Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η Απόβαση στη Νορμανδία

Το συννεφιασμένο πρωινό της 6ης Ιουνίου 1944 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση στα στρατιωτικά χρονικά, η απόβαση στη Νορμανδία ή D-Day, όπως έμεινε στην ιστορία.

Επρόκειτο για ένα κρίσιμο πλήγμα εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και, όπως συμφωνούν οι ιστορικοί, ένα από τα σημεία που έκριναν την έκβαση του πολέμου.

Έλληνες φτιάχνουν παιδικά στο YouTube χωρίς σκηνές βίας(Βίντεο)

 Χρήστος Δεμέτης
Από το news247

Το babyedutv είναι ένα κανάλι στο YouTube που έφτιαξαν Έλληνες γονείς απευθυνόμενοι κυρίως σε γονείς που ψάχνουν μια πηγή εκπαιδευτικής επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας για τα μικρά παιδιά τους.


Τα βιντεάκια τους είναι στα ελληνικά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αντίστοιχων animation που μπορεί να βρει κανείς σήμερα στο YouTube, και προσφέρονται δωρεάν.

ΗΠΑ: Κάλεσμα σε πλευρές και εγγυήτριες για ευελιξία στη Γενεύη

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την ανακοίνωση για την επόμενη διάσκεψη στη Γενεύη και καλούν όλα τα μέρη, περιλαμβανομένων των εγγυητριών δυνάμεων, να επιδείξουν την απαραίτητη ευελιξία και δημιουργικότητα για να φθάσουν σε μια συμφωνία.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης των ηγετών στη Νέα Υόρκη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την ανακοίνωση των ηγετών και των ενδιαφερομένων μερών να συναντηθούν στη Γενεύη αυτό το μήνα για να συζητήσουν τα εναπομείναντα βήματα για επανένωση του νησιού σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία».

«Βόμβα» Σόιμπλε για ρύθμιση ελληνικού χρέους: Ούτε τώρα ούτε ποτέ...

Δεν θέλει συζήτηση για χρέος ούτε μετά το τέλος του προγράμματος - Τι είπε στη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ – Ο Γερμανός υπουργός βάζει «φρένο» στις προσδοκίες του Τσίπρα και μαζί τελειώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Δραματικές είναι οι εξελίξεις για την ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα του χρέους, με τον «γεράκι» της γερμανικής οικονομίας να βάζει τέλος στις συζητήσεις πριν καν αρχίσουν.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τη δομή της λειτουργίας της ευρωζώνης και να «ροκανίσει» τον ρόλο της Κομισιόν στην εκτέλεση των προϋπολογισμών.

Στην απομόνωση το Κατάρ: Το παρασκήνιο και η επόμενη ημέρα του «κατηγορώ» των Αράβων - Ο κρίσιμος ρόλος των ΗΠΑ (Βίντεο - Φωτο)


Επίσημη αιτία η υποστήριξη ακραίων οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα - Ο ρόλος του Αλ Τζαζίρα και του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου - Πώς επηρέασε την κρίση το ταξίδι Τραμπ
Η αιτία που προβλήθηκε από τα έξι αραβικά κράτη (Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Υεμένη και Λιβύη) που έθεσαν το Κατάρ σε καθεστώς διπλωματικής καραντίνας είναι η υποστήριξη του εμιράτου σε ακραίες οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα. Η κατηγορία δεν είναι αβάσιμη, αλλά όσο ισχύει για την Ντόχα ισχύει και για το Ριάντ, το οποίο πρωτοστατεί σ’ αυτή την πρωτοφανή διπλωματική επίθεση.

Επίθεση στην Παναγία των Παρισίων: Με τα χέρια ψηλά 900 άτομα κλείστηκαν στο ναό! «Είναι για τη Συρία» φώναζε την ώρα της επίθεσης(Βίντεο - Φωτο)

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και συνέλαβαν τον δράστη, που δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους  - Οι τουρίστες κλείστηκαν μέσα στο ναό για να προστατευτούν - Ελαφρά τραυματίας ένας αστυνομικός
Ο άνδρας που επιτέθηκε με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς έξω από την Παναγία των Παρισίων δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι "στρατιώτης του χαλιφάτου", δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Τρομοκρατία και κοινωνικά μέσα

Ενάντια στην τρομοκρατία
Του Ν. Λυγερού


Πολλές χώρες πίστεψαν και αποδέχθηκαν ότι ήταν τεράστιο στρατηγικό λάθος, πώς αν ήταν φιλικές ως προς τις διεκδικήσεις των τρομοκρατών, δεν θα είχαν προβλήματα με αυτούς. Η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική, αφού τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν σταμάτησαν στις εχθρικές χώρες. Και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η Daesh προσπαθεί πάση θυσία να επανδρωθεί, διότι δεν έχει αρκετά μέλη επί τόπου. Έτσι κάθε φθορά που προκαλεί εκεί πού βρίσκονται δίπλα δίπλα χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι ένα κέρδος για την τρομοκρατική οργάνωση.

Ερμηνεία του πλαισίου του Wilson

Από το δικαίωμα παρέμβασης στο Δικαίωμα της Ανθρωπότητας
Tου Ν. Λυγερού

Η άμεση εφαρμογή του δικαιώματος παρέμβασης είναι ουσιαστικά η δράση ενός Δικαιώματος της Ανθρωπότητας, το οποίο εξηγεί ότι έχει το δικαίωμα να προστατευτεί κι όχι μόνο να προστατεύει αθώους. Μ’ αυτήν την έννοια μπορούμε να ερμηνεύσουμε και το πλαίσιο του Wilson όταν οριοθέτησε τα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας, διότι η πράξη του έγινε μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων, κατά συνέπεια δεν βασίστηκε στην ύπαρξη του τη φυσική, αφού αυτό δεν θα είχε νόημα, αλλά στη ζωή του πολιτισμού που δεν είχε πάψει.