Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χιλιάδες Κύπριοι διαδηλώνουν έξω από το προεδρικό μέγαρο

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=135025
Για έβδομη νύχτα

Χιλιάδες πολιτών έχουν κατακλύσει τους δρόμους έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, συνεχίζοντας για έβδομη νύχτα να διαμαρτύρονται για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.


Οι πολίτες έχουν ανάψει εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των δεκατριών θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση. Οι καγκελόπορτες, τόσο της εισόδου όσο και της εξόδου του προεδρικού είναι κλειδωμένες με χοντρή αλυσίδα.

Εντός του περιβόλου του προεδρικού μεγάρου υπάρχει ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, αλλά στο χώρο της εκδήλωσης η παρουσία αστυνομικών είναι διακριτική.

Οι πολίτες φωνάζουν διαρκώς συνθήματα καλώντας σε παραίτηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την Κυβέρνηση του. Ένα μεγάλο πανό στην περίφραξη του προεδρικού μεγάρου γράφει: «Χριστόφια παραιτήσου, όλη η ευθύνη είναι δική σου».

Επίσης ζητούν την απονομή δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων. Οι πολίτες διαμαρτύρονται και για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στην πλατεία Ελευθερίας της κυπριακής πρωτεύουσας. Μετά την εκδήλωση σχηματίστηκε μεγάλη πορεία, η οποία κατέληξε στο προεδρικό μέγαρο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου