Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ο θησαυρός των σπηλαίων της Ελλάδας Η Αττική είναι «κούφια» με σχεδόν χίλια σπήλαια

Πολλοί λαοί στο παρελθόν πίστευαν σε μια κοίλη Γη. Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν εκεί τον Άδη. Η Αττική αλλά και η Ελλάδα από επιστημονικής πλευράς θα μπορούσε με μια ποιητική χρήση του όρου να χαρακτηριστεί ως «κούφια» καθώς σε αυτή υπάρχουν χιλιάδες σπήλαια.
Γράφει o Μαρίνος Γκασιάμης
Φωτογραφίες: Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία

Από το newsbeast
Ειδικά για την Αττική ορισμένες πηγές τα ανεβάζουν σε τουλάχιστον χίλια, ωστόσο προσγειωμένη και σίγουρα πιο τεκμηριωμένη είναι η προσέγγιση της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας που εκτιμά πως σε αυτήν υπάρχουν απλά αρκετές εκατοντάδες.

Ξεκάθαρη δήλωση Πούτιν στους G20: Δεν είχα καμία εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαίωσε το Σάββατο (08/07/2017) τους ηγέτες των χωρών-μελών της ομάδας G20 ότι η χώρα του, δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή (RUSSIA'S G20 SHERPA),

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία τίναξε στον αέρα τη διάσκεψη


Η Τουρκία, όπως εγκατέλειψε την πρώτη Διάσκεψη της Γενεύης, έτσι τίναξε στον αέρα και τη δεύτερη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με τίτλο "Διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο: Σκληρές Αλήθειες".

Η Τουρκία οδήγησε τη διάσκεψη του Κραν Μοντάνα σε αδιέξοδο. Χαρακτηριστικότατο γεγονός αυτής της στάσης της ήταν η αποκαλυπτική συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου, όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε την πρόθεσή του να αποτυπώσει εγγράφως τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση.