Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στην αντεπίθεση πέρασε ο «μίστερ τιβί»

«Θα πάμε στις εκλογές με το σύμβολο Φόρτσα Ιτάλια. Υποψήφιοι θα είναι ξανά μόλις ένα 10% εκ των σημερινών βουλευτών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5 -που ανήκει στον ίδιο.

«Το σπρεντ δεν μας ενδιαφέρει: είναι μια απάτη, ένα ψεύτικο εύρημα», είπε ο Ιταλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, αναφερόμενος στην διαφορά απόδοσης των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά δεκαετή ομόλογα αναφοράς.


Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «όσο ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ήταν ένας από τους δυο με τρεις πιο έγκυρους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρώπης, διότι προέρχεται από τον χώρο της εργασίας».

«Όσο ήμουν πρωθυπουργός, εναντιώθηκα στις γερμανικές απαιτήσεις σαν κι εκείνες που έφεραν την Ελλάδα στο όριο του εμφυλίου πολέμου», υποστήριξε ο ζάπλουτος Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Όπως κάνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, ο Μπερλουσκόνι επέκρινε το έργο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. Επισήμανε ότι «η οικονομία παρουσιάζει σήμερα σαφή επιδείνωση, αφού το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2%».

Για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ο Μπερλουσκόνι στάθηκε στο εξής: «η Γερμανία αποφάσισε να κάνει κάτι προς όφελός της, δίνοντας εντολή στις τράπεζές της να πουλήσουν όλα τα ομόλογα του ιταλικού δημοσίου. Εκείνη την στιγμή, τα αμερικανικά κυρίως ταμεία κερδοσκοπικών επενδύσεων, σκέφτηκαν ότι αφού η Γερμανία ξεκίνησε να πουλά, κάτι δεν πάει καλά, και άρχισαν όλοι να πωλούν».

«Οι επενδυτές θεώρησαν λοιπόν ότι για να επενδύσουν στο δημόσιο χρέος μας, έπρεπε να προφυλαχθούν από τον θεωρητικό μόνο κίνδυνο που διέτρεχαν ζητώντας (σ.σ. επιτόκιο) 14% από την Ελλάδα, 7% από την Πορτογαλία και 6% από την Ιταλία».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου