Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η αρχαία Ελευθερόπολις στην Ιουδαία

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία Ιουδαία, στο σύγχρονο Ισραήλ, που σήμερα αποκαλείται εθνικό πάρκο Beit Guvrin, που δίνουν το στίγμα του μακεδονικού ελληνισμού που κατέκτησε την περιοχή, υπό τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ.

Μετά την κατάκτηση, οι Έλληνες εγκαθίστανται στην σημερινή περιοχή Μαρέσα και ενισχύουν τον πληθυσμό της πόλης που ήταν τότε από 6 έως 10 χιλιάδες.

Οι Έλληνες σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα οικοδομούν περιτοίχισμα στην πόλη και δημιουργούν μια πρωτότυπη διοργάνωση στο εκτεταμένο σύνολο σπηλαίων στην περιοχή.

Αίας ο Σαλαμίνιος: ο μόνος ήρωας του Τρωικού πολέμου που θάφτηκε στο χώμα


Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

 Φωτό: Ο Αίας μεταφέρει το σώμα του νεκρού Αχιλλέα στο στρατόπεδο των Ελλήνων υπό την προστασία του Ερμή και της Αθηνάς | Ο ζωγράφος του Αντιμένη | Jastrow


Ο Αίας, γιος του βασιλιά της Σαλαμίνας Τελαμώνα και της Ερίβοιας, ήταν ένας από τους γενναιότερους ήρωες του Τρωικού πολέμου. Ριχνόταν στη μάχη δίχως προστατευτικό θώρακα και με το μακρύ του δόρυ, την τεράστια ασπίδα του και την επιβλητική του εμφάνιση έσπερνε τον τρόμο στις τάξεις των εχθρών.

Η γενοκτονία είναι η αρχή(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Αν εξετάσουμε τη γενοκτονία μέσω του νοητικού σχήματος των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας τότε θα αντιληφθούμε ότι πρόκειται για την αρχή. Ενώ παραδοσιακά θεωρούμε ότι η γενοκτονία είναι το έσχατο σημείο μιας διαδικασίας, αν εμβαθύνουμε το έργο του Lemkin, συνειδητοποιούμε ότι μας έδωσε με τον όρο γενοκτονία το πρώτο σημείο από το οποίο μπορούμε να χτίσουμε τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Διότι η γενοκτονία δείχνει ότι η Ανθρωπότητα έχει το δικαίωμα να μην γενοκτονηθεί. Στη συνέχεια αν ακολουθήσουμε τη διαδικασία διόρθωσης, βλέπουμε ότι η ποινικοποίηση, μπορεί να ερμηνευτεί ως απαγόρευση βαρβαρότητας.

Κατσίκα έπιασε φιλίες με τίγρη για να μην τη φάει(Βίντεο)

Μια τίγρης κα μια κατσίκα ζουν μαζί στον ίδιο χώρο. Η τελευταία μάλιστα έχει κάνει κατάληψη στο κρεβάτι του αιλουροειδούς 
Adtech Ad
Μια παράξενη "φιλία" έχει δημιουργηθεί στο Far Eastern Safari Park στη Ρωσία, όπου μια κατσίκα κάνει παρέα με μια τίγρης!
ADVERTISEMENT
Η κατσίκα δόθηκε στη τίγρη προκειμένου να την κυνηγήσει και να την φάει αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Η κατσίκα, ονομάστηκε Timur δηλαδή ατσάλι, επειδή είναι έξυπνη και θαραλλέα καθώς ακολουθεί το αιλουροειδές όπου και αν πάει! Μάλιστα κάνουν βόλτες μαζί ενώ έχει κάνει κατάληψη και στο κρεβάτι της τίγρης!

Καλά νέα: Οι πόλοι της Γης μάλλον δεν θα αναποδογυρίσουν σύντομα

Θα έρθει μια μέρα που η βελόνα της πυξίδας θα δείχνει προς το νότο αντί προς το βορρά. Όπως φαίνεται όμως αυτή η ημέρα θα αργήσει. 

Κέμπριτζ, Μασαχουσέτη
Τους τελευταίους δύο αιώνες το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί όλο και περισσότερο, και ορισμένοι ερευνητές ανησυχούν ότι σύντομα θα μηδενιστεί και τελικά θα αντιστραφεί, με το βόρειο και το νότιο μαγνητικό πόλο να ανταλλάσσουν θέσεις. Το αναποδογύρισμα όμως μάλλον θα αργήσει, καθησυχάζει νέα μελέτη του MIT.

Στο «χορό» των αντιποίνων Η Ρωσία επαναφέρει τη βίζα για τους Τούρκους

Μόσχα: Στο «χορό» των ρωσικών αντιποίνων προς την Άγκυρα για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη μεθόριο με τη Συρία μπαίνει και η αναστολή της ελεύθερης μετακίνησης Τούρκων πολιτών προς τη Ρωσία.

Ο τερματισμός της εξαίρεσης και η επαναφορά των θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ… Δείτε το Βίντεο!

Κρανίου τόπος οι Τουρκμενικές βάσεις…
Εγκεφαλικά νεκροί (πιθανόν αυτήν την στιγμή που μιλάμε να είναι και κλινικά) θα πρέπει να θεωρούνται όσοι Τουρκμένοι πίστεψαν πως η κατάριψη του Su-24 ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Ρωσία και την Ορθοδοξία αφιερωμένη στον Αλλάχ.
Ο Πούτιν από το πρωί σήμερα έκλεισε 8ωρο πάνω από τα Τουρκοσυριακά σύνορα και αφάνισε οτιδήποτε κινούταν στις Τουρκμενικές θέσεις. Στο ίδιο σημείο που μέχρι χθες οι Τουρκοι αντάρτες πανηγύριζαν πάνω από τα πτώματα των Ρώσων πιλότων…