Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα προχωρούν με «εποικοδομητικό τρόπο», λέει το Βερολίνο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΜε «εποικοδομητικό τρόπο» προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και των τραπεζών για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το Παρίσι επιμένει να μην δέχεται λύση που θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός, ωστόσο εκφράζει αισιοδοξία. Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων, εν όψει της λήψης αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κοτχάους δήλωσε στο Reuters ότι «οι συζητήσεις προχωρούν με εντατικό και εποικοδομητικό τρόπο, αλλά δεν θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση».


Ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρεις για την πορεία των διαβουλεύσεων.

Την ίδια ώρα, αισιόδοξος για την πορεία των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων σχετικά με τη σωτηρία της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την Ουάσινγκτον, υπογράμμισε ότι η Γαλλία δεν θα αναζητήσει λύση βασιζόμενη σε ένα πιστωτικό γεγονός.

«Έχω εμπιστοσύνη. Έχουμε συζητήσει κατ' επανάληψη τηλεφωνικώς. Έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να βρεθεί η λύση για να αποφευχθεί συλλογικό λάθος, ή ένα πιστωτικό γεγονός» διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός.

«Η Γαλλία δεν θα υποστηρίξει λύση που θα μοιάζει ως πιστωτικό γεγονός, ή με άλλα λόγια εγκατάλειψη του χρέους» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου