Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Με Βαρουφάκη και χιλιάρικο το πρωτοσέλιδο της ολλανδικής Telegraaf

Τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών αλλά και ένα χιλιάρικο φιλοξενεί στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στο σημερινό Eurogroup, υποστηρίζοντας πως είτε θα υπάρξει συμβιβασμός, είτε η Ελλάδα θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.
Προεξοφλώντας προφανώς αρνητικά το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης (επικεφαλής των οποίων στο Eurogroup υπενθυμίζεται πως είναι ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ), η εφημερίδα σπεύδει να «τυπώσει» Ελληνικές δραχμές με τον Γ. Βαρουφάκη επάνω. «Να καταπιούν (σ.σ. τον συμβιβασμό) ή αλλιώς δραχμή», είναι ο τίτλος που συνοδεύει την… εμπευσμένη εικονογράφηση.


Στο μεταξύ, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα αναφορικά με το ελληνικό αίτημα, ο – σχολιαστής της εφημερίδας Martin Visser, εμφανίζεται πάντως επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς των ευρωπαίων απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα. Σε άρθρο του με τίτλο «Η προσέγγιση στην ελληνική κρίση είναι το χάος», γράφει:
«Προφανώς δεν έμαθαν τίποτα από τα πέντε χρόνια της ευρωκρίσης. Η προσέγγισή της όχι μόνο δεν είναι καλά οργανωμένη (για να το θέσω κομψά) αλλά, αντιθέτως, είναι χαοτική».
Ο δημοσιογράφος σχολιάζει πως ο κ. Τσίπρας βρίσκεται ακόμη σε «εκλογική παραζάλη». Προφανώς, συνεχίζει, δεν έχει μάθει ακόμη τις ευρωπαϊκές συνήθειες: να κατηγορείς μεν την Ευρώπη στην πατρίδα, αλλά στις Βρυξέλλες να συντάσσεσαι με την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να σώσεις την Ελλάδα από τα οικονομικά δεινά της και να εμποδίσεις την έξοδό της από το ευρώ.
Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τεράστια καχυποψία και δυσπιστία μεταξύ των ευρωπαίκών χωρών, που δημιουργεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα στην επονομαζόμενη «ένωση».
varoufaki-ke-drachmes-ollandiki-telegraaf
ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου