Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κρίσιμες ώρες για τον Τσάβες

Αναχώρησε για την Κούβα, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες για να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για τον καρκίνο.
Το ταξίδι του προέδρου της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνίας, Ερνέστο Βιγέγκας, μέσω του λογαρισμού του στο Twitter.

Όπως έγραψε: “Ο πρόεδρος Τσάβες αναχώρησε από την Μαϊκετία με προορισμό την Αβάνα για να υποβληθεί σε επέμβαση. Εικόνες στις 7 στο VTV, το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο”.

Ο 58χρονος πρόεδρος έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις από τα μέσα του περασμένου έτους και η νέα επέμβαση αναμένεται να αυξήσει τις αμφιβολίες για το πολιτικό του μέλλον.

Στην περίπτωση που ο Τσάβες αποφασίσει να παραιτηθεί, πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο αντιπρόεδρος, Νικολά Μαντούρο, και ο επικεφαλής του Κογκρέσου, Ντιοσντάντο Καμπέλο. 

Τα λόγια του Προέδρου του Ισημερινού και στενού φίλου του Ούγο Τσάβες έβαλαν πολλούς σε σκέψεις για το πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα για τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας που χτυπήθηκε πάλι από τον καρκίνο.
"Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην Κούβα καθώς επανεμφανίστηκε ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει", δήλωσε ο φίλος και πολιτικός σύμμαχός του, ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

"Ο αγαπητός φίλος και συνάδελφός μου, ο Ούγο Τσάβες, περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του", είπε ο Κορέα.
"Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται. Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα λεπτή", διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ισημερινού.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου