Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αχμέτ πως πάει με τους «Έλληνες»; Προχωράει η «εκπαίδευσή» τους;



Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Απείθαρχοι. Ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
- Κι αυτή η «παρτίδα»;
- Κι αυτή και η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη Μωχάμεντ....και οι επόμενες όπως φαίνεται.
- Και τι γίνεται; Τι κάνουμε;
- Τι να γίνει; Αν πάνε έτσι όπως δείχνουν ότι πάνε δεν θα έχουν ούτε μια ώρα ζωής απέναντι στους «άλλους». Θα τους λιανίσουν μέσα στην πρώτη μέρα.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 , εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση της Ομοσπονδίας στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου περί αγορανομικού κώδικα, οι οποίες προβλέπουν τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές. Η σχετική επιστολή, η οποία εστάλη στον Υπουργό Ανάπτυξης
.κ Κωστή Χατζηδάκη, έχει ως εξής:

Κρίσιμες ώρες για τον Τσάβες

Αναχώρησε για την Κούβα, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες για να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για τον καρκίνο.
Το ταξίδι του προέδρου της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνίας, Ερνέστο Βιγέγκας, μέσω του λογαρισμού του στο Twitter.

Όπως έγραψε: “Ο πρόεδρος Τσάβες αναχώρησε από την Μαϊκετία με προορισμό την Αβάνα για να υποβληθεί σε επέμβαση. Εικόνες στις 7 στο VTV, το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο”.

Ο 58χρονος πρόεδρος έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις από τα μέσα του περασμένου έτους και η νέα επέμβαση αναμένεται να αυξήσει τις αμφιβολίες για το πολιτικό του μέλλον.

Πέμπτη ημέρα ανόδου για τον Dow Jones

Dow13.248,4478,56 0,60%  



  Nasdaq3.022,3035,34 1,18%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones και τον S&P 500 να συμπληρώνουν πέντε διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις.

Με τις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών για ένα πακέτο μέτρων που θα επιτρέψει στην αμερικανική οικονομία να αποφύγει τον δημοσιονομικό γκρεμό να μην εμφανίζουν ουσιαστική πρόοδο οι επενδυτές έστρεψαν σήμερα την προσοχή τους στη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Οι επενδυτές περιμένουν και νέες πρωτοβουλίες από την κεντρική τράπεζα για την τόνωση της οικονομίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Fed θα ανακοινώσει αύριο νέες μηνιαίες αγορές μέχρι 45 δισ. δολ. σε έντοκα γραμμάτια με ισχύ από το επόμενο έτος καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα για τις αγορές χρεογράφων πλησιάζει στη λήξη του.

Στην Ουάσινγκτον συνεχίζεται στο μεταξύ το μπρα ντε φερ μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τον προϋπολογισμό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων περιμένουν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να περιγράψει συγκεκριμένα μέτρα για περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αποφυγή του λεγόμενου δημοσιονομικού γκρεμού, δήλωσε σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής, John Boehner.

Γαλλία προς Ευρωκοινοβούλιο: Αίρετε την ασυλία της Λεπέν



 Σχόλιο από ALEXANDER



Διαβάστε την δήλωση της Λεπέν όσες φορές θέλετε…αν βρείτε που είναι η «υποκίνηση φυλετικού μίσους»…να μου τρυπήσετε τη μύτη!!!

Η Γαλλία ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να άρει τη βουλευτική ασυλία της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Αιτία οι εμπρηστικές δηλώσεις που είχε κάνει το 2010 εξομοιώνοντας τις μουσουλμανικές προσευχές σε δημόσιους χώρους με τη ναζιστική Κατοχή.

Το "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών - Σαμαράς και Βενιζέλος οι πλουσιότεροι. Πιο φτωχοί Παπαρήγα - Τσίπρας

Ποιο είναι το "πόθεν έσχες" πολιτικών αρχηγών και αρχηγών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2011
Το "ξεσκόνισμα" στα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για το 2010, δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν στις 11 το πρωί στην ιστοσελίδα της Βουλής οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των βουλευτών, των υπουργών, των ευρωβουλευτών, καθώς και των πρώην βουλευτών, για το οικονομικό έτος 2011.

Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χρήστος Ζώης

Ανακοίνωσε την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Χρήστος Ζώης
Ο Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του ως εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πρόκειται για το δεύτερο στέλεχος του κόμματος που κοινοποιεί την παραίτηση του, μετά τον Γιάννη Μανώλη.
Η δήλωση παραίτησης
"Η δήλωση που είχα κάνει στις 19/03/2012, πριν την ένταξη μου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, κατέληγε ως εξής:

Κατολίσθηση στην Εγνατία οδό

Μεγάλος βράχος έπεσε από την πλαγιά, έσπασε το τοιχίο αντιστήριξης και έφτασε μέχρι το οδόστρωμα. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων
Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των Κερδυλίων, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφεραν πολίτες έγινε κατολίσθηση στα Κερδύλια, λίγο πριν από τα τούνελ.
Βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά και κατέληξε στο οδόστρωμα.

Άντρο εγκληματικότητας το κέντρο της Αθήνας

Ποια είναι τα επίσημα αποτελέσματα της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''. Συλλήψεις, έλεγχοι και κατασχέσεις στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας
Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''.
Σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα
Προσήχθησαν 321 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα και διενεργήθηκαν 3 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 24 εκδιδόμενες γυναίκες, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις.

Κύπρος: Επεισόδια έξω από τη Βουλή μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στον χώρο της Βουλής, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων.

Εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοχοι αξιογράφων εισήλθαν στο κτίριο και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν έγκλημα. "Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες" φώναζαν οι διαδηλωτές στους βουλευτές.

Μικρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρά κέρδη καταγράφει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που ξεκίνησε χθες. Ο Γενικός Δείκτης στις 12:40 ανερχόταν στις 128,63 μονάδας, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,44%.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 49,2 μονάδες, παρουσιάζοντας επίσης μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,39%. Ο ημερήσιος τζίρος διατηρείται στα χαμηλά επίπεδα των €202.483.

"Φλερτάρει" με υψηλά δύο μηνών ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Το επίπεδο των 870 μονάδων διεκδικεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με ώθηση τόσο από την άνοδο στις τράπεζες όσο και από το αγοραστικό ενδιαφέρον σε μη τραπεζικούς τίτλους του FTSE25.

Έχοντας ήδη συμπληρώσει ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων με αθροιστικά κέρδη 5,24%, ο ΓΔ κινείται σε νέα υψηλά έξι εβδομάδων, λίγα 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης, από το οποίο αναμένεται να δοθεί το τελικό «ΟΚ» για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ Β.ΠΟΥΤΙΝ Και εγένετο "Ευρασιατική Ένωση"! - Ρωσία, Λευκορωσία & Καζακστάν "γίνονται ένα"

Για πρώτη φορά μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ένας Ρώσος ηγέτης, ο Β.Πούτιν θα εμφανισθεί στην Δύση ως εκπρόσωπος μιας μεγάλης ένωσης κρατών υπό την ρωσική ομπρέλα!
Έτσι λοιπόν στις 21 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτι, θα προσέλθει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας, ως εκπρόσωπος της Ευρασιατικής Ένωσης, αφού θα εκπροσωπήσει και Λευκορωσία, Καζακσταν, ως έναν ενιαίο οικονομικό χώρο με τη Ρωσία!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ (;) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Θεσπίζουν μέτρα προστασίας των "λάθρο" και "Παρατηρητήριο" καταγγελίας της ... Ελλάδας!

Έγινε κι αυτό: O γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός "πακέτου" μέτρων για την περίθαλψη και προστασία των ... λαθρομεταναστών από το ελληνικό κράτος!
 
Τα βασικά σημεία αυτού του σχεδίου:
 
1. Ορισμός εισαγγελέα για την εποπτεία των υποθέσεων φυλετικού μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Μα, καλά οι λοιποί "απλοί" εισαγγελείς δεν αρκούν στο κράτος για τέτοια αδικήματα;

W.Post: "ΗΠΑ και ΕΕ προς ίδρυση νέας κολοσσιαίας οικονομικής ένωσης"

Ως αντίβαρο στην Ευρασιατική Ένωση, προωθούν κύκλοι εκατέρωθεν του Ατλαντικού, την δημιουργία μιας Αμερικανοευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα φιλοδοξεί να σταματήσει τη ρωσική επέλαση στις ακτές του Ατλαντικού.
Πέραν όμως του αντίβαρου ο επιπλέον λόγος δημιουργίας μιας τέτοιας ένωσης, είναι γιατί και οι Ευρωπαίοι, όπως και οι Αμερικανοί στο πεδίο της οικονομίας τα έχουν κάνει "θάλασσα" με οδυνηρές συνέπειες για την γεωπολιτική τους ισχύ, και επιθυμούν να μηδενίσουν και να ξεκινήσουν από την αρχή.

Βαρουφάκης: Διαβάστε και κλάψτε!

Σχολιάζει την συνέντευξη του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν στους Financial Times, ο καθηγητής Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, γράφοντας στο twitter "Διαβάστε και κλάψτε!".

Επισημαίνει, μάλιστα πως σε κάποιο σημείο ο Ρεν παραποιεί εντελώς μια φράση του θεμελιωτή της οικονομικής θεωρίας Τζον Κέινς.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο «μίστερ τιβί»

«Θα πάμε στις εκλογές με το σύμβολο Φόρτσα Ιτάλια. Υποψήφιοι θα είναι ξανά μόλις ένα 10% εκ των σημερινών βουλευτών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5 -που ανήκει στον ίδιο.

«Το σπρεντ δεν μας ενδιαφέρει: είναι μια απάτη, ένα ψεύτικο εύρημα», είπε ο Ιταλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, αναφερόμενος στην διαφορά απόδοσης των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα αναφοράς.

Στην παράταση... ψάχνουν από 4 έως 6 δισ.

Στις 12 το μεσημέρι (ώρα Λονδίνου) ολοκληρώνεται και η παράταση που έδωσε ο ΟΔΔΗΧ προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για επίτευξη υψηλότερης συμμετοχής.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί θετικά για την χώρα μας. «Μπορώ να πω ότι είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι την Τρίτη θα μπορεί κανείς να πει με σχετική σιγουριά ότι τα πράγματα θα έχουν πάει πολύ καλά» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκληση: 160.000 ευρώ για τον φωτισμό του νέου Δημαρχείου Ξάνθης!


Πρόκληση: 160.000 ευρώ για τον φωτισμό του νέου Δημαρχείου Ξάνθης!
Μόνο ως σκανδαλώδης πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόθεση και μόνο του δήμου Ξάνθης να δαπανήσει 160.000 ευρώ για τον έργο του “φωτισμού για την ανάδειξη του κτηρίου του νέου δημαρχείου” του δήμου Ξάνθης.
Πρόκειται για το κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και το οποίο έχει αγοράσει ο δήμος (αναμένεται η αποπληρωμή του δανείου για την απόκτησή του) προκειμένου να μεταστεγάσει εκεί τις υπηρεσίες του. Ωστόσο το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης για το 2013 συμπεριλαμβάνεται το ως άνω έργο προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, με 40.000 ευρώ ως απορρόφηση για το 2013 χωρίς να αιτιολογηθεί επαρκώς το που θα πάνε αυτά τα χρήματα.

ΣΟΚ: Περπατούσε στο δρόμο και έπεσε πάνω σε νεκρό

ΣΟΚ: Περπατούσε στο δρόμο και έπεσε πάνω σε νεκρό
Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος περαστικός στην Κρήτη. 
Συγκεκριμένα, το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα βρέθηκε στις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αγάκου Μετόχι στις Βούτες Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πτώμα εντόπισε μέσα στο αυτοκίνητο ένας περαστικός ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία.
Σύμφωνα με το prismanews.gr, στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής ωστόσο ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Οι άγνωστες συμφωνίες παράδοσης της Ελλάδας στην Γερμανία

