Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ξεχασμένος πολιτισμός η αρχαία Αμαθούντα Στις ελληνικές καλένδες το Αρχαιολογικό Πάρκο



Λεμεσός: H πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί αναμφίβολα την καλύτερη απόδειξη της ταυτότητάς μας ως λαού και ταυτόχρονα αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή μας διεθνώς. Σίγουρα έγιναν ανασκαφές που έφεραν στο φως Ιστορία χιλιάδων χρόνων την οποία στο μέτρο του δυνατού έχουμε διατηρήσει και την προβάλλουμε, με στόχο κυρίως τη προσέλκυση τουρισμού. Τουρίστες επισκέπτονται τους πολιτιστικούς μας χώρους, όμως πραγματικά διερωτάται κανείς αν εμείς θα πρέπει να αισθανόμαστε ικανοποίηση και να επαναπαυόμαστε ότι ο σκοπός μας έχει πετύχει. Αρκετοί αρχαιολογικοί μας χώροι, όπως και αυτός της αρχαίας Αμαθούντας, δεν προσφέρουν στον τουρίστα τις απαραίτητες διευκολύνσεις, ούτε στοιχειώδη ενημέρωση, επαρκή σηματοδότηση, εκτός από ονομαστικές αναφορές για τα μνημεία.

Δύσκολη μαθηματική εξίσωση η περίπτωση της Κύπρου


Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco.

Λευκωσία: Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της Συντονιστικής Επιτροπής με την Pimco, ενώ την ίδια στιγμή εντείνονται οι φωνές της Ευρώπης προς την Κύπρο και κυρίως από τη Γερμανία, για το τι θα ακολουθήσει. Tα αγκάθια για την Κύπρο αντί να μειώνονται φαίνεται ότι παραμένουν σταθερά. Πέρα από την εξίσωση των αριθμών για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών πρέπει να λυθεί και ο δύσκολος μαθηματικός τύπος με τη Γερμανία, τη Ρωσία και το ΔΝΤ. Η Γερμανία θέτει ως όρο τη συμμετοχή της Ρωσίας, επειδή στις κυπριακές τράπεζες έχουν εισρεύσει πολλά ρωσικά κεφάλαια και η Μόσχα θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Τα «αγκάθια» για το Μνημόνιο της Κύπρου

Tα αγκάθια, για την Κύπρο, σε σχέση με το Μνημόνιο, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί αύριο στο Eurogroup, χωρίς όμως να αναμένεται απόφαση, αντί να μειώνονται, φαίνεται ότι παραμένουν .
   Πέρα από την εξίσωση των αριθμών για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών πρέπει να λυθεί , σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σημερινό τύπο, και ο δύσκολος μαθηματικός τύπος με τη Γερμανία, τη Ρωσία και το ΔΝΤ.
   Ο «Φιλελεύθερος», με τίτλο: «Δύσκολη μαθηματική εξίσωση η περίπτωση της Κύπρου»,γράφει ότι η Γερμανία θέτει, ως όρο τη συμμετοχή της Ρωσίας, επειδή στις κυπριακές τράπεζες έχουν εισρεύσει πολλά ρωσικά κεφάλαια και η Μόσχα θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ Η ενδορωσική σύγκρουση για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - Τα ισχυρά "χαρτιά" Gazprom και Sintez

"Επί ξηρού ακμής" βρίσκεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων της χώρας, κάτι που μπορεί να το επιζητεί με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο η τρόϊκα (με το "πιστόλι στον κρόταφο") αλλά δεδομένων των συνθηκών είναι το μόνο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε ένα ορατό μέλλον στο μέτωπο της ανεργίας και των επενδυσεων στην επόμενη τριαετία.
Μετά το απίστευτο φιάσκο της έκτασης του Ελληνικού (κατάφεραν και έδιωξαν το Κατάρ και έμειναν με τα "λιανά") η υπόθεση της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ αποκτά χαρακτήρα διλήμματος του τύπου "Ή τώρα ή ποτέ".
Στην κυβέρνηση γνωρίζουν άριστα ότι το "παράθυρο ευκαιρίας" κλείνει το αργότερο στις 30 Ιουνίου 2013.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; Κηδεία μίσους a la πακιστανικά: Περιέφεραν ένα πτώμα ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας!


Σε μουσουλμανικό νεκροταφείο μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας οι Πακιστανοί, για να κάνουν ... κηδεία στην πλατεία Κοτζιά στον 27χρονο ομοεθνή τους που σκοτώθηκε σε επεισόδιο με δύο Έλληνες.
Οι ανατριχιαστικές σκηνές με το πτώμα να περιφέρεται στα χέρια των εκατοντάδων ισλαμιστών Πακιστανών (αλήθεια ελέγχθηκαν από την αστυνομία πόσοι από αυτούς διαβιούν νόμιμα στην Ελλάδα και πόσοι είναι λαθροεισβολείς;) και τον ιμάμη να ψέλνει ισλαμικούς ύμνους στο κέντρο όχι απλά μιας πόλης, αλλά ενός ολόκληρου Εθνους που πριν από 192 χρόνια πλήρωσε με ποταμούς αίματος τον αγώνα του κατά ακριβώς αυτών των ιμάμηδων, δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση.

Ξεμένει από... καύσιμα ο Ελληνικός Στρατός

ksemenei-apo-kausima-o-ellinikos-stratos
Πρόβλημα επάρκειας καύσιμων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Επιτελείων των τριών Όπλων.
Κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως θα συμβεί σε περίπτωση που δεν προστεθούν επιπλέον πιστώσεις στον μειωμένο λειτουργικό τους προϋπολογισμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής.

KKE: Να μην υποκύψουν στις πιέσεις οι εργαζόμενοι στο ΤΤ

Για «ωμό εκβιασμό» κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση σχετικά με το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», καλώντας τους εργαζόμενους να μην «παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους».


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση με ωμούς εκβιασμούς και απειλές, επιχειρεί να επιβάλει άγρια μέτρα δραστικής μείωσης μισθών και απολύσεων, στους εργαζόμενους του ''νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου''. Αυτά τα μέτρα είναι αξίωση των τραπεζιτών.

Project:«Τούρκος Υπερ-Στρατιώτης του Μέλλοντος»

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Άγκυρα.
Γραφείο Προωθημένων Αμυντικών Ερευνών.

- Πότε έρχονται οι καινούριοι Ταγματάρχα Τουργκούτ;
- Σε έξι μήνες Στρατηγέ μου.
- Πόσους περιμένουμε αυτή τη φορά;
- Περίπου στους τριάντα.
- Όλα εντάξει με την προετοιμασία τους;
- Όλα βαίνουν βάση του σχεδιασμού. Το Τάγμα κάνει άριστη δουλειά πολλά χρόνια τώρα.

Ταξίδια από το... Βουλή travel

Εκατοντάδες κοινοβουλευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, με αφορμή επιλεγμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις – εκτός κάποιων εξαιρέσεων – «φορτώνουν» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο. Το γεγονός ίσως να μην ήταν μεμπτό αν αρκετές από τις αποστολές δεν γίνονταν σε... χαλαρό κλίμα, ακόμη και με τη συνοδεία συζύγων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει βόλτες στην πόλη, περιήγηση στα αξιοθέατα, μέχρι και shopping. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βουλευτές τηρούσαν τους «τύπους» πληρώνοντας οι ίδιοι το εισιτήριο των συντρόφων τους, ωστόσο, στη συνέχεια τα ζεύγη απολάμβαναν τα προνόμια της «φιλοξενίας» στους εκάστοτε προορισμούς... κερασμένα από τη Βουλή.

«Ξέραμε από τον Νοέμβριο για χτύπημα»!!!

Από τον περασμένο Νοέμβριο η Ελληνική Αστυνομία διέθετε πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στον απόηχο της επίθεσης ενόπλων κατά του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού.

«Δεν υπήρξε αιφνιδιασμός», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τονίζει: «Υπήρχε σχετική πρόβλεψη από τον Νοέμβριο που πέρασε. Αλλά τα σημεία στα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει τρομοκρατικό χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά».

Φοβού τις ρήτρες και το ΔΝΤ

Ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και την οδό Νίκης προκάλεσε η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα με τους αστερίσκους και τις προειδοποιήσεις, καθώς κρέμεται πάνω από το κεφάλι της Αθήνας η «δαμόκλειος σπάθη» της ρήτρας απόκλισης.

Το Ταμείο έβγαλε «κίτρινες» κάρτες στην κυβέρνηση για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την πάταξη της φοροδιαφυγής και χτύπησε «καμπανάκι» για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της.

Με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Χρ. Γιαταγάνα: Να επανέλθει η θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία

Σε δηλώσεις της με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, αναφέρθηκε στο άρθρο 86 του Συντάγματος για ποινική ευθύνη των υπουργών, ζητώντας να επανέλθει η ποινή του θανάτου για εσχάτη προδοσία, και να κρίνονται οι πολιτικοί από τη Δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, απάντησε στην κυρία Γιαταγάνα, λέγοντάς της: «Δείτε πρώτα πως θα κάνετε τη μοιρασιά της κρατικής επιχορήγησης και μετά μας κάνετε μαθήματα εθνικοφροσύνης».

Εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα λογαριασμών όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. 

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται να οριστεί η 15μελής επιτροπή - εκπρόσωποι των κομμάτων που θα απαρτίζουν την προανακριτική, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

«Πόλεμος» Λοβέρδου - Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ

Σε «πόλεμο» ανακοινώσεων με απρόβλεπτες εξελίξεις επιδίδονται ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου, μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του πρώτου στη ΝΕΤ, σύμφωνα με την οποία «Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο, μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ».

Απαντώντας στον πρώην υπουργό, ο πρώην πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω του γραφείου Τύπου του, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάιο του 2010».

Τα παράλογα χαράτσια έφεραν ζημία 15 δισ. ευρώ

Τα παράλογα χαράτσια έφεραν ζημία 15 δισ. ευρώ
Άχρηστα και καταστροφικά τα μέτρα που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση...
Κάθε φορά που επέβαλαν και ένα νέο χαράτσι, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό του τόπου μας, ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο, ότι το όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το τίμημα που μας ζητούσαν... Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα, πώς είτε είναι αδαείς και έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» στα οικονομικά, είτε, εάν είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι, θέλουν για κάποιους λόγους να «γονατίσουν» την ελληνική κοινωνία.
Έκτακτες εισφορές, έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, «χαράτσια» στην κινητή και ακίνητη περιουσία. Και το αποτέλεσμα; Το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ένα εκατ.ευρώ θα κοστίζει ο κάθε επίτροπος-μπάστακας

Ένα εκατ.ευρώ θα κοστίζει ο κάθε επίτροπος-μπάστακας
Διόλου ευκαταφρόνητο θα είναι το κασέ των ελεγκτικών εταιρειών –επιτρόπων.
Διόλου ευκαταφρόνητο θα είναι το κασέ των ελεγκτικών εταιρειών –επιτρόπων που ανέλαβαν και επισήμως καθήκοντα, για να παρακολουθούν τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταθέσει τα πιστωτικά ιδρύματα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδος και να συντάσσουν ανά τρίμηνο σχετικές απολογιστικές εκθέσεις.
Έως και 1εκατ .ευρώ ετήσιο εισόδημα θα είναι το ετήσιο εισόδημα του κάθε ελεγκτή προκειμένου να εξετάζει την πορεία των δαπανών και των αμοιβών κάθε τράπεζας .

Έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πρίν απο τις 11 το πρωί στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.
Σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες, υπάλληλοι εταιρίας σεκιούριτι οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ ενώ υπάρχουν και πολλές ζημιές.
Η έκρηξη έγινε τον πρώτο όροφο και ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο σκουπιδιών, απέναντι απο υποκατάστημα τράπεζας.
Είχαν προηγηθεί 2 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα λίγο πριν τις 10 το πρωί, σε μέσα ενημέρωσης που έδιναν χρονικό περιθώριο 55 λεπτών.

Ηξεραν για το θησαυρό στο υπέδαφος μας και έκαναν τον... Κινέζο!

Ηξεραν για το θησαυρό στο υπέδαφος μας και έκαναν τον... Κινέζο!
Πολύ πριν την έκθεση Deutsche Bank για φυσικό αέριο 430 δισ. ευρώ νότια της Κρήτης, είχαν στα χέρια τους απόρρητο αρχείο και -απλά...- το έδωσαν για φύλαξη σε ιδιώτη (ΕΛΠΕ)! 
Ένοχος ή βλαξ; Το δίλημμα αυτό λαμβάνει νέες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών γνωρίζουν και, μάλιστα, πολύ καλά το θησαυρό που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδας μας. Δεν περίμεναν την έκθεση της Deutsche Bank που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και κάνει λόγο για αποθέματα φυσικού αερίου 430 δισ. ευρώ νοτίως της Κρήτης για να το πληροφορηθούν!

