Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Πιο επίκαιρο από πότε: Πώς εξοντώνεται ένας λαός – Τι μας είπαν ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας 2.500 χρόνια πριν

Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες.

Ο Ερντογάν εκβιάζει τον Τραμπ: Αν δεν μας δώσετε F-35 θα αγοράσουμε ρωσικά μαχητικά

Εκτός ελέγχου η σύγκρουση Άγκυρας – Ουάσινγκτον - Εγκλωβισμένος ο «σουλτάνος» την ώρα που καταρρέει η τουρκική οικονομία
Οι Τούρκοι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, καθώς η τουρκική οικονομία οδεύει ολοταχώς προς τον γκρεμό.
Το βράδυ της Πέμπτης (30/08), ο γνωστός για τις προκλητικές του δηλώσεις σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, δήλωσε πως εάν δεν παραδώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία τα F-35, τότε θα στραφούν προς τη Ρωσία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι.

Την κατάργηση της χειμερινής ώρας θα προτείνει ο Γιούνκερ - ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Τέλος στην αλλαγή της ώρας ετοιμάζεται να βάλει  η ΕΕ, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Θα το αποφασίσουμε σήμερα» στην Κομισιόν, δήλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.
«Κάναμε δημόσια διαβούλευση» για το θέμα από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου.

Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία - Το γελοίο της κρατικής προπαγάνδας

Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παρουσιάσει το Σκοπιανό ως ένα θέμα που έχει λήξει, δεν πρόκειται να μην τον βάζουν στη θέση του οι νατοϊκοί, διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με την Ελλάδα. Σίγουρα βασίζεται στον Πρωθυπουργό και στον ΥπΕξ για να μην καταπατηθεί και ταπεινωθεί αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν από τη γελοιοποίηση διότι και αυτοί είναι θύματα της ίδιας τους γελοιότητας. Ενώ θέλουν να παρουσιαστούν ως μεγάλοι διπλωμάτες που έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει ξεπεράσει ακόμα και η ουρά του προσυμφώνου τους

Masterclass Γενοκτονιών - Συνεργατικότητα σε Αναγνωρίσεις Γενοκτονιών - Υπολογισμούς Ερωτήματος περί Προβλήματος Συρακούσας


Masterclass Γενοκτονιών
Του Ν. Λυγερού

Στο πλαίσιο της εκατονταετίας της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου λόγω αναγκαίας εξωστρέφειας, θέλουμε να οργανώσουμε ένα Masterclass Γενοκτονιών που να αφορά άλλες γενοκτονίες που δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένες από την Ελλάδα, έτσι ώστε να υπάρχει πρώτον μια ευαισθητοποίηση, δεύτερο μια στρατηγική ενημέρωση μέσω έξυπνης ιστορίας σε πολλαπλό επίπεδο, αφού αφορά όλο τον πλανήτη και τρίτον ασκεί μια πίεση σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις. Διότι η εκατονταετία δεν είναι μόνο για το ποντιακό στοιχείο ή ακόμα και

Άλλος ένας κενός ανασχηματισμός - Απαράδεκτο μνημόνιο συνεργασίας με την Κίνα

Άλλος ένας κενός ανασχηματισμός
Του Ν. Λυγερού

Αυτός ο καινούργιος ανασχηματισμός δείχνει και την αρχή του τέλους αυτής της εξουσίας που δεν έχει τίποτα να προσφέρει, διότι η ίδια νιώθει ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο από την προπαγάνδα της. Οι απειροελάχιστες αλλαγές δείχνουν και αυτές ότι ξεφούσκωσε οριστικά το πνεύμα της αλλαγής κι ότι δεν υπάρχει επιστροφή πια. Είναι απλώς η προετοιμασία μιας διαδικασίας που οδηγεί στη λήξη αυτής της περιόδου. Δεν είναι μόνο μια απεγνωσμένη κίνηση χωρίς πράξη, αλλά και η αρχή της προεκλογικής αναμέτρησης, όπου ο στόχος δεν θα είναι καν η νίκη, αλλά η μη οριστική ήττα.