Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Ντιμπέιτ» με τους πολιτικούς της αρχαιότητας Τριάντα πολιτικοί άντρες της αρχαιότητας «βγαίνουν στο φως» και αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά του προσώπου και της πολιτικής τους.- ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τριάντα πολιτικοί άντρες της αρχαιότητας «βγαίνουν στο φως» και αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά του προσώπου και της πολιτικής τους.
Η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ., Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου, η πλέον ειδική στην αρχαία γλυπτική, κυρίως της ρωμαϊκής αυτοκρατορικής περιόδου, «βγάζει» από το Μουσείο Εκμαγείων της Φιλοσοφικής Σχολής, στο οποίο είναι διευθύντρια, 30 εντυπωσιακά εκμαγεία και αντίγραφα έργων γλυπτικής που αποδίδουν κεφαλές πολιτικών προσώπων της αρχαιότητας.

Αλλάζουν την Ιστορία, προαιρετικά τα Θρησκευτικά - Επιχείρηση δαιμονοποίησης της εθνικής ελληνικής συνείδησης

Νεφέλη Λυγερού, Ισμήνη Χαραλαμπομπούλου
Από το protothema

 
Υπό κατάργηση η προσευχή και οι παρελάσεις - Το υπ. Παιδείας θέλει να απαλείψει κάθε «εθνικιστική» γνώση από τη σχολική ύληΑπό τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Παιδείας, ο Νίκος Φίλης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό ανήγγειλε και την έναρξη εθνικού διαλόγου. Το μήνυμά του ήταν ότι «οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν από τα οράματα για μεγάλες αλλαγές».

Η αλήθεια για το προσφυγικό

Του Ν. Λυγερού

Ενώ εδώ και καιρό ακούμε πολλά για το προσφυγικό, επειδή δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για το θέμα. Βλέπουμε μια προσέγγιση υποτίθεται ανθρωπιστική, χωρίς να γίνει κατανοητό το νόημά της, επειδή ήταν μόνο επιφανειακή δίχως βάθος. Και τώρα μετά από μια απαράδεκτη συμφωνία με την Τουρκία, βλέπουμε ότι η αλλαγή άλλαξε. Με άλλα λόγια όλα όσα ακούσαμε έχουν το όριο τους και τελείωσαν πάνω στο φράγμα της πραγματικότητας. Διότι η τελευταία δεν άλλαξε κι έσπασε κάθε ψευδαίσθηση για το θέμα. Η Ελλάδα έχασε την παρθενιά της και για το προσφυγικό. Και αυτό που ήταν ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, έγινε διαδικαστικό με την Τουρκία.

Ν. Λυγερός - Έξυπνη Παιδεία(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Έξυπνη Παιδεία.
 Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης 99.7fm,

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE Το πρώτο «θύμα» των Panama Papers -Παραιτήθηκε ο Ισλανδός πρωθυπουργός

Ρούλα Βλασσοπούλου
Από το iefimerida
Μία ημέρα μετά από τις ιστορικές αποκαλύψεις για τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος μέσω offshores, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας έγινε το πρώτο «θύμα» των Panama Papers, καθώς παραιτήθηκε.
Ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Σίγκορουρ Ινγκι Γιόχανσον δήλωσε στο RUV ότι ο Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον παραιτήθηκε. Σύμφωνα όμως με τοπικά ΜΜΕ, στην αποχώρησή του πρέπει να συμφωνήσουν τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι του, όσο και ο πρόεδρος της χώρας.

Νορβηγία: Στη φυλακή όσοι πρόσφυγες δεν δικαιούνται άσυλο - Σκληραίνει τη στάση της η σκανδιναβική χώρα

«Έχουμε διαπιστώσει πολλές περιπτώσεις προσφύγων οι οποίοι εξαφανίζονται αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης», δήλωσε η υπουργός Μετανάστευσης
Στο μέγιστο δυνατό βαθμό σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση της Νορβηγίας απέναντι στους πρόσφυγες, με σκοπό να καταστήσει «αφιλόξενη» τη χώρα και να μειώσει ακόμη περισσότερο την προσέλευση και τον αριθμό των αιτήσεων ασύλου. Όπως ανακοινώθηκε, όσοι πρόσφυγες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο και παρόλα αυτά καταθέτουν αίτηση, θα συλλαμβάνονται, θα φυλακίζονται και θα απελαύνονται.

Μέρκελ: Θέλουμε το ΔΝΤ να μείνει στην Ελλάδα

Κατά πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την οργή της για τη διαρροή της συνομιλίας των στελεχών του Ταμείου - Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να στηρίξουμε την Ελλάδα, ξεκαθάρισε
Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σημερινή της συνάντηση στο Βερολινο με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία και του Πολ Τόμσεν, από την πλευρά του Ταμείου.

Το σκάνδαλο των Panama Papers σε… καρτούν Εξηγούνται τόσο αναλυτικά που και ένα 5χρονο το καταλαβαίνει

Τη στιγμή που ένας ολόκληρος πλανήτης στροβιλίζεται γύρω από το σκάνδαλο των Panama Papers, καρτουνίστες, ιστοσελίδες και χρήστες των social media επιχείρησαν να εξηγήσουν με σκίτσα περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ο German Lopez από το VOX, δημιούργησε την παρακάτω εικονογράφηση για να μπορέσει να καταλάβει ακόμα και ένα πεντάχρονο.

Πιο αναλυτικά:

Αποταμιεύετε τις οικονομίες σας σε έναν κουμπαρά που έχετε τοποθετήσει στο ράφι της βιβλιοθήκης σας.