Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού...»

Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.

"Πελασγικές Πυραμίδες στην Κίνα"

Το 1994 ο Γερμανός ερευνητής Χάρτιγκ Χάουσντορφ επισκέφθηκε την Κίνα, ό­που ταξιδεύοντας στην επαρχία Σενσί της Κεντρικής Κίνας, ανακάλυψε την ύπαρξη πυρα­μίδων οι οποίες ήταν άγνωστες στον δυτικό κόσμο. Το χρονικό της ανακαλύψεως ξεκινάει το 1912 και έχει ως εξής.

Την εποχή εκείνη δύο αυστραλοί έμποροι ταξίδευαν στις απέραντες πεδιάδες του Κιν-Τσαν, στην επαρχία Σενσί της Κεντρ. Κίνας. Εκεί ανακάλυ­ψαν την ύπαρξη άνω των εκατό πυραμίδων.

M42: Το μυστικό υπόγειο του Β' Παγκοσμίου που κρύβεται κάτω από το σταθμό της Νέας Υόρκης (Εικόνες)

Οι  κορυφαίες μυστικές εγκαταστάσεις θαμμένες 300 πόδια κάτω από το Grand Central της Νέας Υόρκης, που κρατούσαν το κλειδί για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: Πως ο Χίτλερ προσπάθησε και απέτυχε να καταστρέψει το δωμάτιο γνωστό ως Μ42 ... που  αποχαρακτηρίστηκε στη δεκαετία του 1980

Περισσότεροι από 750.000 επισκέπτες περνούν τις πόρτες του το Grand Central Terminal στη Νέα Υόρκη κάθε μέρα, αλλά πολλοί από αυτούς είναι πιθανόν να αγνοούν το μυστικό του σταθμού.

Η βρετανική κοινή γνώμη στηρίζει τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Συρία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Express, πάνω από το 70% των Βρετανών υποστηρίζουν τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Συρία.

Η δημοσκόπηση έδειξε, ότι, παρά την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του στρατιωτικού συνασπισμού (στον οποίο είναι και η Αγγλία), με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε θέματα αντιμετώπισης των ισλαμιστών στη Συρία το 71% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου ανταποκρίθηκε θετικά στο ερώτημα αν υποστηρίζει τη στρατιωτική επιχείρηση της ρωσικής αεροπορίας κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Νέο ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, η έρευνα συνεχίζεται διότι πιστεύουμε ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της συνέχειας. Και από την πλευρά μας δίνεται έμφαση σε αυτή όσον αφορά στις εφαρμογές για το μέλλον της Ελλάδας, την ΑΟΖ, τον ζεόλιθο και την καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το νέο ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της μαθήτριάς μας Βασιλικής Αργυριάδου, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να καταθέσει την ιδέα της που συνδυάζει τον ελληνικό ζεόλιθο με την καινοτομία σ’ ένα τομέα, όπου ο ζεόλιθος λόγω των ιδιοτήτων του μπορεί να κάνει θραύση.

"Από τις 9 Νοεμβρίου στα φαρμακεία η Κρητική ασπιρίνη"

Στις 9 Νοεμβρίου θα αρχίσει να κυκλοφορεί στα φαρμακεία το φάρμακο κατά της γρίπης που αποτελείται από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά της Κρήτης, η Κρητική ασπιρίνη, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου.
Η επίσημη πρώτη παρουσίαση του σκευάσματος θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση στο Ρέθυμνο στις 9 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα το σκεύασμα με την κάψουλα θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία της Κρήτης. Δύο μέρες αργότερα το φάρμακο θα τοποθετηθεί σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, σε τιμή προσιτή στους καταναλωτές.

ΠτΔ: Ανέφικτο το δημοψήφισμα τον Μάρτιο - Διαφορές σε ακανθώδη θέματα

Δυσκολίες σε περιουσιακό, εδαφικές αναπροσαρμογές, εγγυήσεις και χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων

Λευκωσία: Την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ρεπόρτερ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι δεν βλέπει να μπορεί να γίνει τον Μάρτιο δημοψήφισμα, εκτός, όπως είπε, εάν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Τσουνάμι» αλλαγών στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2016.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το νέο σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο.