Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

FT για Κ. Μητσοτάκη: Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που έκανε ρουσφέτια, θέλει να σπάσει τα δεσμά με το παρελθόν

Άρθρο των Financial Times αναφέρεται στις απολύσεις στο δημόσιο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετοί έχουν καταλάβει ότι "το παιχνίδι τελείωσε".

Στις απολύσεις στο δημόσιο αναφέρονται οι Financial Times οι οποίοι τονίζουν ότι είναι η πρώτη επίσημη "σφαγή" των υπεράριθμων υπαλλήλων μετά από έξι δεκαετίες.
Το άρθρο υπό τον τίτλο "Το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν", σημειώνει πως μετά το πέρας της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις που θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος παραμένει σθεναρή. "Τη Δευτέρα, περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων", αναφέρει το δημοσίευμα, αναφερόμενο στη σημερινή γενική απεργία.
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: "Το εν λόγω μέτρο έχει εξοργίσει τους νομοθέτες τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, όπου πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν".
Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα πως αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει πως αυτό το "παιχνίδι" τελείωσε και δίνει ένα παράδειγμα, αυτό ενός 24χρονου δημοτικού αστυνομικού.
Ο Πάρης μιλά στην εφημερίδα και σημειώνει ότι παράτησε το Λύκειο, μπήκε στη δημοτική Αστυνομία χάρη σε μια οικογενειακή "διασύνδεση" με έναν πρώην δήμαρχο.
«Άτομα σαν και εμένα που μπήκαν από την ''πίσω πόρτα'' δεν έχουν κάποια σπουδαία ευκαιρία να κερδίσουν μια μετάταξη στην κινητικότητα, ακόμη και εάν ξέρω πως οι γονείς μου θα χρησιμοποιήσουν όλη τους την επιρροή για να ''σώσουν το τομάρι μου''», δηλώνει.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Και τώρα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πριν εργαζόταν ως σύμβουλος στην McKinsey, λέει πως θέλει να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν, υποστηρίζουν οι FT.
"H κρίση έφερε το τέλος του παλαιού συστήματος και δημιούργησε μια ευκαιρία για να δημιουργηθεί, ένα νέο σύστημα, σε μια νέα βάση με ποικίλα κριτήρια, μέσα στο οποίο σύστημα όσοι υστερούν να νουθετούνται και όσοι εργάζονται σωστά να ανταμείβονται", είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην εφημερίδα.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου