Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα - Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87785&catid=13



Η δήλωση της Μέρκελ ότι δεν θα βρεθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής, έφερε σύννεφα στην Ελλάδα και έντονο προβληματισμό στο ΔΝΤ.

Οι αποκαλούμενοι "5 σοφοί", οι οικονομολόγοι που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση και οι απόψεις τους θεωρείται ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καλούν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να ευνοήσει τη λύση μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, με άρθρο τους που δημοσιεύει αύριο Τετάρτη η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Συστάσεις ΔΝΤ στην Ευρωζώνη για άμεσες ενέργειες Χαμηλώνει τον πήχη για τη Σύνοδο η Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2019980
Έκκληση για άμεση δράση κατά της κρίσης χρέους απηύθυνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρωζώνη. Προειδοποίησε πως σε περίπτωση καθυστέρησης θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλος παγκόσμιος αντίκτυπος, ενώ διατύπωσε επικρίσεις για απουσία «συνεκτικού σχεδίου δράσης.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ καλεί τους ηγέτες της Ευρωζώνης να ενισχύσουν το Ταμείο του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και να επιτρέψουν να αγοράσει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, προκειμένου να μειώσουν την απειλή μετάδοσης της κρίσης χρέους από τις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης.
Ζητεί ακόμη, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη «σαφήνεια» στα αιτήματα προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, που καλούνται να συνεισφέρουν σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης για τη χώρα.
Επιπλέον, το Ταμείο σε έκθεσή του, που εκπονήθηκε πριν από τη δημοσιοποίηση την Παρασκευή των τεστ αντοχής, συστήνει την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών καθώς και της οικονομικής διακυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της ευρωζώνης και των τραπεζών για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας προχωρούν με εποικοδομητικό τρόπο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Η οικονομία “ξεσπιτώνει” τον Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/
Η οικονομία είναι το μέγεθος που συνήθως επηρεάζει καθοριστικά τις πολιτικές ισορροπίες σε μια χώρα, ακριβώς επειδή έχει οριζόντια αναφορά στις ζωές των πολιτών. Στην καθημερινότητά τους.
Με τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι προγραμματισμένες για το 2012, η σχεδόν βέβαιη επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, αρχίζει να ξεθωριάζει.
Κάποιοι βιαστικοί πολιτικοί αναλυτές στην Αμερική, σπεύδουν να υπογραμμίσουν με κόκκινο τον δείκτη της ανεργίας, ο οποίος ακολουθεί διαρκώς ανοδική πορεία, ως απόρροια της επιδείνωσης των οικονομικών μεγεθών, και της αδυναμίας της υπερδύναμης να ξεκολλήσει από την ύφεση.

Θα βγει και «από πάνω» η Siemens

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου θα καταθέσει η Siemens, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδη.

Συνάντηση Σαρκοζί - Μέρκελ για τη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Βερολίνο συμφώνησαν να συναντηθούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ "για να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης" που θα διεξαχθεί την επομένη, όπως ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία.
Συνάντηση  Σαρκοζί - Μέρκελ για τη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σαρκοζί "θα δειπνήσει στη συνέχεια με την καγκελάριο" και θα αναχωρήσει από το Βερολίνο το πρωί της Πέμπτης, 21 Ιουλίου, με προορισμό τις Βρυξέλλες.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επαφής που είχαν απόψε το βράδυ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ για ευρωπαϊκή κρίση

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1242830

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, θεωρούν ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης προκειμένου να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

"Ο πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για το θέμα της κρίσης της ευρωζώνης" πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωομάδας (Eurogroup) που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ομπάμα και Μέρκελ "συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία", πρόστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Πηγή:www.capital.gr

Άργησε αλλά απάντησε στον Ερντογάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σιγά καλέ, σιγά... θα σκίσετε κανένα καλσόν εκεί στο ΥΠΕΞ , έχουμε και κρίση , πάλι για μίζες θα καλοτρώγεστε ......εσείς μπορεί να παραγγείλετε και 1 εκατομμύριο ...έτσι για να έχετε να αλλάζετε!!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Ρεπορτάζ:
Βελισσάριος Δραγάτσης
Άργησε αλλά αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτοφανή πρόκληση του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ο οποίος απείλησε με πάγωμα των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας σε περίπτωση ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Λευκωσία το 2012 χωρίς να έχει λυθεί προηγουμένως το Κυπριακό.

Βρὲ καλῶς τον τὸν Καζάκη….

Ἐδῶ φτιάχνουμε τὴν νέα συστράτευσι πατριωτικῶν δυνάμεων γιὰ νὰ σώσουμε τὸν τόπο.
Ἐκεῖ ὀ Μίκης φτιάχνει καὶ χαλᾶ σπίθες γιὰ νὰ (;;;;) σώσῃ τὸν τόπο.
Παρακάτω ὁ Ἀντώνης, ὁ Δημήτρης, ὁ Θανάσης, ἡ Μαρία, ἡ Κωνσταντίνα, ἡ Εὐτέρπη φτιάχνουν ἐπίσης κόμματα γιὰ νὰ σώσουν τὸν τόπο. 
Κόμμα φτιάχνει ὁ καθεῖς σήμερα ὁπουδήποτε. 
Κόμμα οἱ «ἀγανακτισμένοι» μετὰ τοῦ Καζάκη. Κόμμα οἱ ἐξ-ὀργισμένοι μετὰ τοῦ κάθε ἐξ-ὀργισμένου. Κόμματα, τελεῖες, περισπωμένες….

Στον δρόμο της επαναπροσέγγισης Ισραήλ – Τουρκία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Διαβάστε τις προηγούμενες σημερινές αναρτήσεις μας...
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/httpwww.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_2136.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_5548.html
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
israel-turkey1Υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ φυσικά
Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση με τις πράξεις τις τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει πάρει ιδιαίτερα σοβαρά την "στρατηγική συμμαχία" μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, θυσιάζοντας μάλιστα στον βωμό αυτής, τις παραδοσιακές σχέσεις της χώρας μας με τις αραβικές χώρες, οι ισραηλινοί κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να τα "ξαναβρούν" με τους παραδοσιακούς συμμάχους τους στην περιοχή, τους τούρκους. ΄
Έτσι αποκαλύφθηκε την εβδομάδα που πέρασε, ότι ισραηλινοί και τούρκοι αξιωματούχοι έχουν διαρκείς μυστικές διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας να λύσουν την διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, που δημιουργήθηκε από το ρεσάλτο των Ισραηλινών δυνάμεων στο πλοίο Mavi Marmara πέρυσι το καλοκαίρι. Η είδηση επιβεβαιώθηκε τόσο από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και από επίσημες πηγές των ΗΠΑ, αν και οι ισραηλινοί αρνήθηκαν να την σχολιάσουν.

Τα σενάρια για τη διάσωση της Ελλάδας - Τα δύο βλέπουν επιλεκτική χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/333070.html
Δυο εικοσιτετράωρα πριν τη σύνοδο κορυφής, έγγραφο που περιέχει τα τρία σενάρια για το πως θα διαχειριστεί το ελληνικό χρέος δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Τα δύο από τα τρία κάνουν λόγο για επιλεκτική χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της κρίσιμης συνόδου.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο αφορά στην επαναγορά ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με οικονομικές ενισχύσεις για ιδιώτες ομολογιούχους. Πρόκειται δηλαδή για την "επιλεκτική χρεοκοπία" αλλά θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Δήλωση Βενιζέλου με νόημα για την Σύνοδο Κορυφής “Και η χειρότερη λύση θα είναι λύση”…

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=135182

Κρύβει …ειδήσεις η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά; Πάντως, αν μη τι άλλο, οι δηλώσεις του στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν αίσθηση – για κάποιους, ξεκαθαρίζουν το σκηνικό…

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “Το δυσάρεστο της Πέμπτης θα είναι να μην υπάρχει λύση. Γιατί και η χειρότερη λύση και πάλι θα είναι λύση”.

«Λεφτά υπάρχουν», κ. Γερουλάνε μόνο για το «οικογενειακό» σας Μουσείο Μπενάκη και για…τα τζαμιά;;;

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_7954.html
Έλληνα φορολογούμενε, μπορεί να σου περικόψανε τον ήδη «πενιχρό» μισθό και τη σύνταξη, αλλά τουλάχιστον μπορείς να νιώθεις υπερήφανος, ότι πήγανε για καλό σκοπό… Για την αναστήλωση τζαμιών, οθωμανικών λουτρών και μνημείων!
Απίστευτο; Kι όμως πραγματικό!!!  Μετά την κυρία Διαμαντοπούλου, που βρήκε από το πουθενά χρήματα για 250 νέες προσλήψεις ιεροδιδιδασκάλων για να διδάξουν το κοράνι στη Θράκη...
έρχεται και ο «γνωστός και μη εξαιρετέος κολλητός» του πρωθυπουργού, κ. Παύλος Γερουλάνος, να κάνει τη διαφορά!

Μετριάζονται οι προσδοκίες για την σύνοδο κορυφής στις 21/7 ίσως να μην υπάρξει οριστική λύση για την Ελλάδα - Υποχωρούν τα CDS στις 2700 μ.β. – Αντίδραση σε ΧΑ και τράπεζες με αύξηση short από Marshall Wace

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

(upd8) Μπορεί οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί  για την σύνοδο κουρφής στις 21 Ιουλίου να είναι μεγάλες αλλά οι πολιτικοί της Ευρώπης προιδεάζουν και ειδικά η Μέρκελ η καγκελάριος της Γερμανίας ότι από την σύνοδο κορυφής ίσως να μην υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις....
Ωστόσο με ρεαλιστικούς όορυς θα είναι καθοριστικής  σημασίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας  η σύνοδος κορυφής της 21ης Ιουλίου καθώς από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την τύχη της χώρας μας θα διαφανεί αν μπορεί να υπάρξει λύση ουσίας που να διασφαλίζει το έως τώρα μη διαχειρίσημο ελληνικό χρέος ή αν δεν υπάρξει ουσιαστική λύση τότε θα οδηγηθούμε σε game over δηλαδή σε default δηλαδή στην λύση του haircut.

Μήπως μας δουλεύουν;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/19/113524/


H Eλλάδα, μας λένε,  είναι υπό πτώχευση και ως εκ τούτου  αφερέγγυα.
Σήμερα, λοιπόν, το δημόσιο δημοπράτησε έντοκα γραμμάτια του δημοσίου ύψους 1,250  δις ευρώ.
Θέλετε τα αποτελέσματα:
Πρώτον, εξασφαλίσαμε χαμηλότερο επιτόκιο από την προηγούμενη φορά, ήτοι  4,58% ,  έναντι 4,62%

Δεύτερον, ενώ ζητούσαμε  1,250 δις ευρώ, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,845 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερκαλήφθηκε  το ζητούμενο ποσό κατά 3,08 φορές.
Θα προσέφεραν οι αγορές αυτά τα χρήματα σε μια χώρα που οδεύει προς πτώχευση;
Μήπως,  κάποιοι μας δουλεύουν;
ΚΡ

Προς νέο διεθνές νόμισμα

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_2350.html


Το μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου πλανήτη κυρίως βρίσκεται σε οικονομικό και κοινωνικό «βέρτιγκο». Τα δίδυμα χρέη των κρατών και τα ελλείμματά τους έχουν κάνει πολλά από τα ισχυρότερα κράτη και τους ηγέτες τους να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Τα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα, ο επιδεικτικός καπιταλισμός και ο λογιστικός μονόδρομος των πράξεων των λεγόμενων «golden boys», έκαναν τη ζωή ανυπόφορη για πολλούς ανθρώπους. Κατά συνέπεια, η υφήλιός μας βρίσκεται σε μια μεγάλη σύγχυση, σε ένα μεγάλο κενό, ή σε κάποιο σημείο καμπής. Κατ’ ανάγκη σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού και μετάλλαξης.

Άδειασε τους Έλληνες αφελείς ο «φίλος» μας Ερντογάν…

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πάρτε και άλλο να χετε!!!!! 
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15576

Ακόμη και οι αθεράπευτα ρομαντικοί των διεθνών σχέσεων που πιστεύουν στην προοπτική εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών και στην αδελφοσύνη των δυο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, με ένα Αιγαίο που θα ανήκει… στα ψάρια του, θα πρέπει να πάγωσαν από τον κυνισμό του ισλαμιστή Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και τις εμπρηστικές δηλώσεις στις οποίες προέβη το πρωί.

Σχέδιο συμφωνίας Τουρκίας – Ισραήλ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για αυτούς που ακόμα επιμένουν ότι είμαστε απλά γραφικοί και συνομοσιωλόγοι και κατά φαντασίαν καταδιωκόμενοι , κοινώς σχιζοφρενείς , ελπίζουμε πως εσείς που τα πιστεύετε αυτά τουλάχιστον να βρήκατε μια τρύπα να κρυφτείτε!!!!
Δείτε επίσης πρόσφατα : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/international-crisis-group.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/efraim-inbar.html
Από το ιστολόγιο http://www.prionokordela.gr/diethnh/sxedio-symfwnias-tourkias-israil/


Όλος ο Τύπος αναφέρεται σε σχέδιο συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται οτι προωθείται με παρότρυνση των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν.
Υπολείπεται, λένε, η έγκριση του πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Νεντανιάχου.  Πάντως πηγή του τούρκικου ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν θα ικανοποιηθεί με την λέξη «sorry» ( συγνώμη) και θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση της λέξης «apology» ( απολογία) αναφορικά με την επίθεση στο σκάφος Mavi marmara.

Μια αξιέπαινη προσπάθεια εφήβων και νέων της Ελλάδος που αξίζει να την υποστηρίξεις!!!

Από το ιστολόγιο http://mauroprobato-frd.blogspot.com/

Το πέμπτο τεύχος δημοσιεύθηκε με διαφορετική εκτύπωση των σελλίδων, γεγονός το οποίο, σε συνδιασμό με την μεγαλύτερη έφεση των συντακτών, έφερε ακόμα περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα, καταρρίπτοντας άλλο ένα προσωπικό ρεκόρ. Επιπροσθέτως, τα σχέδια του περιοδικού δημιουργήθηκαν από τα ίδια τα μέλη του, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη καλλύτερο αποτέλεσμα.



Άρθρα 4ου τεύχους(κατ'επιλογή συντακτών):
AOZ-Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(για καθαρή προβολή εστιάστε)
Ελλάδα-Τουρκία:σύγκτιση ενόπλων δυνάμεων(για καθαρή προβολή εστιάστε)

International Crisis Group: Καιρός να επιλυθεί η διένεξη στο Αιγαίο!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το έχουμε αναφέρει πάμπολες φορές και από στοιχεία που διαθέτουμε γνωρίζουμε ότι δεν έπρεπε να υπάρχουμε ως χώρα , σε αυτό το μέγεθος τουλάχιστον εδώ και πολύ καιρό .....το γιατί ακόμα όσοι απεργάζονται αυτά τα επαίσχυντα κακόβουλα σχέδια εις βάρος μας δεν το κατάφεραν υπάρχουν πολλές εξηγήσεις.........ακόμα δεν πρέπει να πούμε περισσότερα, έρχεται όμως ο καιρός και όλα θα εξηγηθούν όπως Ορίζει η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Δείτε επίσης :   http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/3_27.html
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Η έκθεση του International Crisis Group: Μια καλοστημένη “παγίδα”

Άλλοι δίνουν έμφαση στην εφεδρεία και την αναβαθμίζουν, ενώ η Ελλάδα…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15561

Η λογική θα υπαγόρευε ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει με πρωτοφανή σφοδρότητα την Ελλάδα και τον αμυντικό προϋπολογισμό, θα έπρεπε να εντοπιστούν όλοι οι δυνητικοί τρόποι εξοικονόμησης κονδυλίων. Ένας τομέας που απορροφά κονδύλια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι οι επαγγελματίες οπλίτες, ενώ την ίδια στιγμή η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ασχολείται μάλλον πλημμελώς με την εφεδρεία…

Ας δούμε όμως μία είδηση που μεταδίδεται διεθνώς σε εξειδικευμένα στα θέματα της άμυνας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Λίαμ Φοξ, θα ανακοινώσει σύντομα μερικές αποφάσεις για τη δομή του βρετανικού στρατού, με βάση και τις κατευθυντήριες γραμμές της Στρατηγικής Αναθεώρησης του περασμένου Οκτωβρίου.

Μ. Αλέξανδρος και Εβραίοι

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/724-2011-07-18-10-37-31.html

Η γνωστή αρχαιολόγος κ.Σουλβατζή εξιστορεί την εντυπωσιακή συνάντηση και διαμάχη μεταξύ αυτής και του Εβραίου Πρέσβη στην Αίγυπτο την εποχή που έψαχνε τον τάφο του Αλεξάνδρου στην Σίουα.
δείτε το βίντεο:

Efraim Inbar: “Η Ελλάδα δε μπορεί να αντικαταστήσει τη Τουρκία”

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/cia.html
Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12947#more-12947

O Efraim Inbar είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μπαρ Ιλάν, γενικός διευθυντής του Kέντρου Στρατηγικών Σπουδών Begin-Sadat (BESA) και συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου “Rabin and Israel’s National Security” που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σε άρθρο του στο περιοδικό Israel Defence, o κορυφαίος διαμορφωτής της ισραηλινής στρατηγικής σκέψης υποστηρίζει ότι η αναθέρμανση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, οφείλεται εν μέρει στη προσπάθεια της Ελλάδας να κεφαλαιοποιήσει κέρδη από τη σοβούσα κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Το Ισραήλ ενδιαφέρεται πρωτίστως για χρήση ξένου εναέριου χώρου για τις εκπαιδευτικές πτήσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και συνεκπαιδεύσεις μεταξύ ελληνικού και ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.

Τι απαντά ο Χάρρυ Κλυνν στον Μπουτάρη που πάει στους οίκους ανοχής?

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_9471.html

Εκπληκτικό...

Πολεμικό κλίμα στο Προεδρικό

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/402869


  • Πολεμικό κλίμα στο Προεδρικό
  • Οι αγανακτισμένοι καταγγέλλουν προβοκάτσιες από οπαδούς από συγκεκριμένες ομάδες
  • Στ. Στεφάνου: "Η ετήσια εκδήλωση καταδίκης του Πραξικοπήματος και της Εισβολής θα πραγματοποιηθεί κανονικά"
  • Η εκδήλωση των αγανακτισμένων θα γίνει κατευθείαν έξω απο το Προεδρικό για να αποφευχθεί η πορεία από τη Δημοσθένη Σεβέρη.
  • Ακύρωσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ο Χριστόφιας

Ενεργειακές "ευκαιρίες" ανακαλύπτουν και οι ΗΠΑ στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_7270.html
Του Χάρη Φλουδόπουλου
Δίνουμε μεγάλη σημασία στις αναφορές για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε χθες μιλώντας στην εκπομπή Φάκελοι του Σκάι, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σε σχέση με τις έρευνες που πραγματοποιούνται σε Ισραήλ, Κύπρο και Παλαιστίνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η κ. Κλίντον αναφέρθηκε γενικά στις έρευνες που γίνονται ή ξεκινούν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Παράλληλα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ υπογράμμισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η κ. Κλίντον σημείωσε πάντως ότι οι αναφορές που υπάρχουν για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι πρώιμες. Πρόσθεσε, ότι για την Ελλάδα η γεωστρατηγική της τοποθέτηση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία δίνοντας μάλιστα έμφαση και στις αποφάσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα για τα μεγάλα ενεργειακά ζητήματα: Το πώς θα τοποθετηθεί η Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια και οι ΑΠΕ θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το τι θα συμβεί συνολικά στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Roubini: Το status quo του ευρώ δεν είναι πλέον βιώσιμο

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1242414
Στην κορύφωσή της βρίσκεται η κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με άρθρο του οικονομολόγου Nouriel Roubini που δημοσιεύεται στην τουρκική ιστοσελίδα Today’s Zaman.

Ο Roubini σχολιάζει πως «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είδαν πρόσφατα τα ομόλογά τους να αξιολογούνται με junk status, η Ισπανία θα μπορούσε να χάσει την πρόσβαση στην αγορά, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα έρχεται να προστεθεί στα δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά προβλήματα, ενώ αρχίζει και εντείνεται και η χρηματοοικονομική πίεση στην Ιταλία».

Ο καθηγητής στο Stern School of Business, υποστηρίζει ότι μέχρι το 2012, το ελληνικό χρέος θα διαμορφώνεται στο 160% του ΑΕΠ με αυξητική τάση. Οι εναλλακτικές της αναδιάρθρωσης του χρέους εξαφανίζονται με ταχύ ρυθμό.

“Μαξιλάρι” 20 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες!

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Εκείνοι που γνωρίζουν έστω και… ελάχιστα από οικονομία, κατανοούν ότι ειδικά στη σημερινή, οριακή και δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο τον πλανήτη, ο παράγοντας της ψυχολογίας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, στην προσπάθεια κάθε χώρας να αντέξει τις διεθνείς πιέσεις, και να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον για να βγει από το αδιέξοδο.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ευ. Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/1108

«Συγκρατημένα αισιόδοξος», ότι, στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης «μπορεί να βρεθεί σχήμα, που θα ικανοποιεί και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)», σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, όμως, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, διότι η οποιαδήποτε ασάφεια και αμηχανία (ως αποτέλεσμα της συνόδου) θα στείλει πολύ άσχημα μηνύματα».

Αν πτωχεύσει η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Ιταλία...

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε τί ποσοστό αντιστοιχεί το ελληνικό χρέος ως προς το συνολικό ευρωπαικό; Μόλις στο 2%. Και σε τι ποσοστό αντιστοιχεί το αντίστοιχο ιταλικό; Στο ...25%. Το ισπανικό; Στο 12%. Το συμπέρασμα; Αν η Ευρωζώνη δεν λύσει τον μικρό ελληνικό γρίφο στη Σύνοδο της Πέμπτης, τότε θα κληθεί να κόψει τον γόρδιο δεσμό που θα της προκαλέσει το πρόβλημα της Ρώμης που θεωρείται δεδομένο πλέον ότι θα "σκάσει" από την επομένη. Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και το μυστικό "όπλο"που θα σώσει την Αθήνα από την καταστροφή.

Αναστολή του αυτόφωρου για χρέη στο δημόσιο ζητά η ΕΣΕΕ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Αναστολή των διατάξεων που προβλέπουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, καθώς και διώξεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Διέρρευσαν όλα τα σενάρια για την Ελλάδα - 'Εγγραφο - αποκάλυψη από το Reuters

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87687&catid=13



- Το έγγραφο έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου
- 2 από τα 3 οδηγούν σε επιλεκτική χρεοκοπία
- Και τα 3 σενάρια μιλούν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας
- Τρισέ: "Επιλεκτική ή όχι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί!"

Οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα προχωρούν με «εποικοδομητικό τρόπο», λέει το Βερολίνο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΜε «εποικοδομητικό τρόπο» προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και των τραπεζών για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το Παρίσι επιμένει να μην δέχεται λύση που θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός, ωστόσο εκφράζει αισιοδοξία. Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων, εν όψει της λήψης αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κοτχάους δήλωσε στο Reuters ότι «οι συζητήσεις προχωρούν με εντατικό και εποικοδομητικό τρόπο, αλλά δεν θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση».

Διαρροή στο Reuters του προσχεδίου συμφωνίας

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=135117
Τα τρία επικρατέστερα σενάρια για την Ελλάδα

Ελάχιστες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων της ευρωζώνης και των εκπροσώπων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και όλων γενικά των εμπλεκομένων με τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη λύσης στο θέμα του ελληνικού χρέους, έγγραφο που “διέρρευσε” προς το πρακτορείο Reuters αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ έχουν καταλήξει, ούτε την ύστατη ώρα, σε μια πρόταση, σε μια εναλλακτική, την οποία θα στηρίξουν μέχρι τέλους!

Τρισέ: Η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η ευθύνη αποφυγής μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας εναπόκειται στις κυβερνήσεις των κρατών -μελών της ευρωζώνης, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, με συνέντευξή του στην ημερήσια Σλοβακική εφημερίδα "Hospodarske Noviny".

"Ένα πιστωτικό συμβάν, μια στάση πληρωμών, επιλεκτική ή μη, πρέπει να αποφευχθεί. Ζητάμε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, το ταχύτερο δυνατόν", πρόσθεσε.

Διαστάσεις για την ελληνική "διάσωση" εντός της ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25335&categories_id=69
Δύο 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ελληνική κρίση χρέους, το μέλος...  
Διαστάσεις για την ελληνική διάσωση εντός της ΕΚΤ
της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβάλντ Νοβότνι στέκεται διαμετρικά αντίθετα από τη γραμμή του Ζαν Κλοντ Τρισέ και λέει ότι μερικές προτάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους μπορούν να οδηγήσουν σε μία βραχυπρόθεσμη «επιλεκτική χρεοκοπία», η οποία δε θα έχει μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις και θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά.



Ο Νοβότνι ξεκαθαρίζει ότι η πλήρης χρεοκοπία θα έχει «τεράστιες συνέπειες» για την Ελλάδα αλλά και για την ικανότητα της ΕΚΤ να δέχεται ελληνικά ομόλογα. «Αλλά η επιλεκτική χρεοκοπία θα μπορούσε να λειτουργήσει», λέει.

Η... διπλή αλήθεια των τεστ αντοχής

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

bankbamΌταν ανακοινώθηκαν, την Παρασκευή, τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τεστ αντοχής των 90 σημαντικότερων τραπεζών, η ελληνική κοινή γνώμη βρέθηκε μπροστά σε μια... διπλή αλήθεια: δύο από τις έξι ελληνικές τράπεζες που ελέγχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή «κόπηκαν», αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά όλες οι τράπεζες πέρασαν την εξέταση. Τι από τα δύο, τελικά, ισχύει;
Αν τα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής ήταν μια πραγματική άσκηση ελέγχου της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών σε ακραία οικονομικά σενάρια, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν θα συζητούσαμε σήμερα για «διπλές αλήθειες»: θα μιλούσαν μόνο οι αριθμοί. Και οι αριθμοί έχουν μόνο μία ανάγνωση. Μια τράπεζα, σε μια προκαθορισμένη χρονική στιγμή μπορεί να έχει, ή να μην έχει επαρκή κεφάλαια για να ανταποκριθεί σε ένα ακραίο σενάριο ζημιών. Αμφισημίες στην ανάγνωση των αριθμών δεν υπάρχουν!

Κατελήφθη πλοίο του Στολίσκου από Ισραηλινές δυνάμεις

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Israel/333062.html

Κατέλεβαν το γαλλικό σκάφος  που μεταφέρει φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές από το ισραηλινο Πολεμικο Ναυτικό, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Δεν έχουν αναφερθεί επεισόδια, ενώ το σκάφος κατευθύνεται στην Ασντόντ.

Το γαλλικό σκάφος είχε περικυκλωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις από νωρίς το πρωί, ζητώντας από τους ακτιβιστές να μην εισέλθουν "στα ύδατα του Ισραήλ".

Λύση στις 21/7 ή πλησιάζει το game over για την Ελλάδα - Νέα ιστορικά ρεκόρ για τα ελληνικά CDS στις 2900 μ.β. – Ανοδικά ΧΑ και τράπεζες με αύξηση short θέσεων από Marshall Wace

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd6)Καταλυτικής σημασίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι η σύνοδος κορυφής της 21ης Ιουλίου καθώς από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την τύχη της χώρας μας θα διαφανεί αν μπορεί να υπάρξει λύση ουσίας που να διασφαλίζει το έως τώρα μη διαχειρίσημο ελληνικό χρέος ή αν δεν υπάρξει ουσιαστική λύση τότε θα οδηγηθούμε σε game over δηλαδή σε default….

Ερντογάν: Καμία υποχώρηση στο Κυπριακό

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/19/113462/


Σε δηλώσεις που έκανε σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στο νησί, στις 20 Ιουλίου 1974, ο Ερντογάν δήλωσε: “Κατά την προεδρία της Νότιας Κύπρου στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε. Κατά την περίοδο αυτή οι σχέσεις με την Ε.Ε. θα παγώσουν. Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ“.

H απάντηση του ΑΝΤ1 για το ΕΖΕΛ. Παραγράφουν την κατοχή

Σχόλιο ιστολογίου μας : Προσέξτε αυτό <<στην πρώτη τουρκική παραγωγή που μεταδόθηκε από μεγάλο ελληνικό κανάλι, τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο,>> , κάποιοι τα λέγαμε , αλλά ουδείς μας άκουγε....όπως και <<εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας, ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα από μόνες τους>> , να θυμίσω στους κυρίους κυρίους του εν λόγω καναλιού ότι Μύθος = προφορική ιστορική αφήγηση με συμβολισμούς και αλήθειες , καλό θα είναι να προσέχετε , αν και ο αντεθνικός σας χαρακτήρας είναι προ πολλού επιβεβαιωμένος......
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
ezel-ant1Μία απάντηση - με την οποία φτύνει στους τάφους των Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής - εξέδωσε ο ΑΝΤ1, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν αρχίσει να κορυφώνονται για το σήριαλ ΕΖΕΛ το οποίο προβάλλει. Σε αυτή του την απάντηση αναφέρεται σε "μυθοπλασίες" οι οποίες δεν αγγίζουν τα εθνικά θέματα και "μικρούς ρόλους" τουρκοκυπρίων.
Το πλέον προσβλητικό κομμάτι όμως της ανακοίνωσης είναι εκεί, όπου ο ΑΝΤ1 αναφέρει: "Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά."

Διχογνωμίες για την επιτροπή έρευνας της έκρηξης στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81272&catID=14



Αντίθετες απόψεις ακούγονται στην Κύπρο σχετικά με το διορισμό του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου ως μονομελούς ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Τα κόμματα έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εγκυρότητα του πορίσματος που θα εκδώσει ένα μόνο άτομο, ενώ ως πρόσθετος παράγοντας που δημιουργεί αμφιβολίες αναφέρθηκε το γεγονός ότι ο κ. Πολυβίου έχει συγγένεια με κυβερνητικά στελέχη.

«Casus Belli» της Χεζμπολάχ απειλεί τα ελληνικά συμφέροντα

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15512

Η εκτίμηση του «defence-point.gr» ότι η αστάθεια και η ένταση είναι συνυφασμένη με τις περιοχές όπου ανακαλύπτονται πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αφού οι πάντες επιχειρούν, δίκαια ή άδικα – εντελώς αδιάφορο στον «νόμο της ζούγκλας» που επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις – δικαιώθηκε απόλυτα.
Ο κανόνας του μεσανατολικού φαύλου κύκλου βέβαια βρίσκει για μια ακόμη φορά την εφαρμογή του, επειδή στην πρόσκληση για διάλογο των ισραηλινών ο Λίβανος δεν μπορεί να προσέλθει, λόγω του ότι δεν αναγνωρίζει το εβραϊκό κράτος! Το Ισραήλ πρότεινε, ως όφειλε, τη χάραξη που θεωρεί ως ορθή και την υπέβαλλε στα Ηνωμένα Έθνη και περιμένει.


