Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αφροδίτη της Μήλου: Πώς την άρπαξαν οι Γάλλοι πριν από την επανάσταση του 1821 για λίγα φράγκα

Την περίοδο της Τουρκοκρατίας δεν βρήκαν την ευκαιρία μόνο οι Βρετανοί για να αρπάξουν από την υποδουλωμένη Ελλάδα αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και οι Γάλλοι.

Το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, που κοσμεί σήμερα το Μουσείο του Λούβρου, το άρπαξαν από το νησί Γάλλοι αξιωματούχοι το 1821.

Εικοσιτέσσερις μέρες πριν από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης παρουσίαζαν το απόκτημά τους με καμάρι στα Ηλύσια Πεδία. Ήταν το δώρο του πρεσβευτή της Γαλλίας στην Πόλη, Μαρκησίου Ντε Ριβιέρ, στον βασιλιά Λουδοβίκο το ΙΗ.

30 φωτογραφίες που μπορεί να σας φανούν ψεύτικες αλλά είναι 100% ΑΛΗΘΙΝΕΣ και μάλιστα ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ !!!

Η επεξεργασία φωτογραφιών χρησιμοποιείται τόσο πολύ από τη βιομηχανία του θεάματος, τα media αλλά και από κοινούς θνητούς. Κάποιοι έχουν εξελίξει τόσο το ταλέντο τους σε αυτήν ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγνωρίσουμε πότε πρόκειται για αυθεντική και πότε για επεξεργασμένη εικόνα!...

Κι όμως οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω δεν έχουν ίχνος επεξεργασίας όσο κι αν σας φαίνονται ψεύτικες. Απλά έτυχε το κατάλληλο άτομο να βρίσκεται εκεί την κατάλληλη στιγμή…

Γνωρίζετε ότι ο Ο Ο.Η.Ε. απο το 1993 έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με την ονομασία VARDARSKA γιατί το ελληνικό κράτος το αγνοεί ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9kG6x9wevwjPijEpbyIFBPGKgD5aX2gGGcQhWs1i2Kc_KOs9qF6TjmrXqev9qYhK21J6q8Boe2f9N5r2BlHYqc3xB1jj2Lec3ouQWRBwxfRb0eXCoPPI0NXPPCkdq_uZuH1ufbfIi/s1600/%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%91+-+vardarska.jpgΠέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον Απρίλιο του 1993 όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε για την ονομασία των Σκοπίων. Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας !....

Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση (σας παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου) έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom.
Φυσικά οι γείτονες μας σλάβοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους.

Έτσι πολεμάνε για την πατρίδα... οι γυναίκες! Αφιέρωμα στις γυναίκες, που όμως είναι... ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ!

Το "Γυναικείο Τάγμα" του Αραβικού Συριακού στρατού, αποτελούμενο από εκατοντάδες εκπαιδευμένες γυναίκες, στην πρώτη γραμμή των μαχών εναντίον των μισθοφόρων-τρομοκρατών της "πολιτισμένης δύσης, στον πόλεμο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που διεξάγεται τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Οι φωτογραφίες είναι από τις... μάχες στηνJobar...

Βρέθηκε το κρησφύγετο των ναζί σε ζούγκλα στην Αργεντινή;

Αρχαιολόγοι στην Αργεντινή εκτιμούν ότι βρέθηκαν μπροστά σε μία σπουδαία ανακάλυψη!
Ερείπια από τρία κτίρια μέσα στη ζούγκλα της Αργεντινής, ανακάλυψε μία ομάδα αρχαιολόγων. Μέσα σε αυτά, εντοπίστηκαν πέντε γερμανικά νομίσματα με ημερομηνίες από το 1938 έως το 1941, διάφορα ναζιστικά σύμβολα, συμπεριλαμβανομένης μίας σβάστικας και ένα κομμάτι από πορσελάνινο πιάτο με την υπογραφή made in Germany. Οι αρχαιολόγοι από την Αργεντινή πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά απο μία σπουδαία ανακάλυψη, αυτή της κρυψώνας των ναζί.

Αγρια επίθεση του BBC στον Τσίπρα-Στους Βρετανούς δεν άρεσε η επιστολή του πρωθυπουργού στη Μέρκελ

Ταπεινωτική η επιστολή «παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-γρήγορα» για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχολιάζει ο αρθρογράφος - «Και οι δύο πλευρές θέλουν ο άλλος να παραδεχθεί ότι είχε λάθος στο παρελθόν» αναφέρει για τις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας, που παρατηρεί πως βρίσκονται σε τέλμα
«Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να ήταν προσωπικά ταπεινωτικό να στείλει αυτήν την "παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-σύντομα" επιστολή του προς την Ανγκελα Μέρκελ», αναφέρει σε ένα εξαιρετικά επιθετικό προς την ελληνική πλευρά κείμενο, ο αρθρογράφος του BBC Ρόμπερτ Πέστον.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ – SIEMENS ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ

Δεν έκανε πίσω ο Τσίπρας – Siemens και αποζημιώσεις στην ατζέντα
«Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «μιλήσαμε για μια σειρά διμερών θεμάτων για το κοινό μας μέλλον».
«Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο με διάλογο, για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας. Η ίδια η κ. Μέρκελ μου είπε πως είναι καλύτερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο, παρά ο ένας για τον άλλο», ανέφερε.