Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ... 2 ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ...ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302



ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302. 

Από το apoellas


H θυσία τους αγνή. Ξεπερνά κάθε όριο και φραγμό. Στο μυαλό τους τη στιγμή της θυσίας τους ήταν μόνο η πατρίδα. Ξέχασαν ότι είχαν οικογένεια και ότι μπορούσαν σήμερα να είναι μεταξύ μας και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της εποχής. Tα αψήφησαν όλα. Θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το δικό τους αίμα το δέντρο της λευτεριάς. Θυσιάστηκαν γιατί πίστεψαν ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα, ότι θα παίρναμε τη σκυτάλη από τα χέρια τους για να την παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας σε άλλους.

Sabaton - Sparta(Βίντεο)


Σαν σήμερα το 480 π.χ. έγινε η μάχη των Θερμοπυλών.
Οι Sabaton έχουν γράψει το τραγούδι Sparta το οποίο υπάρχει στο άλμπουμ με τίτλο
ΤHE LAST STAND 
Δείτε το βίντεο του τραγουδιού

Μεγάλο αφιέρωμα στη μάχη των Θερμοπυλών και στη ναυμαχία στο Αρτεμίσιο

Από το history-pages
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
 Στο στενό πέρασμα των Θερμοπυλών, που συνέδεε τη Θεσσαλία με τη Στερεά Ελλάδα, 4.000 περίπου αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες περιμένουν μια επίθεση επικών διαστάσεων. Σύντομα θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πολεμική δύναμη, που είχε ποτέ συγκεντρωθεί μέχρι την εποχή εκείνη: σχεδόν 300.000 στρατιώτες της ισχυρής Περσικής Αυτοκρατορίας.

Η Πολιορκία της Κέρκυρας από τους Τούρκους το 1716 και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στις αρχές Ιουλίου του 1716, κατά την διάρκεια του έβδομου και τελευταίου Ενετοτουρκικού Πολέμου (1714-1718), οι Οθωμανοί Τούρκοι πολιόρκησαν από θαλάσσης την Κέρκυρα, που βρισκόταν εκείνα τα χρόνια υπό ενετική ( βενετσιάνικη) κατοχή. Κατάφεραν να αποβιβάσουν δυνάμεις στο νησί και να κυριεύσουν τα οχυρά του Μαντουκιού, της Γαρίτσας και τα Φρούρια Αβράμη και Σωτήρος.
Οι σφοδρές επιθέσεις των Τούρκων για την κατάληψη της Κέρκυρας κράτησαν για έναν ολόκληρο μήνα. Οι ντόπιοι, Ενετοί και Έλληνες, υπό την αρχηγία του γερμανού κόμη Γιόχαν Ματίας φον ντερ Σούλενμπουργκ (1661-1747), αντέταξαν σθεναρή και αποτελεσματική άμυνα, αποκρούοντας τις τουρκικές επιθέσεις.

Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου: Η πρώτη Ελληνίδα νομικός στην Ακαδημία της Χάγης

Μία σημαντική διάκριση καταγράφει στο ενεργητικό της η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την πρόσκληση που δέχθηκε η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου να διδάξει στην περίφημη Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Η κ. Γραμματικάκη -Αλεξίου έγινε η πρώτη Ελληνίδα ιδιωτικοδιεθνολόγος που διδάσκει στα θερινά μαθήματα Διεθνούς Δικαίου της Ακαδημίας, την περίοδο 8 Ιουλίου-16 Αυγούστου 2019, με θέμα το συμφέρον του παιδιού στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, και είχε επιλεγεί γι αυτό από την Ακαδημία, πριν από τρία χρόνια.