Εκπρόσωπος ΗΠΑ: «Σκόπια και Αθήνα κοντά στη λύση»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_7261.html#more


Ιούλιος 19, 2011.

Ουάσιγκτον.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: «ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΪΣ» ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 120.000 €

Από το ιστολόγιο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιστολή Ρόβλια προς τους δημάρχους της χώρας, στην οποία αποκαλύπτεται πως στην εποχή της σκληρής λιτότητας και των μειώσεων στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου, σε κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις, κυρίως Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), κάποιοι υπάλληλοι πίνουν νερό με...
χρυσά δισκοπότηρα, αφού οι μισθοί τους το 2010 (και βεβαίως το τρέχον 2011) φτάνουν μέχρι και τα 120.000 ευρώ τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδοχές περίπου 100.000 ευρώ.
Τα στοιχεία  είναι αρκούντως αποκαλυπτικά:

Στον ... πόντο αποφεύχθηκε τραγωδία: C-130 κτύπησε πυλώνα φωτισμού!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Αεροπορική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στο Ηράκλειο της Κρήτης στην 126 Σμηναρχία Μάχης, όταν ένα C-130 της Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας που συμμετέχει στην επιχείρηση κατά της Λιβύης, ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί δεν κατάφερε να πάρει ύψοςμ και προσέκρουσε σε πυλώνα φωτισμού του αεροδρομίου, τον οποίος "ξύρισε" με το αριστερό του φτερό!
Στην πίστα πετάχθηκαν μεταλλικά κομμάτια του πυλώνα και του αεροσκάφους το οποίο για λίγους πόντος κατάφερε να αποφύγει το σκίσιμο της ατράκτου και βέβαια να πέσει επάνω στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου!
Το περιστατικό έγινε πριν από πέντε ημέρες, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα ούτε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, (ΥΠΑ) ούτε αναφέρθηκε κάτι από την Πολεμική Αεροπορία, προφανώς κατόπιν άνθεων εντολών, ενώ ο πυλώνας ακόμη δεν έχει επισκευαστεί.
Το C-130 προσγειώθηκε εν συνεχεία για να επιθεωρηθεί και αφού διαπιστώθηκε ότι οι βλάβες είναι ήσσονος σημασίας, του δόθηκε άδεια και αναχώρησε την επόμενη ημέρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξεπέρασε τα 100 δις ευρώ η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ – Φήμες για έμμεση ενεργοποίηση του ELA με τιτλοποιούμενα δάνεια - Προϋπόθεση για το ELA το ελάχιστο tier 1 στο 8%;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Νέο άλμα καταγράφει η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ και με βάση πληροφορίες για τον μήνα Ιούνιο οι ελληνικές τράπεζες λόγω της αυξημένης και συστηματοποιημένης πίεσης που δέχονται ειδικά από τις καταθέσεις υποχρεώθηκαν να αντλήσουν περισσότερη ρευστότητα από την ΕΚΤ.

Για τον μήνα Ιούνιο η εξάρτηση πλησιάζει τα 102 δις ευρώ από 97,5 δις ευρώ και η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών έχει λάβει ιστορικές διαστάσεις απόρροια της κρίσης χρέους και της μεγάλης μείωσης - εκροής καταθέσεων που και για τον μήνα Ιούνιο ξεπέρασε τα 4 δις ευρώ. Οι καταθέσεις πλέον έχουν κατέλθει στα 188 δις ευρώ περίπου. 

Χιλιάδες Κύπριοι διαδηλώνουν έξω από το προεδρικό μέγαρο

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=135025
Για έβδομη νύχτα

Χιλιάδες πολιτών έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, συνεχίζοντας για έβδομη νύχτα να διαμαρτύρονται για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Πώληση λιγνιτικών σταθμών και νέα Αρχή για τα υδροηλεκτρικά

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τα υδροηλεκτρικά που έχει κατασκευάσει η ΔΕΗ κατεβάζουν το κόστος και οι ιδιώτες θέλουν «μερτικό». Ούτε βρακί δεν θα μας αφήσουν να φοράμε τα τομάρια!!!
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_4432.html#more
Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ» ΜΟΝΑΔΩΝ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα βρεθεί σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τελική διαπραγμάτευση με τους επιτρόπους Ενέργειας και Ανταγωνισμού, με ειλημμένη την πολιτική απόφαση να βγάλει στο σφυρί η χώρα μας λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ ως τελική λύση ώστε να «ανοίξει» ο τομέας της παραγωγής, που σήμερα εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά η ΔΕΗ.

Τα υδροηλεκτρικά που έχει κατασκευάσει η ΔΕΗ κατεβάζουν το κόστος και οι ιδιώτες θέλουν «μερτικό».

7+7 αλλαγές για συνταξιούχους, μισθωτούς, ελ. επαγγελματίες Πηγή:www.capital.gr

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1241257
Της Ρούλας Σαλούρου

Ενεργοποιούνται στις αρχές Αυγούστου ορισμένες από τις αλλαγές που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός του νόμος και οι οποίες επιβάλλουν συνολικά 7 νέες, ειδικές και μη, εισφορές και περικοπές σε συντάξεις, ενώ 7 επιπλέον εισφορές επιβάλλονται και σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Ακόμη και οι άνεργοι καλούνται να... εισφέρουν στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, αφού μειώνεται ο συνολικός χρόνος που θα καταβάλλεται εντός μιας 4ετίας, το επίδομα ανεργίας. Και όλα αυτά, έρχονται ως επιστέγασμα όλων των αλλαγών που προηγήθηκαν με το Μνημόνιο Ι και την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Υπολογίζεται πως οι συνταξιούχοι χάνουν από μία έως και δύο συντάξεις τον χρόνο, μέσω της ειδικής εισφοράς για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ οι αυξήσεις εισφορών στους εργαζόμενους έρχονται να προστεθούν στις επιβαρύνσεις των νέων φορολογικών μέτρων, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα.   

Αυτές είναι οι αμοιβές των Παπανδρέου - Πάγκαλου - Βενιζέλου

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν, κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο, ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο κατά 12% μείωση των εξόδων παράστασης, δηλαδή μια μηνιαία περικοπή του «εξωφρενικού» ποσού των 190 ευρώ!
Η prionokordela.gr ανοίγει το φάκελο των παχυλών αμοιβών όλων αυτών που μας ζητάνε κι άλλες θυσίες, κι άλλες περικοπές, κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι… Βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, υπάλληλοι Βουλής, πρωθυπουργός, όλοι ευνοημένοι και όλοι στις δικές μας πλάτες!
Ας μιλήσουν, λοιπόν, οι αριθμοί… Γιατί, λεφτά υπάρχουν, αλλά, όπως φαίνεται, τα μοιράζονται μόνο μεταξύ τους…

Το πιθανότερο (;) σενάριο διάσωσης

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

μέχρι το επόμενο, φυσικά. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα με τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ευρωζώνης, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την Πέμπτη. Εκεί όπου, όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί, η κατάσταση περιγράφεται ως… do or die.

Forbes: Γιατί η Ευρώπη «φρικάρει» στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Απάντηση στο ερώτημα «γιατί η Ευρώπη “φρικάρει” στο ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας» αναζητά σε δημοσίευμά του το Forbes.
«Τα ελληνικά ομόλογα έχουν χάσει από το μισό μέχρι τα τρία τέταρτα της αξίας τους. Έξι Γενικές Απεργίες έχουν λήξει βίαια ήδη αυτόν το χρόνο. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μειώθηκαν κατά 42% από τις αρχές του 2010, αλλά οι συνολικές δαπάνες αυξήθηκαν. Τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν, χωρίς να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε βαθιά ύφεση» αναφέρει το περιοδικό.

Νέα μαζική διαδήλωση στη Λευκωσία για τα θύματα της ναυτικής βάσης

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς έχουν ανάψει για 7η νύχτα χιλιάδες Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι διαδηλώνουν έξω από το «κλειδαμπαρωμένο» Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον περίβολο του Μεγάρου, οι διαμαρτυρόμενοι καλούν σε παραίτηση την κυβέρνηση Χριστόφια. Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Η χρηματοπιστωτική κρίση χτυπά την πόρτα της Γαλλίας

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΠιστεύατε πράγματι πως η κρίση θα σταματούσε στην Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία; Τότε οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αναφορικά με την απογείωση των επιτοκίων κρατικού δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας θα σας έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα αλλά αυτό θα σας σοκάρει είναι ότι η χρηματοπιστωτική κρίση έφτασε πλέον στο κατώφλι της .. Γαλλίας.
Τα ασφάλιστρα κινδύνου των γαλλικών ομολόγων ενισχύθηκαν κατά 27% μόλις τον τελευταίο μήνα και έφτασαν τις 105 μονάδες βάσης ξεπερνώντας αυτά της Μαλαισίας. Προς το παρόν η άνοδος αυτή δεν έχει αποτυπωθεί στα επιτόκια κρατικού δανεισμού της Γαλλίας και η έντονη άνοδος που καταγράφηκε πριν λίγους μήνες έχει αντιμετωπιστεί. Αν, όμως, η Ευρώπη αποτύχει και την Πέμπτη να δώσει μία πειστική απάντηση στα βασικότερα ερωτήματα της κρίσης τότε οι πιθανότητες να δούμε τα επιτόκια δανεισμού της Γαλλίας να παίρνουν την ανιούσα θα αυξηθούν επικίνδυνα.
XrimaNews.gr 

"Φόρο στις τράπεζες υπέρ της Ελλάδας μελετά η ΕΕ"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την επιβολή φόρου στις τράπεζες προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία μελετά η ΕΕ, όπως αποκάλυψε, ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Ζαν Λεονετί.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο Γάλλος υπουργός τόνισε πως αυτή είναι μια από τις λύσεις που εξετάζονται, εξηγώντας πως οι τράπεζες δεν παρεμβαίνουν, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται μια χρεοκοπία.

"Αξίζει να μελετηθεί η πρόταση", σημείωσε και τόνισε πως ο φόρος αφορά και τράπεζες που δεν έχουν επαφές με τα ελληνικά ομόλογα.

Προέβλεψε δε πως η συμφωνία για ένα νέο δανεισμό της Ελλάδας, η οποία θα συζητηθεί στο έκτατο Ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αποτελεί συνάρτηση μίας γερμανο-γαλλικής συμφωνίας.

"Υπάρχει η κοινή βούληση να σωθεί το ευρώ, να χαριστεί στην Ευρώπη η οικονομική σταθερότητα", πρόσθεσε.