Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Λεμεσός: Εντοπίστηκε ναός 4.000 ετών- Ο αρχαιότερος που έχει βρεθεί ποτέ


Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη πραγματοποίησε στην Ερήμη, κοντά στη Λεμεσό της Κύπρου, επιστημονική αποστολή του πανεπιστημίου της Σιένα. Πιο συγκεκριμένα, κατάφερε να φέρει στο φως ναό τεσσάρων χιλιάδων ετών, ο οποίος είχε δημιουργηθεί σε χώρο όπου βρισκόταν το εργαστήρι ενός τεχνίτη.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Το φεμινιστικό αφήγημα αντανακλά συνεχώς την κοινωνική αντίληψη πως οι γυναίκες δολοφονούν μόνο επειδή έχουν ψυχιατρικά προβλήματα. Το βλέπουμε καθημερινά. Μητέρες πετάνε τα βρέφη τους στα σκουπίδια, τα πνίγουν ή τα παρατάνε να πεθάνουν στο κρύο; Έπασχαν από επιλόχειο κατάθλιψη. Γυναίκες δολοφονούν τα παιδιά τους; Είχαν σχιζοφρενικό επεισόδιο. Γυναίκες δολοφονούν τους άντρες τους; Έπασχαν από μετατραυματικό στρες. 

Η Αλβανία πλαστογραφεί τους αριθμούς εις βάρος του ελληνισμού


του Κωνσταντίνου Χολέβα

Ανακοινώθηκαν προ ημερών τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Αλβανίας τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023. Σύμφωνα με αυτά στη χώρα ζουν 2.402.113 κάτοικοι, αριθμός μειωμένος κατά περίπου 420 χιλιάδες συγκριτικά με τα στοιχεία της απογραφής του 2011.

Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη και αξιόπιστη αποτρεπτική στρατηγική


Η Ελληνική πολιτική όσον αφορά την Κύπρο, πάντως, δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένη στην ευρύτερη εθνική στρατηγική της Ελλάδας

Δρ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Αρθρογράφος
Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών, Παν/μιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» του Ερντογάν και της Ευρώπης


RONNY HARTMANN VIA GETTY IMAGES

Από τον ψυχρό πόλεμο στη μάχη κατά του κομμουνισμού στον σκοτεινό υπόκοσμο του τουρκικού βαθέος κράτους και στη ριζοσπαστικοποίηση των Τούρκων στην ΕΕ

Δημοσθένης Γκαβέας, Αρθρογράφος
Blog Editor - Brussels correspondent

Η “χαριστική βολή” κατά της Κύπρου στον “ορίζοντα”, 50 χρόνια μετά την άνανδρη τουρκική εισβολή: Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)


Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων, Κωνσταντίνο Αθανασίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega

Hellas Journal

Οι εξελίξεις για το Κυπριακό μετατίθενται προς το τέλος της άλλης εβδομάδας, αλλά δεν προβλέπονται ευοίωνες για την Κύπρο.

Ελλάς-Κύπρος: Παίγνια με Interconnector


Ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Παπαναστασίου, επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις κάκιστες εντυπώσεις που δημιούργησε στην Αθήνα η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής Κύπρου (ΡΑΕΚ) με την οποία καθιστά σαφές ότι δεν αποδέχεται την μετακύλιση του κόστους κατασκευής του επίμαχου ηλεκτρικού καλωδίου (Great Sea Interconnector) που θα συνδέσει το Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα -και κατ’ επέκταση το ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας – στους Κύπριους καταναλωτές.

Λιμενικό: Ανταλλαγή πυροβολισμών με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες στη Χίο – Διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές


Τις πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε ότι ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρισκόταν ανατολικά της νήσου Παναγιάς και κατευθυνόταν προς τη Χίο, πραγματοποιώντας εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς.

Φρεγάτες: Τα δύο data center των ελληνικών φρεγατών FDI τις κάνουν ανίκητες στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Τα δύο κέντρα δεδομένων (data center) των FDI τις κάνουν ανίκητες.

Διονύσης Αντωνέλλος

Σύσκεψη στο γραφείο του ΥΕΘΑ για τα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού: Αναζητείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Γιάννης Νικήτας

Εκτενής σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκου Δένδια με επίκεντρο τη πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού. Μολονότι, ο ΥΕΘΑ αρέσκεται στη δημιουργία και καλλιέργεια επικοινωνιακών «αφηγημάτων» διαμέσου των δηλώσεων του, όπως η περιβόητη «Ατζέντα 2030», εντούτοις εξακολουθεί να μην έχει λάβει απολύτως καμία απόφαση για το άμεσο μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύσκεψη έλαβε χώρα παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου-Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ.

Στο κινητό οι κλήσεις της Τροχαίας - Με sms και e-mail η βεβαίωση της παράβασης

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πιλοτικά ξεκινά η αποστολή των κλήσεων της Τροχαίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μήνυμα sms στο κινητό τηλέφωνο και με e-mail.

Γραφειοκρατία τέλος: Με διαδικασίες εξπρές μέσω gov.gr η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου


Διαδικασίες εξπρές μέσω ψηφιοποίησης της έκδοσης άδειας γάμου, βάπτισης, λύσης διαζυγίου επεξεργάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις... ευλογίες μάλιστα της Εκκλησίας, η οποία φαίνεται πως μπαίνει στον ψηφιακό κόσμο.

S&P:Ψήφος εμπιστοσύνης με νέα αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών


Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης από την S&P για την Ελλάδα: Νέα αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, καθώς προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση των ελληνικών τράπεζων, επικαλούμενη την ανθεκτικότητά τους στους οικονομικούς κύκλους και τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής τους.

Αιγαίο: Άγνωστος “πόλεμος” Π.Α. – Ρωσίας


Ενώ στο Αιγαίο επικρατούν «ήρεμα νερά», Α/Φ Readiness της ΠΑ απογειώνονται για να αναγνωρίσουν και αν χρειαστεί να αναχαιτίσουν, όχι τουρκικά μα ρωσικά Α/Φ.

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Στην φρεγάτα ΨΑΡΑ στο Τζιμπουτί ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας και ο Ζοζέπ Μπορέλ [vid, pics]


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell) επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», σε λιμένα στο Τζιμπουτί, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ (EUNAVFOR ASPIDES).

Ανταπόκριση από Τζιμπουτί: Στη Φρεγάτα ΨΑΡΑ Δένδιας – Μπορελ – Δείτε εικόνες


Στη φρεγάτα ΨΑΡΑ που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών της Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ. Το enikos.gr βρίσκεται εκεί καταγράφοντας ολόκληρη την επίσκεψη.

Αποστολή στο Τζιμπουτί: Χρήστος Μαζανίτης

Τουρκία: Μίσος εναντίον προσφύγων από τη Συρία - Τα συμφέροντα του Ερντογάν


Η κοινωνία της Τουρκίας δηλώνει οργισμένη με την πολιτική του προέδρου Tαγίπ Ερντογάν στο προσφυγικό και κομμάτι της ξεσπά στους εκτοπισμένους από τη Συρία πρόσφυγες

Ταξιδιωτική οδηγία Βρετανίας: Αύξηση σεξουαλικών επιθέσεων στην Τουρκία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλεψε τους πολίτες του «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στην Τουρκία, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές της, λόγω κινδύνου σεξουαλικής επίθεσης.

Λιβύη – Αίγυπτος: Μετά 3 χρόνια ρήξης ο αλ Ντμπεϊμπά επισκέφθηκε το Κάιρο- ερωτήματα


Ιούλιος 5, 2024. Ελλάδα.

Φωτό: Η επίσκεψη του Αλ Ντμπεϊμπά στην Αίγυπτο έγινε με την ιδιότητά του, ως Υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης

Μεσανατολικό: Βομβαρδισμοί και μάχες στη Γάζα, εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου


Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε σήμερα νέα φονικά πλήγματα και συγκρούστηκε με μέλη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αντήλλαξε διασυνοριακά πυρά με τη Χεζμπολάχ στον γειτονικό Λίβανο.

