την αδυναμία τους να βρουν ισοδύναμα και αποφάσισαν την επιβολή κλιμακωτού ΦΠΑ  στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο η κυβέρνηση υπόσχεται ακόμη ισοδύναμα, τα οποία όμως μάλλον δεν έχει βρει, καθώς υποστηρίζει ότι θα τα ανακοινώσει στο τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλάνο που θα ισχύσει περιλαμβάνει μηδενικό ΦΠΑ για νηπιαγωγεία και προνήπια, και για παιδικούς σταθμούς, ΦΠΑ στο 6% για ΙΕΚ, φροντιστήρια, σχολές χορού, κ.λπ. και ΦΠΑ 13% για την τυπική εκπαίδευση, δηλαδή, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.

Σόιμπλε: Οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος

Χαρακτηρίζει αδύνατη την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς εφαρμογή του προγράμματος

Η Γερμανία δεν επέβαλε απολύτως τίποτε στην Ελλάδα - 15 από τους 19 υπουργούς του Eurogroup ζήτησαν προσωρινό Grexit - Χρειάζονται υπεύθυνοι ηγέτες για να εξηγήσουν στους πολίτες πως οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να ζήσουν καλύτερα - Ανοησία ότι το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν αν η Γερμανία πλήρωνε αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί

Βασική σύνταξη 390 ευρώ για όλους - «Τέλος» στις επικουρικές - «Επιδόματα» θα θυμίζουν οι συντάξεις λόγω Μνημονίου

Θα υπολογιστούν ξανά οι συντάξεις που ήδη καταβάλλονται, προανήγγειλε ο υπ. Εργασίας - Τσίπρας: Δεν μας δεσμεύει το πόρισμα των σοφών για το ασφαλιστικό - Δραστική μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης - Στο τέλος Οκτωβρίου οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
Θέσπιση βασικής σύνταξης  ύψους 390 ευρώ, διαφορετικό ποσοστό αναπλήρωσης για τους υψηλόμισθους με στόχο την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και ανακαθορισμό (δηλαδή μείωση) των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων προβλέπει η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου η οποία θα τεθεί σε γενικές γραμμές και χωρίς  «ποσοτικοποίηση» των αποτελεσμάτων  σήμερα υπόψη του υπουργικού συμβουλίου.