Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

O Μέγας Αλέξανδρος και οι "φτερωτοι στρατιώτες" του !!!

Η πολιορκία του βράχου της Σογδιανής πραγματοποιήθηκε το 327 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί ένα μικρής σημασίας στρατιωτικό γεγονός αλλά με τεράστια στρατηγική αξία.

Ο Μέγας Αλέξανδρος έπειτα από την κυριαρχία του σχεδόν σε όλη την πρώην Περσική Αυτοκρατορία στράφηκε προς την παραδοσιακά προβληματική σατραπεία της Βακτριανής.

Έπειτα από αρκετές πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, με αρκετές απώλειες, έφτασε και πολιόρκησε το φρούριο που βρισκόταν πάνω σε έναν απότομο βράχο στην περιοχή της Σογδιανής,

Ινδία: Αγνωστοι έκλεψαν την τέφρα του Μαχάτμα Γκάντι

Άγνωστοι έκλεψαν μέρος της τέφρας του ειρηνιστή Ινδού ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι, την ημέρα της 150ης επετείου από τη γέννηση του, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της Ινδίας. Οι στάχτες εκλάπησαν από το μνημείο στην κεντρική Ινδία, στο οποίο φυλάσσονταν από το 1948, τη χρονιά της δολοφονίας του από έναν ινδουιστή εξτρεμιστή και της αποτέφρωσης της σωρού του.
Οι δράστες, πιθανώς φανατικοί ινδουιστές και οι ίδιοι, βεβήλωσαν επίσης το μνημείο με πράσινη μπογιά, γράφοντας τη λέξη «προδότης» πάνω σε φωτογραφίες του ηγέτη της ινδικής ανεξαρτησίας. Παρά τη σχεδόν καθολική αποδοχή του ως

Προ τετελεσμένων φέρνει τον ελληνισμό η Τουρκία: «Τους έχουμε ενημερώσει όλους για το εύρος της υφαλοκρηπίδας μας» – Άκυρες όλες οι συμφωνίες Ελλάδας -Κύπρου- Αιγύπτου

Νέες τουρκικές προκλήσεις δια στόματος Τσαβούσογλου, αυτή φορά ακύρωσε όλες τις συμφωνίες Ελλάδας -Κύπρου και Αιγύπτου.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στα σχέδιά της στην ανατ. Μεσόγειο, διατράνωσε και πάλι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο κανάλι Α Χαμπέρ, τονίζοντας ότι έχουν ενημερώσει –εξάλλου- τη διεθνή κοινότητα και για τις προθέσεις τους και για τις περιοχές που σκοπεύουν να κινηθούν.

«Έχουμε μοιραστεί με την κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινή γνώμη και με τα Ηνωμένα Έθνη και την

Στο Τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ έφθασε το Γιαβούζ (Εικόνες)

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ κατευθύνεται προς το σημείο όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι το Γιαβούζ έφτασε πριν από λίγη ώρα στο τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ και κατευθύνεται προς τον στόχο.
 
Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του στο twitter, ο Τούρκος Υπουργός έγραψε πως “το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ είναι σε νέο δρομολόγιο. Το Γιαβούζ κατευθύνεται προς το σημείο Μόρφου 1 όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση κυματίζοντας τη σημαία μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προσφέρουμε τις υπόγειες πηγές μας στον λαό μας. Αν υπάρχουν, θα τις βρούμε οπωσδήποτε”.

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο - Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Σε 32 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συνολικά εννιά τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε εννιά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και συνολικά σε 32 παραβιάσεις.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και

Νέα ενεργειακή Ελλάδα

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί είναι αυτοί που ξεχνούν πόσο εξαρτημένοι είμαστε στον ενεργειακό τομέα. Πολλοί δεν ξέρουν ότι η Ελλάδα ξοδεύει ακόμα και δισεκατομμύρια για την τροφοδοσία της σε υδρογονάνθρακες, δηλαδή σε ναυτιλιακό πετρέλαιο και σε υγροποιημένο φυσικό αέριο. Όλες αυτές οι εισαγωγές έχουν τεράστιο κόστος οικονομικό για την πατρίδα μας. Έτσι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο τεράστια θα είναι η διαφορά όταν θα είμαστε εμείς παραγωγοί. Διότι δεν θα έχουμε ανάγκη να εισάγουμε. Δεν θα είμαστε δεσμευμένοι ενεργειακά.

Στρατηγική Ιστορία του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού

Η στρατηγική ιστορία του Ελληνισμού γράφεται με εθνικές αποφάσεις και η κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων των τεσσάρων συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ ανήκει σε αυτές τις αποφάσεις. Έτσι όλοι οι βουλευτές που υπερψήφισαν αυτήν την κύρωση θα μπορούν να λένε στο μέλλον ότι ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή και ότι πήραν την κατάλληλη απόφαση για την στρατηγική ιστορία του Ελληνισμού. Διότι η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό θέμα αλλά ένα στρατηγικό.

Ιστορική απόφαση της Βουλής για τις συμβάσεις εντός ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Με την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για τις συμβάσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 10, στη θαλάσσια περιοχή Ιόνιο και στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης, η Ελλάδα αποκτά ισχυρή ενεργειακή σκακιέρα. Αυτή η απόφαση έρχεται να ενισχύσει το αποτέλεσμα που είχαμε για το θαλάσσιο οικόπεδο 2. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις, η ψηφοφορία έγινε με ονομαστικό τρόπο, πράγμα που μας επιτρέπει να δούμε επί του πρακτέου ποια είναι η θέση των βουλευτών και όχι μόνο των κομμάτων. Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι έδωσαν μάχη για την