Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Το μαρτύριο του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου από τους Τούρκους στη Σμύρνη

Ούνοι, Γότθοι, Βησιγότθοι, Τάταροι. Άγριες, πολεμικές φυλές που η μόνη ασχολία τους ήταν να εποφθαλμιούν τα αγαθά και την ευζωΐα των άλλων λαών και να γράφουν αιματηρές σελίδες ιστορίας με αρπαγές, φόνους και λεηλασίες.
Φυλές που άφησαν πίσω τους στάχτες, και θανατο.
Αλλά όποιες κι αν ήταν οι καταστροφές αυτές των βαρβαρότερων στοιχείων που τρομοκρατούσαν κάποτε τις χώρες, ωχριούν μπροστά στην αιμοβόρα θηριωδία των Τούρκων, με τις ανατριχιαστικιές ωμότητες και τις απάνθρωπες, φρικιαστικές τακτικές που εφήρμοσαν προκειμένου να ξερριζώσουν δυόμιση εκατομμύρια Ελλήνων από τα πατρογονικά τους.

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε γερμανικό πολεμικό αεροσκάφος που πετούσε στο Ερεβάν

Στα τέλη Ιουλίου, τον γερμανικό στρατιωτικό αεροπλάνο από την Κολωνία με προορισμό το Ερεβάν απαγορεύτηκε να πετάξει μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Τούρκοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χωρίς εξήγηση αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο αεροπλάνο να πετάξει μέσω του εναέριου χώρου της χώρας, αναγκάζοντας το Airbus 310 να επιστρέψει στη βάση του στην Κολωνία.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι γερμανικοί στρατιώτες θεωρούν το συμβάν ως σκόπιμη πρόκληση της Άγκυρας.

Οι παιδομαζώχτρες αθώων παιδιών που τα μετέτρεπαν σε μαζικούς δολοφόνους αποκαλούν τους Έλληνες εισβολείς

Γιώργος Γεωργιάδης, δημοσιογράφος ΕΡΤ3

 Σήμερα οι Τούρκοι έχουν ” Εθνική εορτή “.
Γιορτάζουν την σφαγή στην Σμύρνη, την φωτιά που έβαλαν και τις δολοφονίες χιλιάδων αθώων Χριστιανών που διέπραξαν.

Το ονομάζουν ” Πόλεμο Ανεξαρτησίας “.
Δηλαδή:

Οι Κεντρασιάτες που εισέβαλαν με τσαντήρια στην Μικρά Ασία τον 10ο αιώνα, χωρίς ίχνος πολιτισμού και κατέστρεφαν επί 10 αιώνες τους γηγενείς λαούς και πολιτισμούς, γιορτάζουν το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν την εξαφάνιση αυτών των λαών και πολιτισμών τους οποίους ονόμασαν ” Εισβολείς “!!!!!!

CNBC: Έλληνες Εθνοφύλακες φτάνουν στο Καστελόριζο - Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης

«Απόβαση στο Καστελόριζο»: Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος στα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ από Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι αποβιβάζονται στο ακριτικό νησί με το πλοίο της… γραμμής και πλήρη εξοπλισμό.
Φυσικά πρόκειται για άνδρες της Εθνοφυλακής οι οποίοι δικαίως βρίσκονται εκεί. 

Να σημειωθεί ότι η δύναμη Εθνοφυλακής στο  Καστελόριζο ανήκει στην 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής με έδρα την Ρόδο.

Δημοσκόπηση: Το 60% των Τούρκων δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα

Την ώρα που ο Ερντογάν και το αυταρχικό ισλαμιστικό καθεστώς του κλιμακώνουν τις προκλήσεις προς ένα «θερμό επεισόδιο» με την πατρίδα μας, μια δημοσκόπηση στην Τουρκία τον αφήνει έκθετο.
Σύμφωνα με αυτήν, οι Τούρκοι δεν επιθυμούν πόλεμο με την Ελλάδα, παρά την καθημερινή προπαγάνδα από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Ερντογάν.
Η πλειοψηφία των Τούρκων μάλιστα επιθυμεί την επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο.
Συγκεκριμένα, σχεδόν το 60% των Τούρκων επιθυμεί ειρηνική διευθέτηση των διαφόρων με την Ελλάδα μέσω διαλόγου.

Δένδιας: Εν ευθέτω χρόνω η συμφωνία για ΑΟΖ με Κύπρο

Εν ευθέτω χρόνω και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες και με την Κύπρο. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας, υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ελληνική διπλωματία έχει  εξέλθει από την περίοδο της ακινησίας και στόχος είναι να οριοθετηθούν σταδιακά το σύνολο των θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή.

Ακραία πρόκληση: Να «κόψει» το Αιγαίο στη μέση επιδιώκει η Άγκυρα -Η «σιωπηρή αποδοχή» των Τουρκικών τετελεσμένων από το ΝΑΤΟ και τα fake news

Του Κώστα Σαρικά
Από το newpost

Πώς η Τουρκία εκμεταλεύτηκε μία Συμμαχική αποστολή για να ξεδιπλώσει τη θέση της όχι απλά για δικαιώματα στο Αιγαίο αλλά ουσιαστικά για διχοτόμηση του.
«Τα Τουρκικά μαχητικά συνόδευσαν βαθιά στο Αιγαίο το B-52» αναφέρει καταλήγοντας η επίσημη ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου άμυνας με την Άγκυρα να δείχνει για μια ακόμα φορά τις προθέσεις της για το Αρχιπέλαγος. Όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν έτσι και σε αυτή την περίπτωση εκμεταλλεύτηκε μια Συμμαχική αποστολή για να ξεδιπλώσει την πάγια εδώ και δεκαετίες θέση της όχι απλά για δικαιώματα στο Αιγαίο αλλά ουσιαστικά για διχοτόμηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ελληνική διπλωματία ενώπιον λαθών μιας “μη στρατηγικής” που υπαγόρευε η φοβία δεκαετιών…

Με μια άκρως πονηρή “αλά Τούρκα” επιστολή στον ΟΗΕ, ο εξαιρετικός γνώστης των ελληνοτουρκικών, πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου, επιχείρησε για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει την Ελλάδα σαν το “κακό παιδί”, που αρνείται να συζητήσει με την Τουρκία για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, επειδή έχει μαξιμαλιστικές θέσεις! Όλα αυτά σε επιστολή που απηύθυνε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Γράφει ο Ζαχαρίας Β. Μίχας*
Ο Σινιορλίογλου κατηγορεί την Ελλάδα ότι εμμένει στην πλήρη επήρεια του Καστελλορίζου, ενώ

“Ή θα είστε ελεύθεροι ή θα είστε ήσυχοι, και τα δύο μαζί δε γίνονται”… ποιος μας χτυπά την καμπάνα;

Αρέσει δεν αρέσει – που δεν αρέσει – η Ελλάδα είναι αδύνατον να ξεφύγει από την ανάγκη αντιμετώπισης του τουρκικού αναθεωρητισμού. «Ή ελευθερία ή ησυχία, πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είστε ελεύθεροι ή θα είστε ήσυχοι, και τα δύο μαζί δε γίνονται». Το απόφθεγμα του Θουκυδίδη σε ελεύθερη μετάφραση από τον “Επιτάφιο” του Περικλή, όσες απέλπιδες προσπάθειες κι αν έκανα από τα μαθητικά μου χρόνια να το καταρρίψω, απλά έσπασα τα μούτρα μου.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΧΙΝΗ
ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
Η εξήγηση μπορεί να τόσο απλή, άρα προϊόν μεγάλης διανοητικής επεξεργασίας, μίας από τις πέντε κατά τη γνώμη μου κορυφαίες προσωπικότητες του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ο Θουκυδίδης