Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη στο Mall του Αμαρουσίου

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πρίν απο τις 11 το πρωί στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.
Σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν δύο ελαφρά τραυματίες, υπάλληλοι εταιρίας σεκιούριτι οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ ενώ υπάρχουν και πολλές ζημιές.
Η έκρηξη έγινε τον πρώτο όροφο και ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο σκουπιδιών, απέναντι απο υποκατάστημα τράπεζας.
Είχαν προηγηθεί 2 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα λίγο πριν τις 10 το πρωί, σε μέσα ενημέρωσης που έδιναν χρονικό περιθώριο 55 λεπτών.

“Εχουμε βάλει βόμβα στο mall και θα σκάσει” είπε  ο άγνωστος που τηλεφώνησε, χωρίς να προσδιορίσε το σημείο οπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.
Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.
Αν και είναι νωρίς ακόμα, αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ.

ΠΗΓΗ patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου