Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μακελειό με δεκατέσσερις νεκρούς σε πρεμιέρα του «Batman»

Σοκάρει η είδηση που μετέδωσε πρώτος ο ξένος τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KOA του Ντένβερ στο Κολοράντο, σύμφωνα με τον οποίο δεκατέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς σε μεταμεσονύκτια προβολή της νέας ταινίας του θρυλικού «Batman», «The Dark Knight Rises».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα είναι και αρκετά μικρά παιδιά. Μάλιστα, πηγές από το νοσοκομείο της περιοχής αναφέρουν ότι το νεότερο από τα θύματα είναι μόλις έξι ετών.
Όπως μεταδίδει το CNN, η αστυνομία έχει ένα βίντεο που τραβήχτηκε από άνδρα που βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα των πυροβολισμών, κατά το οποίο ακούγονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά του άγνωστου δράση, ενώ πολλοί από τους παρευρισκομένους έχουν αίματά στα ρούχα τους.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο CNN δήλωσε ότι είδε έναν αστυνομικό να μεταφέρει στα χέρια του ένα 9χρονο κορίτσι που έφερε τραύματα στην πλάτη της.


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ άλλοι τέσσερις υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.



Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στην αίθουσα, εκεί όπου προβαλόταν η ταινία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης φορούσε αντισφυξιογόνο μάσκα και κατά την είσοδό του έριξε δακρυγόνα.


Στη συνέχεια ακούστηκε και μία ισχυρότατη έκρηξη. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο CNN δήλωσε ότι είδε «έναν άντρα να ανεβαίνει τις σκάλες και να πυροβολεί αδιακρίτως».

Οι θεατές που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα θεώρησαν ότι το σκηνικό τρόμου αποτελούσε κινηματογραφικό εφέ, λόγω της πρεμιέρας.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ηλικίας περίπου 20 ετών, σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο ύποπτος έφερε πάνω του όπλα, ενώ δήλωσε στις Αρχές ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών βρίσκεται στο σπίτι του. Σύμφωνα με το NBC η πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο νεαρός έχει εκκενωθεί.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νταν Όουτς δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και τέσσερις άλλοι αναφέρθηκαν νεκροί σε νοσοκομεία της περιοχής.


Το FBI που συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές δεν συνδέει το αιματηρό επεισόδια με τρομοκρατικό χτύπημα.


Το μακελειό σημειώθηκε στο προάστιο Αουρόρα του Ντένβερ, την πρωτεύουσα - η πιο πολυπληθής πόλη της πολιτείας των ΗΠΑ - του Κολοράντο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με ανακοίνωση του δηλώνει σοκαρισμένος και θλιμμένος από το αιματηρό επεισόδιο «Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όποιον είναι υπεύθυνος, να παρέχουμε ασφάλεια για το λαό μας και να φροντίσουμε αυτούς που έχουν τραυματιστεί. Όπως κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε στιγμές σκότους και δυσκολίας, πρέπει να έρθουμε κοντά σαν μία αμερικανική οικογένεια».






ΠΗΓΗ protothema












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου