Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Παντού Ελλάδα: Aνακαλύφθηκε ψηφιδωτό με ελληνική επιγραφή του Ποσειδώνα στην κεντρική Τουρκία - ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ-ΕΡΩΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Φωτό)

Παντού Ελλάδα: Ψηφιδωτό με πορτρέτο του αρχαίου θεού της Θάλασσας Ποσειδώνα, ανακαλύφθηκε στην κεντρική Τουρκία.Υπήρχε μάλιστα και ένα απόσπασμα γραμμένο στα ελληνικά το οποίο αναφέρει τα εξής: «Χαίρε σε εσάς από όλους τους λουόμενους».
"Κατά τη διάρκεια ανασκαφών, βρήκαμε ένα μωσαϊκό σε ένα χωράφι επιφάνειας 11.39 τετραγωνικών μέτρων. Αυτό είναι χωρισμένο σε δυο βασικές εικόνες. Η απεικόνιση του νοτιοανατολικού μέρους του μωσαϊκού είναι πλήρως κατεστραμμένη, ενώ η απεικόνιση στο βορειο τμήμα δείχνει τον Ποσειδώνα να κρατάει μια τρίαινα. Υπάρχουν δελφίνια αριστερά και δεξιά του Ποσειδώνα. Όταν οι ανασκαφές γύρω απο το μωσαϊκό ολοκληρωθούν, η απεικόνιση θα είναι βαρυσήμαντη. Ο Dervişoğlu επεσήμανε "Πιστεύουμε ότι η απεικόνιση προσδιορίζεται χρονολογικά  στον 3ο με 4ο αιώνα π.Χ".

Νέες ήττες της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh - Η απουσία της Ελλάδας

Νέες ήττες της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh
Του Ν. Λυγερού


Μπορεί η τρομοκρατική οργάνωση Daesh να σκοτώνει πολλά θύματα, όπως το έκανε πρόσφατα στην κουρδική περιοχή, αλλά πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει πλέον υποστεί πολλές ήττες από τη Μεγάλη Συμμαχία που ηγείται η Αμερική και από την πλευρά της Ρωσίας. Δέχτηκε μάλιστα και βομβαρδισμό στο οπλοστάσιό της στη Ράκα από τη γαλλική αεροπορία. Μπορεί βέβαια να χρησιμοποιεί ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύει τη φυγή της, αλλά επί της ουσίας, δεν αλλάζει τίποτα και τώρα έχουμε περάσει σε άλλη φάση σε αυτόν τον πόλεμο.

Η Τουρκία δεν προστατεύει κανέναν

Του Ν. Λυγερού

Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η Τουρκία δεν προστατεύει κανέναν. Και δεν πρόκειται βέβαια να βοηθήσει τους Κούρδους που δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Daesh, διότι πολύ απλά τους θεωρεί όλους τρομοκράτες και ως κρυφά μέλη του ΡΚΚ, ούτε πρόκειται να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων θεωρεί εχθρούς της κυβέρνησης. Το καθεστώς της είναι αυταρχικό και δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία. Αυτή η έννοια είναι ανύπαρκτη και για τους ίδιους τους Τούρκους έτσι όπως αποδεικνύεται με τις τωρινές εξελίξεις.

Η κουρδική αυτονομία είναι η αρχή - Ο κουρδικός υπαρξιακός πόλεμος

Η κουρδική αυτονομία είναι η αρχή
Του Ν. Λυγερού


Μπορεί να έχουν συνηθίσει μερικοί να ακούν για το κουρδικό ως ένα πρόβλημα και μόνο, σαν μια άσκηση που θεωρούν ότι δεν μπορούν να λύσουν. Ενώ το κουρδικό λύνεται και βλέπουμε τα πρώτα στοιχεία να εμφανίζονται σιγά σιγά στη Συρία μέσω του Ιράν με επιπτώσεις στην Τουρκία. Το θέμα είναι ότι το βλέπει και το τουρκικό καθεστώς και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στην επίλυση.

Κουρδικές πράξεις - Κατοχικά σύνδρομα

Κουρδικές πράξεις
Του Ν. Λυγερού


Οι κουρδικές κινήσεις είναι πλέον η προετοιμασία για τις πράξεις, διότι η κατάσταση στο κατεχόμενο Κουρδιστάν έχει απαιτήσεις λόγω της κρίσης. Έτσι αναγκαστικά πλέον θα φανεί ποιοι είναι όντως μαζί του σε αυτόν τον αγώνα και ποιοι έλεγαν απλώς ότι είναι για να φανεί ότι συμμετέχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα δίχως να πιστεύουν στις κουρδικές διεκδικήσεις.

Δωρεάν διαθέσιμες στο Διαδίκτυο οι μελέτες της NASA - Ανοιχτή γνώση

Ουάσινγκτον: Θέλετε να γνωρίζετε πώς να κρατήσετε τη φόρμα σας στο Διάστημα; Μήπως να μάθετε τι επίδραση θα έχει η έλλειψη βαρύτητας στα τριχοθυλάκιά σας;

Μπορείτε τώρα να βρείτε απαντήσεις, αφού η NASA ανακοίνωσε ότι όλες οι έρευνές της που έχουν χρηματοδοτηθεί με κρατικά κονδύλια θα είναι δωρεάν προσβάσιμες στο Διαδίκτυο μέσω της νέας πύλης Pubspace.

«Η διευκόλυνση της πρόσβασης του κοινού στα ερευνητικά δεδομένα μας θα μεγιστοποιήσει το όφελος από τις έρευνές μας» δήλωσε η επιστημονική διευθύντρια της NASA Έλεν Στόφαν.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ…ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ! (2 βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Από το  nikosxeiladakis

Πολλά ερωτήματα προκαλεί μια είδηση από την Γαλλία σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση της τσουκνίδας και μάλιστα με βαριά πρόστιμα.

Όπως αναφέρεται, απαγορεύεται η χρήση, σύσταση και η πάσης φύσεως διαφήμιση της τσουκνίδας με € 75.000 πρόστιμο και δύο χρόνια φυλάκισης στη Γαλλία.


Γιατί άραγε όλος αυτός ο ντορος για ένα φυτό για πόλλους απωθητικό και δυσπρόσιτο ?

Τυραννόσαυρος 66 εκατομμυρίων χρόνων εντοπίστηκε στη Μοντάνα (Βίντεο)

Το κρανίο ενός τυραννόσαυρου ρεξ 66,3 εκατομμυρίων χρόνων ανακαλύφθηκε στη βόρεια Μοντάνα.
Το – σχεδόν 1.5 μέτρου – κρανίο του είναι ένα από τα πιο άθικτα δείγματα T. Rex που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.
Ο Τυραννόσαυρος (Tyrannosaurus, από τα ελληνικά τύραννος και σαύρος) είναι γένος θηριόποδου δεινόσαυρου. Το είδος Tyrannosaurus rex (rex σημαίνει βασιλιάς στα λατινικά) που συχνά αναφέρεται εν συντομία T. rex, είναι αναπόσπαστο τμήμα του λαϊκού πολιτισμού. Έζησε σε όλη την περιοχή της σημερινής δυτικής Βόρειας Αμερικής, με πολύ ευρύτερη κατανομή από τους άλλους τυραννοσαυρίδες. Απολιθώματά του βρίσκονται σε ποικιλία σχηματισμών που χρονολογούνται από τη Μααστρίχτια περίοδο του ύστερου Κρητιδικού, 67 με 65,5 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ιδού η «πολυαγαπημένη του Αμμων» Ερευνητές ανασυνέθεσαν το πρόσωπο νεαρής αρχαίας Αιγύπτιας(Βίντεο)

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης μελέτησαν και ανέλυσαν με τα πλέον προηγμένα τεχνικά ένα καλοδιατηρημένο μουμιοποιημένο κρανίο από την Αρχαία Αίγυπτο. Διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια νεαρή γυναίκα και κατάφεραν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της. Ανακάλυψαν επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας της, την διατροφή της και την καταγωγή της.


Ποια ήταν
Το κρανίο ανήκει σε μια κοπέλα ηλικίας 18 ετών η οποία είχε ύψος 1.53μ. Σύμφωνα με τους ερευνητές η κοπέλα ανήκε σε αριστοκρατική οικογένεια ή βρισκόταν σε κάποια υψηλή κοινωνική θέση (ίσως εργαζόταν στο παλάτι ή ήταν ιέρεια). Λόγω έλλειψης στοιχείων για το όνομα της οι ερευνητές την ονόμασαν Meritamun που σημαίνει «πολυαγαπημένη του Αμμων». Ο Άμμων αρχικά λατρευόταν ως η θεότητα της γονιμότητας αλλά στην πορεία απέκτησε όλες τις ζωοδότριες δυνάμεις.