Χαμάς: Τι προβλέπει η αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων


Μία υψηλόβαθμη πηγή της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι μία αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών, αλλά και των αντρών ομήρων, θα μπορούσαν να αρχίσουν σε μία περίοδο 16 ημερών, μετά από την πρώτη φάση της συμφωνίας.

Η Χαμάς αποδέχεται αμερικανική πρόταση για συνομιλίες απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων


H Χαμάς αποδέχεται μία αμερικανική πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των αντρών, 16 ημέρες μετά από την πρώτη φάση μιας συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Reuters μία ανώτερη πηγή της Χαμάς.

Νέος πρόεδρος του Ιράν ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν


Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν εξελέγη νέος πρόεδρος του Ιράν, κερδίζοντας στο δεύτερο γύρο τον σκληροπυρηνικό συντηρητικό αντίπαλό του Σαΐντ Τζαλίλι.

Θα συμβιβαστούν και θα συνεργαστούν οι Μελόνι και Λεπέν; - Ένα περίπλοκο ερώτημα


Λίγοι άνθρωποι εκτός Γαλλίας δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις εκλογές της από ό,τι η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι - και όποιος υποθέτει ότι αυτή και η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν θα βρουν κοινό έδαφος ως δεξιοί λαϊκιστές κάνει λάθος, τονίζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg.

«Τεχνικούς λόγους» επικαλείται ο Όρμπαν για την ακύρωση της συνάντησης με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ

AP Photo/Denes Erdos

Η Ουγγαρία ακύρωσε μια συνάντηση υπουργών Εξωτερικών με τη Γερμανία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη, λόγω τεχνικών, όχι πολιτικών λόγων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η Γερμανία έστειλε τρίτο σύστημα Patriot στο Κίεβο


Οι Ουκρανοί ζητούν επίμονα από τους Δυτικούς συμμάχους τους νέα, σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να προστατευθούν από τα ρωσικά πλήγματα.

Η Ρωσία λέει ότι κατέλαβε ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν ένα χωριό στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι Ουκρανοί θα κρύψουν τα F-16 σε υπόγεια καταφύγια για αποφυγή των ρωσικών πυραύλων


Ιούλιος 5, 2024. Ελλάδα

Στην Ουκρανία, φοβούνται ότι τα μαχητικά F-16, τα οποία θα μεταφερθούν από τις δυτικές χώρες, να έχουν τη μοίρα των Su-27, τα οποία καταστράφηκαν πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Μίργκοροντ, γράφει η πολωνική geekweek.interia.

Ουκρανία: «Τα F-16 θα σταματήσουν την αεροπορική υπεροχή που έχει η Ρωσία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα»


Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αναγκάστηκε να επανατοποθετήσει σχεδόν όλα τα πολεμικά πλοία του από την κατεχόμενη Κριμαία σε άλλες τοποθεσίες και ο κύριος ναυτικός κόμβος του καθίσταται αναποτελεσματικός λόγω των επιθέσεων που εξαπολύει η Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

DW: Πόσο πιθανό είναι να διαδεχθεί η Κάμαλα Χάρις τον Μπάιντεν

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις AP Photo/Matt Rourke

Με τις συζητήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπάιντεν να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο, ορισμένοι Δημοκρατικοί στρέφουν το βλέμμα προς την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, σημειώνει η DW. 

“Εάν ο Παντοδύναμος Θεός ερχόταν και μου έλεγε “Τζο, βγες από την κούρσα”, θα το έκανα”, είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον Στεφανόπουλο: “Αλλά δεν θα έρθει”!!! (video)


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν στη συνέντευξη του στο ABC και στον Τζόρτζ Στεφανόπουλο. Photo via ABC News

«Κανείς δεν είναι ικανότερος (από εμένα)» για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές, υποστήριξε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,Τζο Μπάιντεν κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News και στον Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο, Τζόρτζ Στεφανόπουλο.

Αυξάνεται η ένταση στη Σινική Θάλασσα: Πλοίο της κινεζικής ακτοφυλακής αγκυροβόλησε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων


Αλλη μία προσπάθεια του Πεκίνου να εκφοβίσει τη Μανίλα