Το… δώρο Στουρνάρα στον Σημίτη!

Το… δώρο Στουρνάρα στον Σημίτη!
 Πώς ο υπουργός Οικονομικών προσφέρει άλλοθι στον Κ. Σημίτη, σε τι αποσκοπούσε η επίθεση στον Κ. Καραμανλή και γιατί δεν αντέδρασε ο πρωθυπουργός.
 Για την πολιτικά άθλια επίθεση του «τσάρου» Γ. Στουρνάρα στον Κ. Καραμανλή (υπό την ανοχή του Αντ. Σαμαρά, περιέργως…), την σφοδρότατη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πολλών άλλων καραμανλικών της Ν.Δ., έχετε έγκυρα και έγκαιρα ενημερωθεί απ’ το "Newsbomb.gr". 
Γιατί όπως ο Γ. Στουρνάρας επέλεξε να επιτεθεί τώρα στον Κ. Καραμανλή και να αθωώσει ουσιαστικά τον Κ. Σημίτη απ’ τις πάμπολλες και βαριές του ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία;

Άθλια μεθόδευση για να παρακαμφθεί ο Πεπόνης

Άθλια μεθόδευση για να παρακαμφθεί ο Πεπόνης
Τη Δευτέρα προωθείται στη Βουλή τροπολογία ντροπής, με πρόσχημα την κάθαρση! Πλήρης επιβεβαίωση του “Newsbomb.gr” για το ραντεβού της διαπλοκής.
Για άλλη μία φορά οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν. Το σύστημα της διαπλοκής που λυμαίνεται την χώρα, ενοχλημένο από την δράση των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, θα προσπαθήσει (και πάλι) να τους παρακάμψει για να μπορεί να φυγαδεύσει τους ισχυρούς επίορκους.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η μεθόδευση θα επιχειρηθεί την Δευτέρα στη Βουλή με την έναρξη συζήτησης επί της προτάσεως για να συσταθεί «επιτροπή κατά της διαφθοράς». Ο σκοπός, ταυτόσημος με την προηγούμενη μεθόδευση, ακύρωσης των ηρωϊκών εισαγγελέων μέσω «αναβάθμισης».

Αχαϊα: Κλειστή η παλαιά Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από πτώση βράχου

Και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας παραμένουν κλειστά.

Κλειστά είναι από χθες και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου, λόγω της πτώσης τεράστιου βράχου.

Ο βράχος δεν έχει απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του κόμβου της Πούντας,

Πάτρα: Στο εδώλιο από το ΙΚΑ 70χρονη για... 142 ευρώ!

Στο εδώλιο οδηγεί το ασφαλιστικό ίδρυμα μια 70χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για μια… εξέταση αίματος αξίας 177 ευρώ. Ενώ αρχικά το ΙΚΑ είχε εγκρίνει την εξέταση, στη συνέχεια ζήτησε την επιστροφή του ποσού, με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να είχε γίνει στα ιατρεία του.
Η 70χρονη αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα παθογόνου παχυσαρκίας. Το 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση και χρειαζόταν κάθε χρόνο να κάνει ειδικές αιματολογικές εξετάσεις. Η γυναίκα μετά τις εξετάσεις ζήτησε να πάρει τα χρήματα. Ωστόσο η τότε διεύθυνση του ΙΚΑ Άνω Πόλης απέρριψε το αίτημα της γυναίκας για επιστροφή των 142,3 ευρώ από τα 177,9 που είχε δώσει για τις εξετάσεις, δαπάνη την οποία είχε εγκρίνει το ίδιο το ίδρυμα.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Lakedaimonios511

Ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι του 2013(Βίντεο και Φωτό)




Αυτά ήταν τα πυροτεχνήματα με τα οποία ξεκίνησε το Πατρινό Καρναβάλι του 2013.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 9:00 μμ στην κατάμεστη πλατεία Βασιλέως Γεωργίου του Α.
Είχε προηγηθεί συναυλία με τους VEGAS.
Λιτή η τελετή αφού η κρίση χτύπησε και το καρναβάλι.
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την είσοδο του βασιλία Καρνάβαλου στην  πλατεία Βασιλέως Γεωργίου του Α.