Οι άγνωστες συμφωνίες παράδοσης της  Ελλάδας στην Γερμανία Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το  newsbomb
 
Τα Μνημόνια 1, 2 και το υπό εφαρμογή 3, δεν είναι αυτοτελείς πράξεις και συμφωνίες, που σχετίζονται με την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και την αδυναμία της να βρίσκει πιστώσεις στις αγορές.Είναι ουσιαστικά εφαρμοστικοί νόμοι μιας κεντρικής συμφωνίας, απολύτως ετεροβαρούς σε βάρος της Ελλάδας και αποικιοκρατικής, που αποδέχθηκε και συνομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, δύο μήνες πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Την συμφωνία αυτή ακολουθούν και οι επόμενες κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς τους Λ. Παπαδήμο και Α. Σαμαρά.

Νέες αυξήσεις-φωτιά θέλει η ΔΕΗ στους λογαριασμούς

Αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου ζητάει η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα στοιχεία κόστους που υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ΔΕΗ επικαλείται, μεταξύ άλλων, την άνοδο του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους αγορών ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην ενέργεια και τη μνημονιακή υποχρέωση, τα τιμολόγια λιανικής να αντανακλούν το κόστος το αργότερο ως την 1η Ιουλίου του 2013 οπότε και απελευθερώνονται.

Στα πρόθυρα διάσπασης οι Ανεξάρτητοι Ελληνες Μανώλης: Είσαι λαγός! Καμμένος: Κι εσύ αποστάτης!(Βίντεο)

Eνδοκομματικό χάσμα και συνθήκες διχασμού που δύσκολα θα γεφυρωθούν διαμορφώνονται στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την αρχή έκανε ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, ενώ σήμερα τη σκυτάλη έλαβε ο Γ. Μανώλης, ο οποίος αφού εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Π. Καμμένου, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το κόμμα.

Ο Π. Καμμένος του απάντησε μέσω Twitter: «Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ». Στη συνέχεια μάλιστα το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση τύπου που επαναλαμβάνονται όσα δήλωσε ο πρόεδρος στο Διαδίκτυο μόνο που προστίθεται ότι το θέμα του κ. Μανώλη «ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης».

Με εντολή Στουρνάρα… Η ΔΕΗ θα εισπράττει το χαράτσι

«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση»

Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, ανέφεραν σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, καθώς χθες το βράδυ κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

Aνέκδοτο: Ο Θεός και οι βουλευτές…

 Ο Θεός βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας και τον κίνδυνο να καταστραφεί η ιστορική αυτή χώρα και αποφασίζει να κάνει άμεση παρέμβαση.

Κατεβαίνει στην βουλή των Ελλήνων και μεταξύ των άλλων λέει τα εξής :

"Ακούστε ρεμάλια αποφάσισα να σας χαρίσω όλο το χρέος και να πριμοδοτήσω την χώρα με άλλα τόσα ευρώ, ώστε να αναπτυχθεί και να μεγαλουργήσει. Επίσης αποφάσισα να λύσω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το σκοπιανό και το αλβανικό ζήτημα και εφεξής οι λαοί αυτοί θα ζούνε σε απόλυτη αρμονία μαζί σας.

3 Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ και Στρατηγική Ανάπτυξη". Κτίριο Μηχανικής, Κομοτηνή, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, ώρα: 19.00

Άντεξε το ανοδικό σερί του Dow Jones

Dow13.169,8814,75 0,11%  



  Nasdaq2.986,968,92 0,30%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις κλείνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων παρά την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο της Daimler AG στο Μίσιγκαν επανέλαβε τη δέσμευσή του να μην συμβιβαστεί στο αίτημα για την αύξηση των φόρων στους πλούσιους Αμερικανούς στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών συναντήθηκαν την Κυριακή για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες για να συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών διευκρίνισαν ότι οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνομιλίες.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε παράλληλα σήμερα στην Ευρωζώνη λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Ιταλία μετά την ανακοίνωση του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Monti ότι θα παραιτηθεί στον απόηχο της απόφασης του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του.