Zoom climb! Έλληνες αεροπόροι στο κατώφλι του Διαστήματος

Οι καταχωρήσεις με κωδικούς Τ-1 και Τ-2 στο log-book ενός πιλότου Starfighter κρύβουν μια από τις πιο δυνατές συγκινήσεις που μπορούσε να ζήσει ένας αεροπόρος: Mach-busting με F-104! Και κανείς δεν το ξέχασε, όσα χρόνια κι αν πέρασαν.
«Ανεβαίναμε στα 42.000 πόδια, κάναμε μια ελαφρά βύθιση ως τα 40.000, βάζαμε φουλ κινητήρα και afterburner και πιάναμε ταχύτητα 2 Μαχ. Εκεί βλέπαμε ένα μικρό «παίξιμο» της βελόνας στις θερμοκρασίες κινητήρα, κόβαμε και τραβάγαμε μια μικρή «σαντέλλα»… Εγώ ανέβηκα γύρω στα 75.000 πόδια, η ατμόσφαιρα εκεί ήταν γαλάζια, σκοτεινή και υπήρχε μια άκρα ησυχία… Ούτε παράσιτα ούτε τίποτα…» μού έλεγε σε μια συνέντευξη ο αείμνηστος Αντιπτέραρχος Βαγιακάκος.
Μόνο το μαχόμετρο και οι ενδείξεις θερμοκρασίας κινητήρα (Τ-1, Τ-2) έδειχναν στον πιλότο του «Αστρομαχητή» ότι πετούσε πιο γρήγορα από τον ήχο. «Το 1 Μαχ το έπιανε… πολύ γρήγορα» θυμούνται παλιοί χειριστές. «Η οροφή ήταν τα 100.000 αλλά ποτέ δεν είχαμε ανέβει εκεί. Απαγορευόταν διότι δεν είχαμε σκάφανδρο. Και στα 70.000 πόδια που ανεβαίναμε –κάνοντας παράβαση φοβερή– ήταν δίκοπο μαχαίρι: αν χάναμε την συμπίεση, τελείωνες… Κανονισμοί λεπτομερείς δεν υπήρχαν τότε ώστε να σου λένε να μην ανεβείς πάνω από τα 50.000 πόδια. Τα 45.000-50.000 πόδια ήταν το όριο γιατί από εκεί και πάνω θόλωνε ο ουρανός…»

Τι χάρτη είδε ο Ακάρ πάνω σε τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το ΓΙΑΒΟΥΖ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσλί Ακάρ επισκέφθηκε με ελικόπτερο στην τουρκική φρεγάτα TCG GEMLİK F-492 η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Γιαβούζ, το οποίο κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης  της φρεγάτας υπήρχε μπροστά στον Ακάρ ένας χάρτης στον οποίο κάποιος αξιωματικός κάτι του δείχνει. Τι έδειχνε ο χάρτης;
Ο Νίκος Τριάντης, μπόρεσε να δει και εξηγεί:
“Ο χάρτης παρά το γεγονός ότι υπερφωτίστηκε ώστε να μη διακρίνει κάποιος κάτι μετά από επεξεργασία προέκυψε ο χάρτης που φαίνεται στην πρώτη εικόνα.

Άσκηση των Ελλήνων βατραχανθρώπων με ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ για κατάληψη εξέδρας πετρελαίου από τρομοκράτες

Οι Έλληνες βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ συνασκήθηκαν με βατραχανθρώπους από την Γαλλία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στην ανακατάληψη εξέδρας πετρελαίου από τρομοκράτες ή στην προστασία της από τρομοκρατικές ενέργειες.
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι από 04 έως 08 Αυγούστου 2019, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ και με Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών στην πολυεθνική άσκηση ”MIGHTY WAVES 19”.

Οι παλαιστικοί αγώνες των Πομάκων που γλίτωσαν την τουρκοποίηση

Μελαχροινή Μαρτίδου
Από το  slpress

Για πρώτη φορά μετά από αναβίωση επτά αιώνων διασπάστηκε το πανηγύρι των Πομάκων Θράκης με τους παραδοσιακούς παλαιστικούς αγώνες, αφού με παρέμβαση σκληροπυρηνικών στελεχών ελεγχόμενων από γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους διαχωρίστηκαν οι Σουνίτες από τους Αλεβίτες. Ήταν διακαής πόθος των τελευταίων ετών αυτή η εξέλιξη που πήρε σάρκα και οστά πριν λίγες μέρες.