Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΣΜΥΡΝΗ 1922 - Η καταστροφή της Σμύρνης μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

ΣΜΥΡΝΗ 1922 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Εχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τη μέρα που οι φλόγες ξεκίνησαν από την αρμένικη συνοικία και εξαπλώθηκαν μέχρι και τα πολυτελή κτίρια της προκυμαίας Quai.
Τα πάντα κάηκαν στη Σμύρνη εκτός από τον μαχαλά των Τούρκων.
Το χειρότερο από όλα, όπως ανέφερε ο Χένρυ Μίλλερ, «Η Σμύρνη σβήστηκε από την παγκόσμια μνήμη».
Κανένας παραγωγός του Χόλλυγουντ δεν την έκανε ταινία - την αίγλη της και το οδυνηρό της τέλος.
Δεν είναι το Χόλλυγουντ που θα προσδώσει αξία σε ένα γεγονός αλλά τελικά η Σμύρνη και το δράμα της υποτιμήθηκαν τόσο που κατά κύριο λόγο παραμένουν στη συλλογική μνήμη μονάχα όσων έζησαν τα γεγονότα και στους απογόνους τους.

Η ανέμελη καλοκαιρινή ζωή των κατοίκων της αρχαίας Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Πώς βίωναν οι αρχαίοι πρόγονοί μας τα καλοκαίρια; Ξυπνούσαν νωρίς το πρωί και έπαιρναν το ακράτισμά τους, δηλαδή το πρόγευμά τους, που ήταν ψωμί βουτηγμένο σε άκρατο, ανέρωτο κρασί.

Στρατηγός Καλλάρης: Την μέρα πολέμησε σαν Στρατηγός και το βράδυ θρήνησε σαν πατέρας… (Φωτογραφίες)

Ο Αξιωματικός Κωνσταντίνος Καλλάρης αφιέρωσε την ζωή, αλλά και την οικογένειά του στην Ελλάδα.
Έχασε έναν γιο στο μέτωπο της Ηπείρου και άλλον έναν στην Μικρά Ασία.
Ο Κωνσταντίνος Καλλάρης γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1858 στην Αθήνα.
Το 1880, σε ηλικία 22 ετών, κατετάγη στον Ελληνικό στρατό ως Ανθυπασπιστής στο Μηχανικό, αφού αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων.
Πέντε χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την αγαπημένη του Νικολίνα Τόμπρου, με την οποία απέκτησε 7 παιδιά.

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην Α.Μεσόγειο

Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι οι εργασίες της Τουρκίας εκεί συνεχίζονται με ταχύτητα. 

Σε ομιλία του για την 948η επέτειο της μάχης του Μαλάζγκιρίτ, ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο ηγέτη του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι “με το να λες ‘είμαστε το κόμμα του Ατατούρκ’ δεν φτάνει. Εσύ έχεις τελειώσει. Με το να κερδίσεις 3-4 δήμους δεν πας πουθενά”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Επιστροφή στην κανονικότητα η πλήρης άρση των capital controls» - Τι αναφέρουν κυβερνητικές για τις ανακοινώσεις που έγιναν από το βήμα της Βουλής

Επιστροφή στην κανονικότητα τιτλοφορούν κυβερνητικές πηγές την πλήρη άρση των capital controls.
Tονίζουν πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις της, υλοποίησε σήμερα ακόμα μία από αυτές, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε θέσει. Διά του οικονομικού της επιτελείου, προχώρησε στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος».