Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Καραμανλικοί

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Οι βολές που εξαπέλυσε - μέσω συνεργατών του – ο Γ. Παπανδρέου εναντίον της διακυβέρνησης Καραμανλή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση στο «στρατόπεδο» του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε με ανάρτηση του στο twitter «Μόνο το κεφάλι του στον τοίχο μπορεί να σπάσει κανείς τις απιθανότητες που γράφει ο γνωστός κύριος λεφτά υπάρχουν». Παράλληλα ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή σημειώνει πως «είναι εκτός τόπου και χρόνου ο τέως Πρωθυπουργός».

Τσίπρας: Εκλογές εδώ και τώρα

Την έμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να «μπει τέρμα σε αυτή την κατηφόρα» ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στην ΕΤ3. «Αυτό που απαιτείται αυτή την ώρα είναι να μπει ένα τέρμα σε αυτή την κατηφόρα. Εμείς δεν ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη»

Παράλληλα ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται το «λάθος» που υποστήριξε που έχει κάνει το ΔΝΤ προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου. «Το πρόγραμμα έχει αποτύχει, μας οδηγεί στην καταστροφή. Το λέει το ΔΝΤ, το λένε οι δανειστές μας και η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να το υπερασπιστεί»

Συνελήφθη διευθυντής του ΣΔΟΕ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται o Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, κατηγορούμενος για χρηματισμό.

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ και σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας και Λευκάδας.

Η αστυνομία έκανε έλεγχο τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας, στην Πάτρα και σύντομα θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Λευκάδας, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

«Αγγίζει» όλη την Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιήσουν χιλιάδες ελέγχους στα προμαγειρεμένα φαγητά που περιέχουν βοδινό κρέας, για να εξακριβωθεί αν περιέχουν κρέας αλόγου, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο επεκτείνεται και σε άλλες χώρες.

Την ίδια ώρα, η γαλλική εταιρεία Spanghero, την οποία κατηγορεί το Παρίσι, δηλώνει αθώα.

Τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ συμφώνησαν χθες να πραγματοποιήσουν σχεδόν 2.250 ελέγχους. Από 10 έως 150 ελέγχους θα διενεργήσει κάθε χώρα, κυρίως στο επίπεδο των διανομέων προϊόντων διατροφής, τα οποία προορίζονται για τους καταναλωτές.

«Κούρσα» για τρεις οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Με τη σκέψη στην έξοδο από τη δεινή οικονομική κατάσταση και στο γεγονός ότι ακόμη δεν υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση, παρά την κατ' αρχήν συμφωνία για το μνημόνιο, οι Κύπριοι προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για την εκλογή του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δημοσκοπικά έχει διαφανεί ότι οι δείκτες δυσαρέσκειας για τον τρόπο χειρισμού από την κυβέρνηση Χριστόφια των θεμάτων οικονομίας είναι σε εξαιρετικά άσχημο επίπεδο.

«Πιάστηκε» στον... ύπνο η NASA Σκηνικό... Αποκάλυψης στη Ρωσία μετά τη «βροχή» μετεωρίτων

Πανικός, αγωνία και αναπάντητα ερωτήματα για μια καταστροφή που δεν περίμεναν και που δεν προβλέφθηκε ποτέ, είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στους κατοίκους του Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, το οποίο επλήγη από το χτύπημα του μετεωρίτη.

Σπασμένα τζάμια, σοβαρές φθορές σε κτίρια και 1.200 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 159 παιδιά, είναι ο απολογισμός της επόμενης μέρας στην πόλη αυτή της Ρωσίας, που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν.

Γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης συγκυρίας Μετεωρίτης και αστεροειδής μαζί: Το πιο σπάνιο φαινόμενο όλων των εποχών!

Ένας αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου πέρασε πιο κοντά από τον πλανήτη Γη, απ' ό,τι έχει περάσει οποιοδήποτε έως τώρα γνωστού μεγέθους αντικείμενο, σχεδόν τη χρονική στιγμή που ένας μετεωρίτης έπεφτε στην κεντρική Ρωσία, προκαλώντας σοκ και ωστικά κύματα, που έσπασαν παράθυρα και τραυμάτισαν 1.200 πολίτες.

Ο αστεροειδής με την ονομασία 2012 DA14, ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι, και πέρασε περίπου 17.200 μίλια (27.700 χιλιόμετρα) από τη Γη στις 2:25 μ.μ. EST (19.25 GMT, 21:25 ώρα Ελλάδος), σε σημείο που ήταν πιο κοντά απ' ότι τα δίκτυα των δορυφόρων που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, αλλά και την πρόγνωση του καιρού.

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή

Δικαιοσύνη: Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή
-Ενοποίηση του φακέλου των Δεκεμβριανών, του σχεδίου δολοφονίας του Κ. Καραμανλή 
και των υποκλοπών
 -Όλο το παρασκήνιο και η εμπλοκή των ξένων κέντρων  Το σχέδιο που οδήγησε στη μεγαλύτερη ληστεία της χώρας  έρχεται σιγά σιγά στο φως και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της Δικαιοσύνης.
Το παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή μέσα από μια αλληλουχία «ύποπτων» εξελίξεων έρχεται πλέον στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει τη δράση πρακτόρων ξένων δυνάμεων που συντέλεσαν στην αποσταθεροποίηση της χώρας εκείνη την περίοδο.

Σοβαρό πλήγμα για Βενιζέλο η άρνηση του Κουβέλη

Σοβαρό πλήγμα για Βενιζέλο η άρνηση του Κουβέλη
Του Μάρκου Μουζάκη από το newsbomb
 
Είχε επενδύσει πολλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση για την «Κεντροαριστερά»… Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος πήρε την πρωτοβουλία να απευθύνει την πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ καιΦ. Κουβέλη για διάλογο για την Κεντροαριστερά θέλοντας έτσι να πετύχει ένα επικοινωνιακό ματ ενόψει του προσεχούς συνεδρίου του κόμματός του.
Ήταν μια πρόταση στελεχών του επιτελείου του, βασισμένη στη λογική ότι χρειάζονταν η δημιουργία ενός πολιτικού γεγονότος που θα σχετίζονταν άμεσα με το συνέδριο και θα προξενούσε ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Φόβος για ύποπτο σχέδιο δήμευσης περιουσιών

Φόβος για ύποπτο σχέδιο δήμευσης περιουσιών
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το  newsbomb

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία ανοικτής δημοσκόπησης που έκανε το “Newsbomb.gr” με τη συμμετοχή 6.500 μοναδικών χρηστών  
Φόβο στην κοινή γνώμη προκαλούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τη φορολόγηση ακινήτων. Αυτό φαίνεται από την τελευταία ανοικτή δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το “Newsbomb.gr” με τη συμμετοχή σχεδόν 6.500 μοναδικών χρηστών και προφανώς θα πρέπει να απασχολήσει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και το επιτελείο του.

Αναθεώρηση Συντάγματος και αλλαγές ανακοινώνει ο Σαμαράς

Αναθεώρηση Συντάγματος και αλλαγές ανακοινώνει ο Σαμαράς
Τέσσερις τομές για την αναθεώρηση του Συντάγματατος επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του
Αλλαγή της ατζέντας θα επιχειρήσει, άμεσα, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνειδητοποιεί καθημερινώς ότι όσο η συζήτηση παραμένει στο πεδίο της οικονομίας και των κοινωνικών συγκρούσεων, η τρικομματική κυβέρνηση συσσωρεύει φθορά.
Για αυτό και είναι αποφασισμένος να ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, σε μία κοινή πρωτοβουλία με τους κ.κ Κουβέλη και Βενιζέλο.
Η κίνηση αυτή θα γίνει άμεσα και έχει σαν στόχο να μεταθέσει τη δημόσια συζήτηση σε ένα άλλο πεδίο.

Πάνος Καμμένος: Δεν έχει γίνει λάθος αλλά έγκλημα!

Πάνος Καμμένος: Δεν έχει γίνει λάθος αλλά έγκλημα!
Στην Ήπειρο βρέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων...
Κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση Δημοκρατικού Πατριωτικού Τόξου, ενάντια σε μία «κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών» απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος από την Ήπειρο, όπου περιοδεύει στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι το κάλεσμα γίνεται για «να σταματήσει η κατρακύλα της οικονομίας που εξελίσσεται σε ανθρωπιστική κρίση».
Επίσης, τόνισε ότι η συγκυβέρνηση «έχει καταργήσει κάθε πολιτική διαφοροποίηση του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε ένα μαντρί με λύκους», αντιστρέφοντας τη ρήση του Ευ. Αβέρωφ, «όποιος φύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος».

Λέσβος: Κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει τον δήμαρχο που κάπνιζε!!!(Βίντεο)

Λέσβος: Κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει τον δήμαρχο που κάπνιζε!
 Απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Λέσβο... 
Η αστυνομία κλήθηκε προκειμένου να συλλάβει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τον δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο λόγω... καπνίσματος!
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ανθούλα Βαμβουρέλλη, αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία, επειδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου Παναγιώτης Ζαφειρίου, δεν μπορούσε να επιβάλλει την τάξη στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως και ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, κάπνιζαν ανενόχλητοι.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Facebook Τι έγραψε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. στην προσωπική του σελίδα

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο FacebookΤου Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Ο πρώην πρωθυπουργός και Επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραμένει ενεργητικός παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων διεκδικώντας αναμφισβήτητα τον τίτλο του σύγχρονου "Νέστορα". Παρά την ηλικία του, παραμένει αειθαλής και δραστήριος. Όπως σχολίασε πρόσφατα στο περιθώριο συνέντευξής του στο "Newsbomb.gr" ο γιος του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μακάρι να είχαν πολλοί τη διαύγεια πνεύματος και το κουράγιο του.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Ν.Λυγερός "Τεχνικά δεδομένα της ΑΟΖ"(Βίντεο)

                                                  Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                                        "Τεχνικά δεδομένα της ΑΟΖ".
                                  Αμφιθέατρο ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας,
                                                                  Καψούρη 4, Λάρισα.
                                                Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, ώρα: 19:00.

Έβδομη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον S&P 500

Dow13.981,768,37 0,06%  



  Nasdaq3.192,03-6,63 -0,21%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα και μακριά από τα χαμηλά ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με μικρά κέρδη, έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, τα οποία έχασαν καθώς η μετοχή της Wal-Mart Stores εμφάνισε απότομη πτώση μετά το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο έγγραφο της εταιρείας κάνει λόγο για απογοητευτικές πωλήσεις το Φεβρουάριο.

«Σε περίπτωση που δεν έχετε δει την αναφορά των πωλήσεων αυτές τις ημέρες, Οι πωλήσεις του Φεβρουαρίου είναι μία ολική καταστροφή,» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Jerry Murray σε email που απέστειλε προς άλλα στελέχη. Ο Murray χαρακτηρίζει τις πωλήσεις έως τη χειρότερη αρχή για ένα μήνα στα επτά χρόνια παρουσίας τους στην Wal-Mart.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 8,37 μονάδες (0,06%) κλείνοντας στις 13.981,76 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 6,63 μονάδων (-0,21%) και έκλεισε στις 3.192,03 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,59 μονάδων (-0,1%) κλείνοντας στις 1.519,79 μονάδες.