Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εντυπωσιακό εύρημα σε αρχαιοελληνικό νόμισμα

Ένα σπάνιο αρχαίο ελληνικό νόμισμα αποκαλύπτει µια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια και ήταν ορατή στην Αντιόχεια  Ήταν 17 Ιανουαρίου 121 π.Χ. Ακριβώς πριν από 2.132 χρόνια συµβαίνει ένα σπάνιο αστρονοµικό φαινόµενο: έκλειψη του ∆ία από τη Σελήνη. Λίγο αργότερα – περίπου το 120 π.Χ. – κυκλοφορεί ένα...

... αργυρό τετράδραχµο που εµφανίζεται για µία φορά µόνο στην Ιστορία της αρχαίας Συρίας και εξαφανίζεται.

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Θέλουν να την εξαφανίσουν από κάθε βιβλίο, είναι τόσο μεγάλη η μανία τους που θέλουν να μην γίνεται πουθενά, καμία αναφορά στο γεγονός αυτό, που είναι γνωστό ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την θετική έκβαση της Επανάστασης του ’21. Θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που υπήρξε η Άλωση. Θέλουν να πάψουν να διδασκόμαστε οποιοδήποτε ιστορικό γεγονός αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Πάτρα: «Δικαιούμαστε να βλέπουμε τη θάλασσά μας»

Την άμεση απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στους πολίτες, διεκδικούν πέντε  επώνυμοι Πατρινοί. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αϊβαλή, Δημήτρη Αλεξίου, Γιάννη Πανταζόπουλο, Χρήστο Πατούχα και Νίκο Τζανάκο.
Οι παραπάνω παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι βασικός λόγος ανάληψης της πρωτοβουλίας τους είναι η καθυστέρηση υλοποίησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ για την απελευθέρωση 3,5 χιλιομέτρων θαλάσσιου μετώπου και την απόδοσή του στην Πάτρα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:Επιτακτική ανάγκη η τοποθέτηση σκάνερ στο λιμάνι της Πάτρας


Την αναγκαιότητα της άμεσης τοποθέτησης σκάνερ στο λιμάνι της Πάτρας επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης. Ο Αχαιός πολιτικός στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου τονίζει ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 5 δις ευρώ θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος εάν γινόταν πιο σοβαρός και συστηματικός έλεγχος στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Πειραιά για να εντοπίζουν τα λαθραία, που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Βόμβα" Στρος Καν για Παπανδρέου


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σε  αυτή την αποκάλυψη  προχώρησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μέσα από ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.