Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πάτρα: «Δικαιούμαστε να βλέπουμε τη θάλασσά μας»

Την άμεση απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στους πολίτες, διεκδικούν πέντε  επώνυμοι Πατρινοί. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αϊβαλή, Δημήτρη Αλεξίου, Γιάννη Πανταζόπουλο, Χρήστο Πατούχα και Νίκο Τζανάκο.
Οι παραπάνω παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι βασικός λόγος ανάληψης της πρωτοβουλίας τους είναι η καθυστέρηση υλοποίησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ για την απελευθέρωση 3,5 χιλιομέτρων θαλάσσιου μετώπου και την απόδοσή του στην Πάτρα.

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό σε αυτή την κατεύθυνση εκ μέρους των Υπουργείων που πρέπει να υπογράψουν τις σχετικές αποφάσεις. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι το διαχρονικό αίτημα της πόλης, έγινε δεκτό από τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,  ο οποίος και έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις προς τους Υπουργούς. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία ζητούν την υλοποίηση της πρωθυπουργικής εντολής.
Τα μέλη της πρωτοβουλίας άφησαν υπόνοιες πως πίσω από την καθυστέρηση υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία «ορέγονται» τη λιμενική ζώνη της Πάτρας. Έτσι, κάλεσαν πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία ώστε να αποτραπούν τα όποια σχέδια εάν υπάρχουν για τσιμεντοποίηση του θαλασσίου μετώπου.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ανοικτή συγκέντρωση με στόχο την κινητοποίηση όλης της πόλης και την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της Πάτρας.

ΠΗΓΗ thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου