Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το αρχαίο Δίον ζωντανεύει στην καρδιά του Μανχάταν (Εικόνες - Βίντεο)

«ΔΙΟΝ: θεοί και θνητοί στον Όλυμπο», τιτλοφορείται η έκθεση στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης. Αρχαιολογικά ευρήματα, βίντεο αλλά και φυσικοί ήχοι από την αρχαία πόλη του Διός, καταπλήσσουν τους θεατές.

Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης στεγάζεται στο Olympic Tower, επί της Πέμπτης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη και εκεί έως τις 18 Ιουνίου πραγματοποιείται μία σπουδαία έκθεση με φωτογραφίες από το αρχαίο Δίον αλλά και πολύ αρχαιολογικό υλικό από το μουσείο του Δίου με κυριότερο το τεράστιο και εντυπωσιακό ψηφιδωτό από την έπαυλη του Διόνυσου.

Η Ελλάδα πριν εκατό χρόνια - Μέσα από τα μάτια ενός Βρετανού

Η Ελλάδα πριν εκατό χρόνια
Μέσα από τα μάτια ενός Βρετανού

Γράφει ο Γιάννης Σιατούφης
Από το eranistis
 
Οι Έλληνες είχαν πάντα τη φήμη ότι είναι καλοί επιχειρηματίες. Άλλωστε στην Τουρκία το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου ήταν στα χέρια τους. Επίσης, στο Λονδίνο και σε άλλες δυτικές πόλεις υπήρχαν πλούσιοι Έλληνες έμποροι. Αυτό το πνεύμα της επιχειρηματικότητας υπάρχει σε όλη τη χώρα. Η Αθήνα και ο Πειραιάς παράγουν ζυμαρικά και τσιμέντο, η Ζάκυνθος έχει βιοτεχνία κεραμιδιών, η Κέρκυρα και η Πάτρα παράγουν χαρτί και μάλιστα το νησί των Φαιάκων τυπώνει τα γραμματόσημα. Βιομηχανίες μπύρας υπάρχουν σε Αθήνα, Πάτρα και Νάουσα, ενώ η Αττική παράγει και κονιάκ.

Τρίτος γύρος ανάπτυξης στην Κύπρο

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Μόλις προκηρύχθηκε ο τρίτος κυπριακός γύρος παραχωρήσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στα θαλάσσια οικόπεδα 6, 8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Το γεγονός αποτελεί για την Κύπρο ένα βαρυσήμαντο τρίτο οικονομικό και στρατηγικό βήμα προς μία ταχύτερη αναπτυξιακή πορεία της Μεγαλονήσου (Εικ.1).

Προσοχή: Γιατί πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στο ενσύρματο ίντερνετ - Έρευνα σοκ

Eνώ η εξάπλωση των ασύρματων συσκευών έχει κάνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο πιο εύκολη και λιγότερο ενοχλητική (χωρίς όλα τα καλώδια που βρίσκονται γύρω), οι μελέτες αποκαλύπτουν πλέον τις συνέπειες που πάνε πακέτο με την άνεση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κίνδυνους που η ευρεία υιοθέτηση της ασύρματης τεχνολογίας έχει δημιουργήσει σε σχέση με την υγεία μας. Με απλά λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν αυτούς τους κινδύνους της ασύρματης τεχνολογίας για την υγεία μας και την ευημερία.

Σήραγγα στον Πενταδάκτυλο θα φέρει την Κερύνεια... πιο κοντά - Κατά πέντε χιλιόμετρα

Γράφει: Βάσος Βασιλείου 
Από το philenews

Λευκωσία: Σήραγγα κάτω από τον Πενταδάκτυλο; Ίσως το δούμε κι αυτό αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», άρχισε η κατασκευή του έργου αν και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αυτό που άρχισε είναι η εκπόνηση γεωλογικής μελέτης.

Πάντως, όταν το Ιούνιο του 2011 ο υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σολούκ, εξήγγειλε την κατασκευή της σήραγγας, ουδείς αντέδρασε, ενώ για πολλούς η εξαγγελία πέρασε απαρατήρητη. Όπως πληροφορείται ο «Φ», το ζήτημα εξετάζουν και οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ζητάει και τα ρέστα ο Μπαλαούρας για τη «Μακεδονία» - Με... διευκρινιστική ανακοίνωση, επιβεβαιώνει την προηγούμενη δήλωσή του

Επιτίθεται στη ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι απομόνωσε και έκοψε φράσεις των όσων είπε, για να «χτυπήσει» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό
«Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται». Έτσι τιτλοφορεί ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, τη γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, επιχειρώντας να διευκρινίσει τις δηλώσεις του περί Μακεδονίας.

Βρυξέλλες: Άφησαν ελεύθερο τον «τζιχαντιστή» Φεϊζάλ Σεφού ελλείψει στοιχείων - Τον είχαν συλλάβει την Παρασκευή ως τον τρίτο βομβιστή του αεροδρομίου

Συνεχίζεται το θρίλερ με την ταυτότητα του τρίτου τζιχαντιστή στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ
Μπορεί ο βελγικός Τύπος να είχε «αναγνωρίσει» τον τρίτο τρομοκράτη του αεροδρομίου Ζάβεντεμ στο πρόσωπο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Φεϊζάλ Σεφού, όμως, η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανατρέπει τις εικασίες αυτές.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο ύποπτος που έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ως Φεϊζάλ Σ. αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει επαρκών στοιχείων.