Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ!

ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΕΜΟΥ
 
Η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ. Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι η χρήση ξένων λέξεων αντί των ωραιοτέρων Ελληνικών, από μια γλώσσα που είναι η μητέρα όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνο.
Παράδειγμα, το «fame story» μας αρέσει, μας έλκει περισσότερο από τις λέξεις «φήμη και ιστορία», της οποίας πατέρες είναι ο Ηρόδοτος και ο Θουκυδίδης. Προτιμούμε το στούντιο αντί για το εργαστήριο ή σπουδαστήριο. Σούπερ Μάρκετ αντί υπεραγορά. Σπόνσορας αντί χορηγός. Γκράφιτι αντί τοιχογραφία. Σόου αντί παράσταση. Πάρκινγκ αντί στάθμευση, κλπ.

Η επιλεκτικότητα του κλινοπτιλόλιθου

Του Ν.Λυγερού
 Όταν μιλούμε γενικά για ζεόλιθο, δεν κατανοούμε ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες και δεν έχουνε όλες τις ίδιες ιδιότητες. Υπάρχουν ζεόλιθοι που είναι όξινοι, άλλοι ουδέτεροι κι άλλοι αλκαλικοί. Γι’ αυτό τον λόγο, και ειδικά τώρα που θέλουμε να αναδείξουμε τις ιδιότητες που έχει ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος, πρέπει να εξετάζουμε ειδικά τις ιδιότητές του για να έχουμε μια γνήσια γνώση για τη χρήση του αλλά και για άλλες εφαρμογές. Μία από τις πιο σημαντικές διαφορές είναι η διαφορά μεταξύ των συνθετικών και των φυσικών ζεόλιθων.

Γεβγκένι Κασπέρσκι: «Το μέλλον ανήκει στα “εθνικά Internet”»

Ο Γεβγκένι Κασπέρσκι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής λογισμικού ασφαλείας Kaspersky Lab, η οποία το 2012 εντόπισε τον εξαιρετικά επικίνδυνο ιό Flame που σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για να εξουδετερώσει υπολογιστές στο Ιράν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» τόνισε ότι μελλοντικά οδεύουμε ολοένα και περισσότερο προς έναν κατακερματισμό του Διαδικτύου (Internet fragmentation).

Τι σημαίνει αυτό; Πως μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το τεράστιο σκάνδαλο ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) πολλές χώρες προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός «εθνικού Internet» ή, για να το θέσουμε καλύτερα, ενός Διαδικτύου με όρια, όπως ακριβώς στις συνοριακές γραμμές ανάμεσα στα διάφορα κράτη.

Επιστήμονες κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης σε ποντίκια

Αυστραλοί και αμερικανοί επιστήμονες ελπίζουν ότι μια χημική ουσία, που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές σε ποντίκια, μπορεί να δοκιμασθεί στον άνθρωπο από τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, την Παρασκευή.

Κατά την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ: Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Τα χαράματα της 21ης Δεκεμβρίου ξεκινάει η μικρότερη ημέρα του χρόνου, το χειμερινό ηλιοστάσιο. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην ημέρα αυτή, πολύ πριν καν υπάρξει ο μήνας Δεκέμβρης.

Πριν από 5.000 χρόνια είχε κατασκευαστεί ένα σημαντικότατο μνημείο επάνω σε έναν νεφροειδούς σχήματος λόφο, στην κορυφή της περιοχής που σήμερα γνωρίζουμε ως Newgrange στην Ιρλανδία, 48 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Δουβλίνου. Ο θάλαμος σε σχήμα σταυρού στην καρδιά του λόφου, βρίσκεται στο τέλος ενός στενού διαδρόμου με μήκος 19 μέτρα. Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, τεσσεράμισι λεπτά μετά την ανατολή, οι ακτίνες του ήλιου γλιστράνε μέσα από μία σχισμή που βρίσκεται πάνω από την πόρτα, διαπερνούν τον διάδρομο και φωτίζουν τα σκαλιστά σχέδια του θαλάμου.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Από τα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων φιλόσοφων διαπιστώνουμε ότι τους απασχολούσε ιδιαίτερα η προέλευση και η μοίρα του ανθρώπου και του κόσμου που τον περιέβαλε. Ένεκα τούτου είχαν ιδρυθεί σχολές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος που ανέπτυσσαν ολόκληρα φιλοσοφικά συστήματα. Το ενδιαφέρον αυτό που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας, είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχτούν οι επιστήμες και να διατυπωθούν πολλές θεωρίες από τους ερευνητές γύρω από αυτό το θέμα. Μια από αυτές είναι η θεωρία της κατευθυνόμενης πανσπερμίας, την οποία διατύπωσαν οι καθηγητές  Francis Crick (Βραβείο Νόμπελ) Φυσιολογίας  - Ιατρικής 1962, για την ανακάλυψη του DNA και ο L. Orgel. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, η ζωή που γνωρίζουμε σήμερα δεν εμφανίστηκε αυτοδύναμα στον πλανήτη μας, αλλά ήρθε από ένα ουράνιο σώμα έξω από το πλανητικό μας σύστημα με φορείς μικροοργανισμούς, τους οποίους ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ.

Ο Καντάς περιγράφει το κύκλωμα των μιζών στα εξοπλιστικά και αποκαλύπτει 8 μεσάζοντες

Σε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση της σύλληψης του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντώνη Καντά, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για μίζες εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Αντώνης Καντάς φέρεται να έχει αποδεχθεί ότι έλαβα μίζες μαμούθ, ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία, κατά την ομολογία του, συνδέονται με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ Και ο Α.Σαμαράς έχει παραδώσει τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων του!

Δεν είναι μόνο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, εξέχων μέλος της πολιτικής δυναστείας Καραμανλή, ανιψιός και εξάδελφος δύο πρωθυπουργών, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή αντίστοιχα, που έχει προβεί στην παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, προκειμένου να αποφεύγει να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και συνακόλουθα την ασφάλεια του αυτοκινήτου του.

Από μια προσεκτική ανάγνωση του "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκύπτει ότι και ο ίδιο ο Αντώνης Σαμαράς έχει πράξει το ίδιο: Έχει παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας σε δύο ΙΧ ιδιοκτησίας του!

ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΚΓΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ.

Του  Θεόδωρου Λάσκαρη
Από το theodotus
 
Το πολιτιστικό και ηθικό-παιδαγωγικό ''κλίμα'' μιας κοινωνίας, στην εποχή μας, διαμορφώνεται ως εξής:  Κάποιοι νέοι, αφού παπαγαλίσουν κάποια μαθήματα στο σχολείο και γράψουν καλά, μέτρια ή και κακά στις  εξετάσεις, μπαίνουν στις διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς βέβαια να έχει πρώτα αξιολογηθεί η κριτική τους ικανότητα, η νοητική τους επάρκεια, και γενικότερα η συνολική προσωπικότητα τους. Μπαίνουν λοιπόν στα πανεπιστήμια άτομα τα οποία δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα να κρίνουν και να αναλύσουν εις βάθος τις γνώσεις που τους προσφέρονται. Εκεί, οι καθηγητές τους, οι οποίοι για να μπορέσουν να γίνουν ακαδημαϊκοί, έχουν ακολουθήσει πιστά όλες τις ιδεολογικές μόδες και όλες τις κατεστημένες απόψεις που το παγκόσμιο σύστημα αριστοτεχνικά δημιουργεί, αρχίζουν  να  τους διδάσκουν αυτές τις απόψεις. 

«Ο Πούτιν πυροδότησε πραγματική πληροφοριακή βόμβα»

«Ο Πούτιν πυροδότησε πραγματική πληροφοριακή βόμβα»
Τα πρακτορεία ειδήσεων του κόσμου σχολιάζουν τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας του μακρόχρονης (περισσότερο από τέσσερις ώρες) συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα. Την παρακολουθούσε προσεκτικά σε απευθείας μετάδοση ο Τσέχος δημοσιολόγος, που ειδικεύεται στα ρωσικά θέματα, σχολιαστής της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας Hospodářské noviny Όντρει Σούκουπ (Ondřej Soukup). Ο Όντρει Σούκουπ σε συνέντευξή του στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» εξέφρασε τις εντυπώσεις που του προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου του Πούτιν.

ΕΕ: Συμφωνία για τραπεζική ένωση με το βλέμμα στην παγκοσμιοποίηση

εε-συμφωνία-για-τραπεζική-ένωση-με-το-βλέμμα-στην-παγκοσμιοποίησηΣταθερά τα βήματα για την δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου εξουσίας, το οποίο ευελπιστούν οι παγκοσμιοποιητές να ελέγχει απόλυτα τις οικονομικές δραστηριότητες του πλανήτη και άρα να χειραγωγεί πλήρως τις λαϊκές μάζες, καταπιέζοντας τους όποιους αντιφρονούντες…
Ο δρόμος για την δημιουργία ενιαίου τραπεζικού συστήματος στον πλανήτη, βάσει του οποίου η παγκόσμια διαπλοκή θα ελέγχει πλήρως την οικονομία, ανοίγει διάπλατα μετά την συμφωνία, στην οποία προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την τραπεζική ένωση και τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών χαρακτηρίζοντας μάλιστα κοσμοϊστορική την ημέρα για τις τράπεζες του μπλοκ.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Αλλάζει ο χάρτης της Ευρασίας: Το Ισραήλ ζήτησε να μπει στην Ευρασιατική Ένωση!

Σε μια εξέλιξη τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας εξέλιξη, το Ισραήλ προχώρησε στην υποβολή αίτησης προσχώρησης στην τελωνειακή Ευρασιατική Οικονομική Ένωση στην οποία ηγείται η Ρωσία και μετέχουν επίσης το Καζακστάν και η Λευκορωσία, ενώ είναι θέμα χρόνου να συμμετάσχουν και η Ουκρανία, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν.
Το μεγάλο όραμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, όχι απλώς λαμβάνει "σάρκα και οστά", αλλά κερδίζει και μια χώρα που μέχρι σήμερα σίγουρα δεν μπορούσε να συγκαταλεγεί στους συμμάχους της Μόσχας...

‘Electronic pickpocketing’: Ποιος θα μας προστατεύσει από τους ηλεκτρονικούς πορτοφολάδες;(Βίντεο)



Σχόλιο από ALEXANDER



Διαβάστε το άρθρο και δείτε τα βίντεο και μετά αναρωτηθείτε τι θα συμβεί αν αποκτήσουμε όλοι μας την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Στο άρθρο περιγράφετε πως αν δεχτείς επίθεση χάνεις τα χρήματά σου.

Αν σου επιτεθούν στην   ηλεκτρονική σου ταυτότητα χάνεις την ύπαρξή σου.

Φανταστείτε την επίθεση σε πόλεις η ακόμα και σε χώρες…

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: Η βίαιη σύλληψη του Θανάση Βέγγου

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: Η βίαιη σύλληψη του Θανάση Βέγγου (pics)
Μέχρι και ο «καλύτερος άνθρωπος» είχε συλληφθεί... Άλλωστε σε αυτή τη χώρα όλα μπορούν να συμβούν!
Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε συλληφθεί, με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό, επειδή ένας πειρατικός σταθμός στον Κολωνό, έπαιζε διαφημιστικό μήνυμα της παράστασής του
Ας τα πάρουμε από την αρχή, από το μακρινό 1982
Ο Θανάσης Βέγγος κοιμάται στο σπίτι του και ακούει να του χτυπάνε δυνατά την πόρτα. Ώσπου να σηκωθεί και να ντυθεί, η πόρτα δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα και μια άγρια φωνή ακούστηκε: "Στο τρίτο χτύπημα της πόρτας, αν δεν ανοίξεις, θα την σπάσω".
Σύμφωνα με τη «μηχανή του χρόνου», έντρομος, ο καλός αυτός άνθρωπος άνοιξε την πόρτα και είδε ένα όργανο της τάξης να του ανακοινώνει, ότι συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ανεξάρτητη η Ραχήλ Μακρή

Την ανεξαρτητοποίηση της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε πριν από λίγο η βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής εξέφρασε έντονη δυσφορία καθώς θεωρεί ότι το κόμμα της δίνει δεύτερο ρόλο στις συζητήσεις των νομοσχεδίων στο κοινοβούλιο.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι δεν υπέγραψε την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για ονομαστική ψηφοφορία στον φόρο ακινήτων και επέλεξε να καθίσει στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ Η ΝΔ διέγραψε την ιστορία της και την συνείδησή της

Ο Β.Πολύδωρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και τον λόγων του και καταψήφισε στο σύνολό του, το ν/σ του φόρου ακινήτων το οποίο τελικά πέρασε, και ο ίδιος διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ.Ο Β.Πολύδωρας θεωρεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παράνομο ως αντισυνταγματικό, και ως τέτοιο δεν το ψήφισε.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος καταψήφισε και διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος απουσίαζε.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΚΡΑΤΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ! Ανησυχεί η ΕΕ για τη στάση των Τούρκων στην Κύπρο


Τη δημιουργία προηγούμενου, από τους τουρκοκύπριους, για απόσχιση κρατιδίων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φοβούνται στην ΕΕ!
 
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη τον τελευταίο καιρό εντείνονται στην Ισπανία οι φωνές για απόσχιση της Καταλονίας, ενώ η κυβέρνηση Ραχόι προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, αρνούμενη δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.
 
Ανησυχία εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τις θέσεις της τουρκικής πλευράς στο κυπριακό και δήλωσαν στον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επιθυμούν και οι ίδιοι να ξεκαθαριστεί η βάση της λύσης του προβλήματος.

ΣΤΟ "ΝΑΔΙΡ" ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ Τουρκία: Απειλεί με απέλαση τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε μερικούς πρεσβευτές στην Τουρκία για ανάμειξη σε "προκλητικές πράξεις" και τους προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τους απελάσει, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνολικά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών.
"Αυτές τις τελευταίες ημέρες, πολύ περιέργως, πρεσβευτές αναμιγνύνονται σε μερικές προκλητικές πράξεις. Τους απευθύνομαι από εδώ, κάντε τη δουλειά σας, αν βγείτε από την περιοχή των καθηκόντων σας, μπορεί να επεκταθείτε στην περιοχή της δικαιοδοσίας της κυβέρνησής μας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρατάμε στη χώρα μας", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Σαμψούντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ!


Πέστε απ’ τα σύννεφα:Δείτε τι σύνταξη παίρνει η Λιάνα Κανέλλη και προπάντων η Αλέκα Παπαρήγα από το ΙΚΑ και το Ταμείο των δημοσιογράφων!

Για να μη το παιδεύουμε παραβλέπουμε, την παράπλευρη απώλεια ότι οι βουλευτές παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση, παίρνουν κανονικά και τις συντάξεις τους γιατί μπορεί στο μεταξύ να έχει αλλάξει κάτι (μην ξεχνάμε ότι στο προχώ ελληνικό κράτος τα πόθεν έσχες που βγήκαν αφορούν εισοδήματα του 2011), για να δούμε τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα. Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει…29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Ταμείο των δημοσιογράφων

ΞΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ;


Έντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδικήαναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».

Εκεί άλλωστε παρέπεμπαν και με το πανό που είχαν αναρτήσει στη προχθεσινή διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στο οποίο έγραφαν «Εξω οι φονιάδες των λαών».

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;;; Τεράστια αποθέματα νερού στην Αφρική;;;;;

Τεράστια αποθέματα νερού στην Αφρική

Πάνω σε τεράστιες δεξαμενές υπόγειων υδάτων «κάθεται» η Αφρική, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο συνολικός όγκος του νερού στους υπόγειους υδροφορείς είναι 100 φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με το νερό που υπάρχει στην επιφάνεια.

Μάλιστα οι ερευνητές χαρτογράφησαν τις τοποθεσίες και τη δυναμική των υπόγειων δεξαμενών νερού.

Αϊγιο: Επεισόδια και τραυματισμοί εργαζομένων στο εργοστάσιο "ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ"

ΣΤΟ Α.Τ. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-Οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοι εμπόδισαν φορτηγό να μπει στο χώρο

 Επεισόδιο με τραυματισμούς συνέβη στις 13:30 στο εργοστάσιο Καλλιμάνης στο Αίγιο όταν απεργοί εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μισθοί μηνών εμπόδισαν φορτηγό με ψάρια που επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο.
Αρχικά υπήρξε διαπληκτισμός εργαζόμενων με τον οδηγό του φορτηγού, όπου και τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο, ενώ στην συνέχεια, συμφώνα με τις πληροφορίες, στέλεχος της επιχείρησης προσπάθησε να εισέλθει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο στην πύλη και τραυμάτισε εργαζόμενο που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα.