Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-08-23 16:33:17Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comƒ¢?‡ö
Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Έτος 1919. Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό την κυριαρχία των συμμαχικών δυνάμεων της Ατάντ. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό απόσπασμα.
Η εντυπωσιακή μοναδική αυτή φωτογραφία που προβλήθηκε από ένα ανήσυχο Τούρκο, είναι από την αρχή του Γαλατά σε μια παράταξη των συμμαχικών δυνάμεων. Ο δρόμος που οδηγεί προς τα πάνω, προς την πλατεία Ταξίμ, είναι γεμάτος από ελληνικές σημαίες που κυματίζουν πάνω από τους παραταγμένους Εγγλέζους στρατιώτες.

Το γένος των Ελλήνων

"Η ελληνική μυθολογία" γραμμένη το 150πχ , από τον Απολλόδωρο τον Αθηναίο γραμματικό προς χρήση των μαθητών της εποχής.

 Βιβλίο Α
VII. Ο Προμηθέας έπλασε τους ανθρώπους με χώμα και νερό και τους χάρισε τη φωτιά κρυφά απ’ το Δία, κρύβοντας την σε νάρθηκα. Όταν το έμαθε ο Δίας διέταξε τον Ήφαι­στο να καρφώσει το σώμα του στον Καύκασο, σ’ ένα βου­νό της Σκυθίας. Και ο Προμηθέας πράγματι καρφώθηκε και έμεινε εκεί δεμένος πολλά χρόνια. Κάθε μέρα ένας αε­τός ορμούσε και του έτρωγε το συκώτι, που μεγάλωνε πά­λι τη νύχτα.

Πήγε για μπάνιο κι έκανε την τύχη της – Έκανε βουτιά και βρήκε ΘΗΣΑΥΡΟ

Άμα σε πάει όμως…

Μια ράβδο χρυσού αξίας 16.000 ευρώ βρήκε μια νεαρή Γερμανίδα την περασμένη εβδομάδα ενώ έκανε το μπάνιο της σε μια λίμνη της Βαυαρίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την τοπική αστυνομία.

Η 16χρονη βρήκε τον “θησαυρό” αυτό, βάρους 500 γραμμαρίων, σε βάθος δύο μέτρων στη λίμνη Κένινγκζεε, κοντά στην οποία περνούσε τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Το κορίτσι παρέδωσε τη ράβδο στην αστυνομία που προσπαθεί έκτοτε να εξακριβώσει από πού προέρχεται ο μυστηριώδης θησαυρός. Από τις έρευνες στη λίμνη δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί.

1948: UFO κατεστραμμένο με τους επιβαίνοντες μέσα...(Βίντεο)

1948: UFO κατεστραμμένο με τους επιβαίνοντες μέσα... 

Ένα βίντεο που καταγράφηκε από πράκτορες των Ηνωμένων Πολιτειών...

Το αλφαβητάρι του εθνικού νομίσματος...

Τρεις είναι οι θεμελιώδεις στόχοι, των οποίων την επίτευξη, ένα κυρίαρχο κράτος, πρέπει να επιδιώκει παντοιοτρόπως.

Γράφει ο Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος ΜΑ, Ph.D πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ.

Την πλήρη απασχόληση, την προστασία της αξίας του εθνικού νομίσματος και την παροχή αξιοπρεπών μισθών, συντάξεων και υγείας.Τα μέσα που έχει μια κυβέρνηση για να επιτύχει αυτούς τους στόχους είναι η φορολογία και οι δαπάνες του κράτους, ο δανεισμός και η αποπληρωμή των δανείων του και η έκδοση και κυκλοφορία νέου χρήματος καθώς και η απόσυρση του.

Άλλα μέσα δεν υπάρχουν, όποια μορφή και αν πάρει ένα καθεστώς, εκτός από τις χώρες τις ΕΕ, που τα μέσα είναι λιγότερα και κατά συνέπεια στόχοι και δημοκρατία συρρικνώνονται.

Σε τι διαφέρει το αγγλικό από το ευρωπαϊκό Δίκαιο

Το νέο Μνημόνιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εμπεριέχει, εκτός των άλλων, και υπαγωγή της συμφωνίας στο ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι στο αγγλικό, όπως συνέβαινε έως τώρα. Τις διαφορές αγγλικού κι ευρωπαϊκού Δικαίου αναλύει σε σημερινό της δημοσίευμα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το άρθρο:
Ηδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αν πράγματι είναι προς όφελος της χώρας ή αν, όπως έχει ήδη υπονοήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, γράφοντας «έχουν το θράσος να μιλούν για τις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις και το αγγλικό Δίκαιο!», τελικά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

Σοκ: Δίνουν τον περίβολο της Ακροπόλεως στους δανειστές για... αξιοποίηση - Ετοιμάζονται και για τον Παρθενώνα;

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
 
Μετά τους υδρογονάνθρακες η κυβέρνηση βάζει στο Ταμείο της… αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τον περίβολο χώρο της Ακροπόλεως προκειμένου να συγκεντρώσει τα 50 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε βάθος 30ετίας. Είναι άραγε το πρώτο βήμα για να δώσουν στους δανειστές ακόμη και τον Παρθενώνα;

Αλλαγές στα διόδια - Ποιοι θα έχουν έκπτωση και ποιοι θα περνούν ελεύθερα

Αλλαγές στα διόδια - Ποιοι θα έχουν έκπτωση και ποιοι θα περνούν ελεύθερα
Μία σειρά από νέα μέτρα που αφορούν στα διόδια ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (12/08/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπρίρτζης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σπίρτζης οι χρεώσεις των διοδίων θα είναι αναλογικές ανά χλμ. στις Εθνικές Οδούς, ενώ, μάλιστα, όπως ανέφερε για ορισμένες κατηγορίες πολιτών η διέλευση θα είναι δωρεάν.

Μεγάλος βυθισμένος οικισμός ανακαλύφθηκε στον Όρμο Κοιλάδας

Σε υποθαλάσσια έκταση περίπου 12 στρεμμάτων - Μεγάλο πλήθος και ποικιλία κτισμάτων - Χρονολογείται στην Πρωτοελλαδική περίοδο, δηλαδή περίπου στο 2.500 π.Χ. - Βρέθηκαν υπολείμματα κεραμικής και εργαλεία
Ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη έγινε στον όρμο της Κοιλάδας Αργολίδας, από τις συνεργαζόμενες αρχαιολογικές αποστολές Ελλάδας και Ελβετίας.

Ένας ολόκληρος προϊστορικός οικισμός, έκτασης 12 στρεμμάτων, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κοιλάδας, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση των επιστημόνων ότι στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο η ανθρώπινη κοινωνική δραστηριότητα έχει αδιάκοπη ιστορία χιλιάδων ετών.

Κίνα: Ξεκίνησε νομισματικό πόλεμο με την υποτίμηση του γουάν

Στόχος του Πεκίνου είναι να «χτυπήσει» την ύφεση - Ποιες οι επιπτώσεις σε Ανατολή και Δύση Αιτία νομισματικού πολέμου «βλέπουν» μεγάλα διεθνή δίκτυα μετά την υποτίμηση του κινεζικού γουάν σχεδόν 2% έναντι του δολαρίου, που προκάλεσε σοκ σε αγορές και επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τη στιγμή που η κρίση του ευρώ δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει στην υποτίμηση του νομίσματος θέτοντας το καθημερινό όριο διακύμανσης του γουαν στο 1,9% (τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί) οδήγησε τα χρηματιστήρια σε «ελεύθερη πτώση».