Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Όμηρος: Η επίδραση του έργου του συνεχίζει να διαπνέει τον κόσμο μας ακόμα και σήμερα...


Ο Όμηρος φέρεται ως ο συγγραφέας των ποιητικών κειμένων της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, από τα πρώτα κείμενα της Ιστορικής περιόδου της αρχαίας Ελλάδας, γνωστά ως «Ομηρικά Έπη». Για τη ζωή του υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες και αυτές αντιφατικές, ενώ η φιλολογική επιστήμη των δύο τελευταίων αιώνων αμφισβήτησε ακόμη και την ύπαρξή του.

Ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο

Του Ν.Λυγερού

Αν συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί να μας προσφέρει ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο θα προχωρούσαμε ακόμα πιο δυναμικά στην εξόρυξη του στην Ελλάδα μας. Αφού είναι δύσκολο να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους σε φάση κρίσης, θα ήταν καλό ν' ασχοληθούμε σε ατομικό επίπεδο. Ο ζεόλιθος είναι χρήσιμος για τα χωράφια μας, για τις καλλιέργειες μας, για τα ζώα μας και για μας τους ίδιους, αφού συγκρατεί τα βαριά μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για ένα στρέμμα με αμπέλια χρειαζόμαστε 150 κιλά ζεόλιθου που θα ήταν καλό να βάλουμε τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου και αυτό να γίνει άλλες δύο χρονιές, στη συνέχεια δεν έχουμε πια να ασχοληθούμε με το θέμα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Έλληνες Μισθοφόροι στη Μέση Ανατολή


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Ιράκ. Κάπου στα περίχωρα της Βασόρα...

- Cargo 1, slow down...NOW...
- Το ελέγχω boys...ο παρατηρητής μου από πάνω έχει ένα μάτι που γαμεί κι ένα πολυβόλο που δέρνει...
- Κι αυτοί εκεί έξω, Μουγκάμπε, έχουν κάτι ιρανικές αντιαρματικές που θα σου σκίσουν το γκρόβερ...κόψε ταχύτητα ρε μαλάκα και περίμενέ μας...

560 χρόνια μετά την Άλωση, σκέψεις για τις προοπτικές της Ελλάδας σήμερα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του “πνευματικού κέντρου” Εξαμιλίων Κορίνθου, παρατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις από τους προσκεκλημένους εισηγητές, καθηγητή Νίκο Λυγερό και το Νίκο Καραβαζάκη από το “Βήμα Σαρωνικού”. Τη διοργάνωση είχε ο πολιτιστικός σύλλογος Εξαμιλίων.

Παραθέτουμε σε μαγνητοσκόπηση την ομιλία του κ. Ν. Λυγερού:

*****************************************

Ακολουθεί η ομιλία του Ν.Καραβαζάκη:

Φ /φ.
Ευχαριστώ πολύ τον πολιτιστικό σύλλογο Εξαμιλίων για την  τιμητική πρόσκληση και την φιλοξενία. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνει να συνομιλήσουμε και προπάντων να αφουγκραστώ τις απόψεις και παρατηρήσεις σας για την πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές της στην Ελλάδα μας. Ευχαριστώ και για την ευκαιρία να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι με τον αγαπητό καθηγητή Νίκο Λυγερό, αθροίζοντας έτσι συνολικά σε οκτώ τις φορές που «συμπολεμούμε» για την απελευθέρωση και αναγέννηση της πολύπαθης πατρίδας μας.

Τι είναι και τι δεν είναι τα Ανοικτά Λαϊκά Πανεπιστήμια;




Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν διαδοθεί με ταχείς ρυθμούς τα Ανοικτά Λαϊκά Πανεπιστήμια (ΑΛΠ), εκπαιδευτικοί οργανισμοί που κατά κανόνα απευθύνονται σε ενήλικες με προσδοκία να αποκτήσουν πρόσβαση σε άτυπες δράσεις δια βίου μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης. Οι δραστηριότητες αυτές διοργανώνονται από Δήμους, Συλλόγους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες αλλά και ιδιωτικές εταιρίες και βασίζονται στην πρόσκληση πανεπιστημιακών καθηγητών αλλά και ορισμένων ειδικών επιστημόνων κι ερευνητών που παρέχουν διαλέξεις στα θέματα της ειδίκευσης τους. Η παρακολούθησή των προγραμμάτων σπουδών δεν έχει συγκεκριμένες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και οι διαλέξεις είναι εκλαϊκευμένες και υιοθετούν τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Στόχος των ΑΛΠ δεν είναι η παροχή αναγνωρισμένης εκπαίδευσης ή κατάρτισης αλλά η ένταξη και δικτύωση  των σπουδαστών σε ένα περιβάλλον μάθησης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ 'ΑΟΡΑΤΗΣ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Του Λεωνίδα Αποσκίτη
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HELLENIC NEXUS 

ΠΗΓΗ etinarcadia-ego

ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΩΣΑΝ RAM
ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ ΔΙΠΟΔΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ 'ΑΠΟΣΥΡΣΗ'. ΕΑΝ ΔΕΝ 'ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ' ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΑΠΛΑ ΝΟΗΤΙΚΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ 'ΑΟΡΑΤΗΣ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση».
Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Μας δουλεύουν "ψιλο γαζί"


 

Τον τελευταίο καιρό μας έχουν κατακλύσει με διαφημίσεις και μάλιστα εδώ στην Ελλάδα οι γυφτοσκοπιανοί κλέφτες της ιστορίας μας και εμείς τρέφουμε ελπίδες και αυταπάτες πως τα πράγματα δεν θα πάνε εκεί που λέει η κοινή λογική!

 Περιμένουμε μάλλον να  ακούσουμε τα νέα από τα κανάλια και τις κωλοφυλλάδες ...

Πόσο ακόμα να αντέξουμε αυτή την κοροϊδία; Πόσο ακόμα να κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα;

Το ΔΝΤ φεύγει, οι Γερμανοί ξανάρχονται

Όταν θέλει κάποιος να βγει από μια σχέση, μια γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδος είναι η προβολή της παραδοχής «είμαι ο λάθος άνθρωπος για σένα». Έτσι, το φέρνεις πιο γλυκά στον άλλον, δεν μπορεί να σου πει και τίποτα και γίνεσαι… καπνός.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με το ΔΝΤ. Βλέπει καθαρά που πάει το πράγμα με την Ελλάδα και την «κάνει».
Με ενοχλεί αισθητικά σαν Έλληνα, να τσακώνονται δυο γιγάντιοι οργανισμοί όπως το ΔNT και η Κομισιόν για τη χώρα μου και η Ελλάδα να μη βγάζει άχνα.

EIΔΗΣΗ ΣΟΚ! «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση!!!

Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:

ΔΕΝ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Άφησε τους τραπεζίτες να τον περιμένουν τρεις ολόκληρες ώρες!

Τρεις ολόκληρες ώρες άφησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους μεγαλύτερους Τραπεζίτες της Ρωσίας να περιμένουν στον προθάλαμό του. Και όταν τους συνάντησε, ήταν λάβρος εναντίον τους. Μια τέτοια στάση απέναντι σε Τραπεζίτες, συναντάται εξαιρετικά σπάνια από πολιτικούς ηγέτες.

Στις 4 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ρωσικών Τραπεζών στην εξοχική προεδρική κατοικία Νοβο-Ογκαριόβο, προκειμένου να κατανοήσει γιατί τα επιτόκια των δανείων για επιχειρηματικότητα στη Ρωσία είναι τόσο υψηλά.

To νέo λέιζερ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε δράση(Βίντεο)


Αυτά είναι τα νέα λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έχουν ανακοινώσει ότι το 2014 θα τα δούμε να αναπτύσσονται πάνω σε πλοία.

Το USS Ponce, ένα σκάφος που χρησιμοποιείται ως ένα αμφίβιο θαλάσσης στον Περσικό Κόλπο, θα έχει την τιμή να φιλοξενεί το πρωτότυπο σύστημα Laser Weapon.

Το νέο λέιζερ όχι μόνο μπορεί να κάνει τα εναέρια drones να φλέγονται, αλλά επίσης μπορούν ακόμα να εκπέμπουν μια έκρηξη και να «τυφλώνουν» τους αισθητήρες του αντιπάλου χωρίς να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Σίγουρα, θα κοστίσει ακριβά περίπου 32.000.000 δολαρίων για την κατασκευή, αλλά η τιμή αναμένεται να πέσει όταν μπει σε ευρύτερη παραγωγή.

Όταν η φαντασία γίνεται σειρά...τότε η σειρά σου δείχνει το μέλλον σου!!! (Βίντεο)

Από ανέκαθεν η Νέα Τάξη Πραγμάτων πριν αποκαλύψει κάποιες τεχνολογίες η εφαρμόσει κάποια πολιτικά ή μη συστήματα στις κοινωνίες, φρόντιζε να τα περνάει δεκαετίες πριν μέσα από σειρές η από κινηματογραφικές ταινίες ως φαντασία.
 Έτσι λοιπόν και η δραματική φανταστική σειρά Continuum η οποία παίζετε αυτό το διάστημα σε κανάλια του εξωτερικού, μας μεταφέρει σε μια μελλοντική εποχή.

Σε μια εποχή όπου αυτοί που αντιστέκονται χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες, και κάποιοι που ονομάζονται ως οι υπάκουοι εργάτες.

Βρέθηκε το Queen Anne's Revenge - Το ναυάγιο του πειρατή Μαυρογένη(ΦΩΤΟ)




Το πλοίο του λεγόταν «Η εκδίκηση της βασίλισσας Άννας» (Queen Anne's Revenge) και πιστεύεται ότι βούλιαξε το 1718.
Ο διαβόητος πειρατής Μαυρογένης έζησε τον 17ο αιώνα και έγινε γνωστός για την πρωτοφανή σκληρότητα του και την άγρια όψη του. Πρόσφατα οι αρχαιολόγοι εντόπισαν το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου του, απ 'όπου ανέσυραν μοναδικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων και ένα βαρύτιμο σπαθί που πιθανότατα ανήκε στον ίδιο τον Μαυρογένη.

Ζωντανή εκτέλεση μιας ομάδας ανθρώπων από ένα Drone - (Βίντεο)

Η ζήτηση των μη επανδρωμένων συστημάτων αυξάνεται ορμητικά. Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που οι Ένοπλες Δυνάμεις και διάφορες δυναμικές υπηρεσίες χρειάζονται όλη την ποικιλία «ρομποτικών αεροσκαφών»

Οι στρατιωτικοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη χρήση των UAVs με σκοπό την καταφορά πληγμάτων επίθεσης εναντίον του έμψυχου και άψυχου υλικού.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Drone)

Τα Τρία Τέταρτα Όλων Των Smartphones Περιέχουν Κώδικα Της NSA

100713nsaΤου JacobSloan
Από το terrapapers

Τα Τρία Τέταρτα Όλων Των Smartphones Περιέχουν Κώδικα Της NSA στο Λειτουργικό τους Σύστημα. Η Android Google επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνα Android έρχονται με «Βελτιώσεις στην Ασφάλεια» που έχουν προστεθεί από την NSA, αναφέρει το Bloomberg:
Η κυρία Gina Scigliano εκπρόσωπος της Google επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει μερικά προγράμματα της NSA στον προγραμματισμό του λειτουργικού Android. «Όλος ο κώδικας του Android και των συνεισφερόντων προγραμματιστών είναι διαθέσιμος για έλεγχο στο source.android.com» είπε η Scigliano αρνούμενη οποιονδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Οριακές απώλειες παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές απώλειες παρουσιάζει την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:32, βρισκόταν στις 95,37 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,19%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 8.779 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,28% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 36,12 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση καταγράφουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,21%, των Τραπεζών 0,29%, και της Εναλλακτικής Αγοράς 0,98%. Αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς, των Επενδυτικών και των Ξενοδοχείων.

Υποτονικές διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Παρά τις πέντε διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις που έχουν προηγηθεί, και τα νέα χαμηλά έτους, η ελληνική αγορά επιχειρεί επιφυλακτικά και με χαμηλό τζίρο να ανακτήσει το επίπεδο των 800 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται μέχρι στιγμής με εναλλαγές προσήμου, εκατέρωθεν των 800 μονάδων, κίνηση που αντανακλά τόσο τη στάση αναμονής της αγοράς ενόψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, όσο και την επιφυλακτικότητα για τις προβλέψεις του και την επίδραση που θα έχουν στην «πραγματική» οικονομία.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣTO ''ΑΝ INCONVENIENT TRUTH'' ΤΟΥ AL GORE Η μεγάλη απάτη για την υπερθέρμανση(Βίντεο)

Ότι έχετε ενημερωθεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μάλλον σίγουρο.
Το Ντοκιμαντέρ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους επιστημονικούς κύκλους σε Αγγλία και Αμερική.
Mία τελείως διαφορετική προσέγγιση έρχεται να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας με την προβολή του ντοκιμαντέρ The Great Global Warming Swindle που απενοχοποιεί την ανθρώπινη παρέμβαση στην αλλαγή του κλίματος του πλανήτη μας και είναι η απάντηση στο Inconvient Truth του Al Gore.

FT για Κ. Μητσοτάκη: Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που έκανε ρουσφέτια, θέλει να σπάσει τα δεσμά με το παρελθόν

Άρθρο των Financial Times αναφέρεται στις απολύσεις στο δημόσιο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετοί έχουν καταλάβει ότι "το παιχνίδι τελείωσε".

Στις απολύσεις στο δημόσιο αναφέρονται οι Financial Times οι οποίοι τονίζουν ότι είναι η πρώτη επίσημη "σφαγή" των υπεράριθμων υπαλλήλων μετά από έξι δεκαετίες.
Το άρθρο υπό τον τίτλο "Το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν", σημειώνει πως μετά το πέρας της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν πανό έξω από τη Βουλή: Να απολύσουμε την κυβέρνηση

Εξω από τη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανάρτησε πανό συμπαράστασης στους εργαζομένους που απειλούνται με απόλυση από το Δημόσιο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στο χώρο πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανάρτησαν πανό το οποίο έγραφε: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση Όχι στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Τα βρήκαν Σαμαράς - Βενιζέλος: Με τρεις αλλαγές «κλείδωσε» το πολυνομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στις διορθωτικές αλλαγές που θα περάσουν στο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

NEW YORK TIMES "Η οργή θα κορυφωθεί όταν έρθει στην Αθήνα ο Σόιμπλε"

Οι New York Τimes μεταδίδουν τον παλμό της πανελλαδικής απεργίας αναφέροντας ότι «χιλιάδες Ελληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση υποσχέθηκε στους ξένους πιστωτές της».
  Στέκονται στο γεγονός ότι την Τρίτη παραμένουν κλειστές εφορίες και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, ότι στα νοσοκομεία υπάρχει μόνο προσωπικό έκτακτης ανάγκης, ότι τα μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολειτουργούν. Αναφορά, φυσικά, γίνεται και στην ακύρωση κάποιων πτήσεων, «γεγονός που ταλαιπωρεί τους ταξιδιώτες».

"ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Αντίποινα από Μόσχα για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ: "Όχι" σε εισαγωγές ελληνικών προϊόντων

Οι διαρκώς επιδεινούμενες  -με αφορμή διάφορες καταστάσεις- ελληνορωσικές σχέσεις έχουν δυστυχώς τις πρώτες σοβαρές παρενέργειες στον οικονομικό τομέα: Η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας Rosselkhoznadzor αποφάσισε από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία για νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα.
Το καθεστώς που ισχύει για τις εξαγωγές στη Ρωσία προβλέπει τον επιτόπιο έλεγχο των ελληνικών μονάδων από ρώσους ειδικούς ώστε να πιστοποιηθούν τα προϊόντα σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα. Μόνο με μια τέτοια σφραγίδα από τους ρώσους ελεγκτές εξασφαλίζει ο κάθε εισαγωγέας την άδεια διανομής ελληνικών προϊόντων στη ρωσική επικράτεια.

Πώς και τι να τρώτε το καλοκαίρι

- Προσοχή σε: παγωτά, χυμούς με ζάχαρη, αναψυκτικά, αλκοόλ και φρούτα- «Όχι» στα δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα- Καταναλώστε άφοβα σαλάτες- Ενυδατώστε συχνά το σώμα σας- Ποιες είναι οι ιδανικές τροφές κατά της αφυδάτωσης

Το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις στις διατροφικές μας συνήθειες. Από τη μία η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες μας οδηγούν στο να τρώμε λιγότερο και από την άλλη καταφεύγουμε συχνότερο στο «φαγητό έξω», με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε ανεξέλεγκτο, ως προς την ποιότητα αλλά και την ποσότητα φαγητό.

Μπακογιάννη: Λάθος η συσσώρευση εννέα φόρων σε ένα τετράμηνο

Η βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψει δημοσιονομικό κενό καθώς οι φορολογούμενοι ίσως δεν ανταποκριθούν σε πολλές υποχρεώσεις

Λανθασμένη την πολιτική συσσώρευσης εννέα φόρων κατά τους επόμενους μήνες χαρακτήρισε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προειδοποιώντας ότι υπάρχει πιθανότητα οι φορολογούμενοι να μην ανταποκριθούν στις μεγάλες αυτές υποχρεώσεις και επομένως να προκύψει δημοσιονομικό κενό.

"Σύννεφο" τα κουνούπια σ΄όλη την Ελλάδα

– Δύσκολο καλοκαίρι για τουρίστες και κατοίκους.- Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» για τον ιό του Δυτικού Νείλου- Ικανοποιητική η εντομολογική επιτήρηση, αλλά μετ’ εμποδίων η επιδημιολογική στα νοσοκομεία

Ανενόχλητα  «επιτίθενται» εφέτος τα κουνούπια στον πληθυσμό ανά την επικράτεια. Οι κωνωποκτονίες, ένα από τα ισχυρά όπλα κατά του «φτερωτού» καλοκαιρινού εχθρού, άρχισαν στις επίμαχες  περιοχές μόλις την περασμένη εβδομάδα και τα αποτελέσματά τους θεωρούνται αβέβαια.

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

- 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ - Δείτε αναλυτικά ποιοι κλάδοι εργαζομένων απεργούν- Κλειστοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
 
Κορυφώνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.

«Μπλακ άουτ» στο Taxis - Πρόβλημα με τις φορολογικές δηλώσεις

Αλαλούμ και ανοργανωσιά, μια εβδομάδα πριν λήξουν οι πρώτες προθεσμίες - Μόνο το 30% των υπόχρεων έχει υποβάλει δήλωση - Βεβαιώσεις αποδοχών και τόκων δεν έχουν φτάσει στους φορολογουμένους

Προς νέα παράταση οδεύουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρουσιάζονται σοβαρά εμπόδια στη συμπλήρωση και την υποβολή μέσω Διαδικτύου.

Το Taxisnet έχει ανοίξει τις πύλες του από τις 24 Μαΐου, ωστόσο μέχρι στιγμής το 70% των φορολογουμένων δεν έχει υποβάλει δήλωση, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι, παρά τον σχετικά μικρό όγκο των δηλώσεων, το σύστημα έχει υπερφορτωθεί.

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ
Ξεκάθαρη η νίκη Τσίπρα αλλά βαθαίνει το ρήγμα με τον Π.Λαφαζάνη
Το αντιφατικό αποτέλεσμα που έβγαλαν οι κάλπες του Συνεδρίου που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, περιπλέκει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ.
Άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, σημείωναν χθες πως μετά το συνέδριο, όλοι αισθάνονται νικητές. Η ανάλυση αυτή, έγκειται στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε αδιαμφισβήτητος νικητής όλων των μαχών που δόθηκαν για την ηγεσία και τη νέα ιδεολογική τοποθέτηση, ωστόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μπορεί να υπερηφανεύεται πως ενίσχυσε τις δυνάμεις του στην Κεντρική Επιτροπή.

Στη Βουλή το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές

Στη Βουλή το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές
Ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. 
 
 
Η συγκεκριμένη ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει ελεύθερη λειτουργία όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και τις υπόλοιπες 45, δυνατότητα λειτουργίας μόνο για τα μικρά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.) με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ή του δημάρχου για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα

Παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα
-Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα -Την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει το 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα, δύο σε βαθμό κακουργήματος και ένα σε βαθμό πλημμελήματος αποφάσισε σε ψηφοφορία της η Ολομέλεια της Βουλής.
Τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος αφορούν την απιστία στην υπηρεσία και την παράβασης καθήκοντος, ενώ σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου.