Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Φωτιά και ατσάλι! Τα ελληνικά τεθωρακισμένα στέλνουν μήνυμα προς κάθε αποδέκτη (Βίντεο)

Φωτιά κι ατσάλι, με την 1η Ταξιαρχία να στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους.

Τα ελληνικά τεθωρακισμένα, μαζί με εναέριες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και προσωπικό της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ και της 1ης ΤΑΞΑΣ έστειλαν το δικό τους μήνυμα ετοιμότητας σε πρόσφατη άσκηση, με την κάμερα του στρατού να βρίσκεται εκεί και να καταγράφει κάθε στιγμή σε εντυπωσιακά πλάνα.

Αντίποινα Γαλλίας σε Τουρκία: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Α.Μεσόγειο από την δράση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία κινείται πλέον με ταχύτητα μετά από σοβαρές πληροφορίες της γαλλικής δύναμης στην Αφρική, για τα ύποπτα και επικίνδυνα τουρκικά σχέδια στην Λιβύη τα οποία αφορούν και την Γαλλία. 

Γαλλική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων FREMM και μια φρεγάτα κλάσης La Fayette βρίσκονται στο δρόμο προς τα ανοικτά της Λιβύης, φορτωμένες με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας αλλά και αντιαεροπορικούς.   

Τουρκική κοινή γνώμη: Η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία είναι οι ΗΠΑ

Το Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, που διεξάγει έρευνες και δημοσκοπήσεις από το 2013 υπό τον γενικό τίτλο «Έρευνα για την αντίληψη που έχει η κοινή γνώμης για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας», έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας του 2020, που ετοίμασε με βάση δημοσκόπηση που έκανε σε 26 νομούς.

Στην ερώτηση “ποιο είναι το πιο σημαντικό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας”, την

Εύγε στην Κύπρο! Συμμετέχει με πέντε καινοτομίες στην άμυνα της EΕ

Πέτρος Θεοχαρίδης

Με τη συμμετοχή έξι κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καινοτομίας που έχουν σημαντικό ρόλο σε πέντε καινοτόμα σχέδια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Program: EDIDP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συνολική χρηματοδότηση ύψους €40 εκατομμυρίων αποδείχθηκε ότι η Κύπρος μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο ακόμα και σε πολύ σημαντικά καινοτόμα αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.