Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ-ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ... Αυτή είναι η αλήθεια για τα Ιμια: Λεπτό προς λεπτό η κρίση μέσα από τη ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, την ώρα που οι Τούρκοι εμφανίζονται όλο και πιο θρασείς στο Αιγαίο με αποκορύφωμα την υπέρπτηση επάνω από τις νησίδες-τόπο μαρτυρίου των τριών Ελλήνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων την μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 και την ενέδρεα που έστησαν στο ελικόπτερο του υπουργού Εμυνας Π.Καμμένου (του πρώτου ΥΕΘΑ που μετά από 19 χρόνια τιμά τους 3 νεκρούς στο τόπο της θυσίας) το defencenet.gr, παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία του επίσημου "ημερολογίου" καταγραφής των συμβάντων του ΓΕΕΘΑ εκείνων των δραματικών ωρών, όπως καταγράφηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Κύπρος προσβλέπει σε νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ - ΗΒ

Η Κύπρος προσβλέπει στο άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφορικά με το Brexit, στην οποία ενημερώνει για τα όσα έχουν συμφωνηθεί και που μπορεί να αποταθεί το κοινό για περαιτέρω πληροφορίες.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση απόψε (31/1) τα μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κύπρος, προστίθεται, όπως και ολόκληρη η ΕΕ, έχει εκφράσει τη λύπη της για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο σέβεται τη σχετική απόφαση της χώρας.

Oruc Reis: Αλλάζει πορεία και βγαίνει εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας - Φαίνεται πως το σκηνικό προχωράει προς αποκλιμάκωση(Βίντεο)

Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis φαίνεται πως εδώ και μία ώρα έχει αλλάξει πορεία και απομακρύνεται από τα ελληνικά ύδατα και κατευθύνεται προς την Τουρκία. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, που επικαλείται πληροφορίες από το Πεντάγωνο, το πλοίο κινείται πλέον ανατολικά, με κατεύθυνση προς την Τουρκία και εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε στο ρεπορτάζ, το πλοίο κινείται με τρομερά χαμηλή ταχύτητα και αν

Τα ελληνικά σύνορα

Tου Νίκου Λυγερού
 
Ό,τι και να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας για να κερδίσει εντυπώσεις στη χώρα του, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα από την εθνική μας στρατηγική και την διαχείριση των συνόρων μας. Αυτό υπενθύμισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο πλαίσιο της αποστολής του στη Γαλλία. Με αυτόν τον τρόπο δήλωσε επίσης ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και ότι κάθε παράβαση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου από τις τουρκικές προκλήσεις είναι και παραβίαση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Φαίνεται ότι η Ελληνογαλλική Συμμαχία λειτουργεί καταλυτικά. Είναι παρούσα στους τομείς της πολιτικής, της διπλωματίας, της ενέργειας και του στρατού. Έτσι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Με τα Άρθρα 62, 63, και 64 - Αναβαθμισμένη Ιστορία περί επιθέσεων κατά της Συνθήκης Σεβρών

Με τα Άρθρα 62, 63, και 64
Tου Νίκου Λυγερού

Με τα Άρθρα 62, 63, και 64 της Συνθήκης Σεβρών
που αναφέρονται στη δημιουργία του Κουρδιστάν,
μπορείς να δεις τα επίσημα θέματα
αυτού του στρατηγικού οράματος