Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Έρευνα σε 21 χώρες: To ΔΝΤ αφαιρεί ανθρώπινες ζωές!

Έρευνα σε 21 χώρες: To ΔΝΤ αφαιρεί ανθρώπινες ζωές!
Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6 με 7 χρόνια φέρνει μαζί του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που... σώζει.
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", η οποία επικαλείται διεθνείς μελέτες, τ' αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ ως σωτήρας προκάλεσε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους. Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις εναντίον του ειδικά από εκπροσώπους του Ταμείου.

Βόμβα Καμίνη: Ναι σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών μέσα στην Αθήνα

Βόμβα Καμίνη: Ναι σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών μέσα στην Αθήνα
Συνάντηση είχαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο δημοτικό μέγαρο των Αθηνών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η εγκληματικότητα που μαστίζει το κέντρο, αλλά και το παρεμπόριο.
Όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμίνης, «ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης».
Σ΄αυτό το πλαίσιο, είπε, είναι θετικό «να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας».

Μαρία Φέκτερ: Είμαι οργισμένη με την Ελλάδα

«Οργισμένη» με την Ελλάδα δήλωσε ότι είναι η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Kurier» ανέφερε ότι τίποτα δεν προχωρά στη χώρα.

Όσο για τις εκλογές  στην Ελλάδα η κυρία Φέκτερ αναφέρει ότι «οι Έλληνες έχασαν πολύ χρόνο». Η Υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι τους πιστωτές, όπως και την ίδια, τους εξοργίζει ιδιαίτερα το ότι υπάρχουν λίγες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις και δεν υπάρχουν αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ, πάντα, οι Έλληνες μόνον ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το iphone του πρύτανη

Νέα παρέμβαση της δικαιοσύνης στο Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» της προηγούμενης Κυριακής με τίτλο «Από τον αντιπρύτανη στη Ναταλία δώρο iPhone, με λεφτά του ΑΠΘ».

Η νέα προκαταρτική εξέταση ύστερα από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κύριου Ευάγγελου Μπακέλα έρχεται σε μια στιγμή που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» αναφορικά με την πρυτανική αποστολή στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολής όπου ο πρύτανης κύριος Ιωάννης Μυλόπουλος έγινε κουμπάρος στο γάμο της γραμματέως του.

Δημοσίευμα του Economist «Έρχεται η τρόικα και θέλει οριζόντιες περικοπές»

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμα του Economist με τίτλο «Η τρόικα έρχεται».

Σύμφωνα με το περιοδικό, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, ενδέχεται να καταφύγουν στην επιβολή οριζόντιων περικοπών, αθετώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καθώς απέτυχε η προσπάθεια ανεύρεσης περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.

Μακελειό με δεκατέσσερις νεκρούς σε πρεμιέρα του «Batman»

Σοκάρει η είδηση που μετέδωσε πρώτος ο ξένος τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KOA του Ντένβερ στο Κολοράντο, σύμφωνα με τον οποίο δεκατέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς σε μεταμεσονύκτια προβολή της νέας ταινίας του θρυλικού «Batman», «The Dark Knight Rises».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα είναι και αρκετά μικρά παιδιά. Μάλιστα, πηγές από το νοσοκομείο της περιοχής αναφέρουν ότι το νεότερο από τα θύματα είναι μόλις έξι ετών.

Δήλωση του πρεσβευτή της Ρωσίας στο Παρίσι Ο Άσαντ έτοιμος να φύγει "πολιτισμένα"

Έτοιμος να εγκαταλείψει τη Συρία φαίνεται ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ Αλ ΑΣαντ, δήλωσε πριν από λίγο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Παρίσι επισημαίνοντας πως «θα το κάνει με πολιτισμένο τρόπο».

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Παρίσι υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να φύγει «πολιτισμένα» από την Συρία.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξόφθαλμα επιζήμια η υπογραφή του σχεδίου συμβιβασμού με Siemens

Επίκαιρη επερώτηση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της Siemens, κατέθεσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και επτά ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης, η ψήφιση σχεδίου συμφωνίας λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, «επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Προσθέτουν μάλιστα ότι η τυχόν υπογραφή του σχεδίου αυτού από τον υπουργό Οικονομικών επί τη βάσει της εξουσιοδότησης που έδινε η διάταξη, «θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».

Σκληρή αντιπαράθεση με φόντο τη Χαλυβουργία(Βίντεο)

Με εισαγγελική παραγγελία και την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ άνοιξε στις 5 και μισή το πρωί η πύλη της Χαλυβουργίας, η οποία παρέμεινε κλειστή για 263 ημέρες. Η Αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές απεργών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, στην ομάδα περιφρούρησης. Τελικά, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι πέντε συνελήφθησαν και το απόγευμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Ελαφρά άνοδο σημειώνει μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης του κυπριακού Χρηματιστηρίου την Παρασκευή, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στη 13.15 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 124,76 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 0,64%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κινείτο επίσης ελαφρώς αυξητικά κατά 0,57%, και βρισκόταν στις 47,49 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 129.594,04 ευρώ.

Δοκιμάζει τις 630 μονάδες το Χ.Α

Του Βασίλη Γεώργα από το  capital.gr

Η λήξη των option στο Χ.Α έλυσε προσωρινά τα χέρια των αγοραστών στο ταμπλό, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά έστω και οριακά την κρίσιμη ζώνη των 625-630 μονάδων, παρέχοντας αχνές θετικές ενδείξεις πως η αγορά επιδιώκει να κρατήσει ζωντανό το σενάριο επέκτασης της ανοδικής κίνησης βραχυπρόθεσμα με στόχο επίπεδα υψηλότερα των 660 μονάδων.

Ενδοσυνεδριακά η -μη επιβεβαιωμένη ακόμη- διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης από τα προηγούμενα υψηλά που επισημοποιήθηκε με την υπέρβαση των 625 μονάδων δείχνει να τροφοδοτεί με ισχνή δυναμική την αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα έως και 1,52% μέχρι τις 631,6 μονάδες, σε μια ημέρα πάντως που ως τελευταία της εβδομάδας και με τζίρο εξαιρετικά χαμηλό (μόλις 12 εκατ. ευρώ στις 14:30) δεν προσφέρεται για εντυπωσιακές επιδόσεις.