Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πάτρα: Σε τρεις παρελάσεις θα απολαύσουμε τα άρματα του φετινού Καρναβαλιού - Δείτε ποιος θα ... ακολουθήσει τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα!

Σε τρεις παρελάσεις στο τριήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού θα απολαύσουν τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 Πατρινοί και επισκέπτες.

Τα καρναβαλικά άρματα θα προσφέρουν αξέχαστες φαντασμαγορικές βραδιές στους θεατές (την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στην παρέλαση των αρμάτων στο κέντρο της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν περιμετρικά της πλ. Γεωργίου φωταγωγημένα και θα δίνουν τη δυνατότητα στους περαστικούς να τα περιεργάζονται και να φωτογραφίζονται μαζί τους, 

Και όμως.. αυτό είναι ένα Ιταλικό συγκρότημα που τιμά την Ελλάδα - HOLY MARTYR


Eίναι Ιταλοί και μέσα στα τραγουδια τους μιλάνε και Ελληνικά... αν και δεν χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης όπως οι SABATON έβγαλαν έναν δίσκο το 2008 που τιμά την Ελλάδα
Hellenic Warrior Spirit.

 Χαρακτηριστικά τραγούδια

To kalesma sta opla,
Lakedaimon,
Lion of Sparta,
Spartan Phalanx.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους προβάλλουμε.

Οι Πυραμίδες της Σπατάλης – Συνωμοσία του λαμπτήρα και προγραμματισμένη βραχυβιότητα (Βίντεο)


Οι Πυραμίδες της Σπατάλης – Συνωμοσία του λαμπτήρα και προγραμματισμένη βραχυβιότητα

Το ντοκιμαντέρ διηγείται την άγνωστη ιστορία της «συνωμοσίας του λαμπτήρα» από την αφετηρία της το 1920 μέχρι και σήμερα, προβάλλοντας το συνεχώς αναπτυσσόμενο πνεύμα αντίστασης των καταναλωτών, αλλά και την αντιστοιχία ανάμεσα στα απεριόριστα υλικά αγαθά και τον – ορισμένου χρόνου ζωής – πλανήτη μας.

Το πρώτο αυτοκίνητο με 960 άλογα που κινείται μόνο με θαλασσινό νερό!(Βίντεο)

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με θαλασσινό νερό είναι γεγονός και… ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

Μέχρι σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα δεν φημίζονταν για τον περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.
Ωστόσο το τοπίο αυτό έρχεται να ταράξει το επαναστατικό ηλεκτροκίνητο όχημα Quant e-Sportlimousine το οποίο κινείται με τη «δύναμη του ωκεανού» όπως αναφέρει το διαφημιστικό του σποτ ή αλλιώς, με αλμυρό νερό, και φέρει την υπογραφή της εταιρείας Nanoflowcell AG, με έδρα στη Βαντούζ, στο Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Tα νέα δεδομένα για την Κρήτη στο πλαίσιο της ΑΟΖ"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Tα νέα δεδομένα για την Κρήτη στο πλαίσιο της ΑΟΖ". 
Αίθουσα: Ανδρόγεω, Ηράκλειο. 
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, ώρα: 18:00 - 20:00

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο Channel 4u με την Ι. Μπούτζουκα
 17/02/2015

Γιατί η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Γιατί η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Ομάδα της Ισραηλινής αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ έφθασε χθες Τρίτη στις 10 το πρωί στον Πανάγιο Τάφο κι έκλεισε την πόρτα απαγορεύοντας σε χιλιάδες προσκυνητές να μπουν στο κουβούκλιο και να προσκυνήσουν.

Άνδρες της αστυνομίας μάλιστα έδιωξαν τον κόσμο που περίμενε να μπει στο κουβούκλιο.
Δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο ναό και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν ούτε καν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο προχώρησαν σε αποκλεισμό και απαγόρευση των επισκεπτών που βρισκόταν στην περιοχή.

Μυστηριώδεις χαμένες Ατλαντίδες

Θρυλικές πατρίδες που άνοιξε η γη και τις κατάπιε!
Έχει άραγε αλλάξει τόσο πολύ ο παγκόσμιος γεωγραφικός άτλας που κομμάτια γης και ήπειροι ολόκληρες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης;

Αν είναι να πιστέψουμε τις λαϊκές παραδόσεις και τους θρύλους, τότε σίγουρα ναι!
Κι αν η δική μας χαμένη Ατλαντίδα παραμένει εδώ σταθμός εξαφανισμένης έκτασης, δεν είναι στα σίγουρα η μόνη, καθώς έχει πολύ παρέα εκεί στις εσχατιές του χωροχρόνου που ενδεχομένως κρύβεται.

Με Βαρουφάκη και χιλιάρικο το πρωτοσέλιδο της ολλανδικής Telegraaf

Τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών αλλά και ένα χιλιάρικο φιλοξενεί στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στο σημερινό Eurogroup, υποστηρίζοντας πως είτε θα υπάρξει συμβιβασμός, είτε η Ελλάδα θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.
Προεξοφλώντας προφανώς αρνητικά το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης (επικεφαλής των οποίων στο Eurogroup υπενθυμίζεται πως είναι ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ), η εφημερίδα σπεύδει να «τυπώσει» Ελληνικές δραχμές με τον Γ. Βαρουφάκη επάνω. «Να καταπιούν (σ.σ. τον συμβιβασμό) ή αλλιώς δραχμή», είναι ο τίτλος που συνοδεύει την… εμπευσμένη εικονογράφηση.

Δύτες ανέλκυσαν ανεκτίμητο θησαυρό 2.000 χρυσών νομισμάτων

Δύτες εντόπισαν και ανέλκυσαν στα ανοιχτά του Ισραήλ ανεκτίμητο θησαυρό αποτελούμενο από 2000 περίπου χρυσά νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. 
 
Τα νομίσματα, τα οποία είναι αραβικής προέλευσης βρέθηκαν σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Καισάρειας στην ανατολική Μεσόγειο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύφθηκαν στο βυθό μετά από τις πρόσφατες θαλασσοταραχές που ανέσκαψαν το βυθό και έφεραν και πάλι στην επιφάνειά του το ναυάγιο με το πολύτιμο φορτίο του.

Ο ορισμός του προδότη σύμφωνα με τον Θουκυδίδη - Τυχαία η οποιαδήποτε ομοιότητα με το σήμερα

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ορισμό δίνει για τον "προδότη" ο μεγάλος ιστορικός Θουκυδίδης. 
 
Θα παρατηρήσετε όχτι έχει πλήρη εφαρμογή στα σημερινά ελληνικά δρώμενα.
 
«Προδότης,δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι κι εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα,εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες

Απίστευτες φωτογραφίες: Μεγάλων διαστάσεων κατολίσθηση στον Προυσό Ευρυτανίας(Βίντεο-Φωτό)

Σημειώθηκε και νέα κατολίσθηση - Τα αρμόδια κλιμάκια βρίσκονται επί τόπου προκειμένου να εκτιμήσουν και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στη γέφυρα και το εάν τίθεται θέμα στατικότητάς της Εξαιρετικά μεγάλων διαστάσεων ήταν η κατολίσθηση που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, στη θέση Διπόταμα Ευρυτανίας, όταν βράχια και πέτρες καταπλάκωσαν μεγάλο κομμάτι της γέφυρας και ο δρόμος προς τον Προυσό έκλεισε.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 10.000 κυβ. μέτρα βράχων και χώματος κατέπεσαν στη γέφυρα, ενώ δύο μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας, χθες έδιναν αγώνα για να μετακινήσουν προς το ποτάμι τους τεράστιους όγκους που έχουν καλύψει το οδόστρωμα -περίπου το 1/5 της γέφυρας.

«Βόμβα» από τη Μάλτα: «Πρόθυμοι οι Γερμανοί να πουν στην Ελλάδα... άμα θες να φύγεις, φύγε»

Ο υπουργός Οικονομικών, Έντουαρντ Σικλούνα, αφήνει να εννοηθεί ότι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί δεν φοβούνται ένα Grexit
«Βόμβα» από τον υπουργό Οικονομικών της Μάλτας ενδέχεται να ανατρέπει τα δεδομένα, που μέχρι τώρα δείχνουν ως πιθανή μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στο σημερινό Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Έντουαρντ Σικλούνα υποστηρίζει ότι, μια ομάδα με επικεφαλής τη Γερμανία, είναι πρόθυμη να αφήσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Die Zeit: Ο Σόιμπλε απομονώνεται αφού κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα

Μία μεγάλη αλλαγή στους συσχετισμούς υπέρ της Ελλάδας περιγράφει στο ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit ενόψει του κρίσιμου Eurogroup.
Με τον τίτλο "η Γερμανία έχει περισσότερα να χάσει" η γερμανική εφημερίδα Die Zeit τονίζει ότι το κάθετο "όχι" του Σόιμπλε χθες στο ελληνικό αίτημα "κηρύσσοντας τον πόλεμο στην Ελλάδα" απειλεί να τον απομονώσει.
Τονίζει δε ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι "η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών" καθώς ο Σόιμπλε προσπαθεί να "συγκεντρώσει τα στρατεύματα του" (Φινλανδοί, Βέλγοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι φαίνεται να ανταποκρίνονται) την ώρα όμως που πίσω απ' την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη, που σχηματοποιήθηκε, όπως υπογραμμίζεται απ' την Die Zeit

Σουλτς: Εχει ουσία η επιστολή Βαρουφάκη – Με εξέπληξε η αντίδραση Σόιμπλε

Ζήτημα σεβασμού να δοθεί μια ευκαιρία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, εκτιμούν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τη συνάντησή τους – Φάιμαν: Οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα, να κάνει τώρα και η ΕΕ
Είναι ζήτημα σεβασμού το να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα έκπληξη για την απότομη αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ελληνική αίτηση για παράταση των δανειακών συμβάσεων.

Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ-Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ λίγο πριν το Eurogroup

Η τετραμερής θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) - Κάναμε τα 4/5 της διαδρομής, πρέπει να κάνουν το 1/5, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών - Ελπίδες για συμφωνία μετά την επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ - Παππάς: Η επιστολή που στείλαμε δεν θα αλλάξει
Με καθυστέρηση 90 λεπτών θα ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup η οποία μετατέθηκε χρονικά για τις 17:30 (ώρα Ελλάδος). Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, της Κριστίν Λαγκάρντ, του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.