Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

20 Ιουλίου 1974: 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή(Βίντεο - Φωτό)

Από το sigmalive

20 Ιουλίου 1974. Είναι η μέρα που ο χρόνος για την Κύπρο σταματά. Είναι η μέρα που αλλάζει τον ρου της ιστορίας για «το ριγμένο στο πέλαγος χρυσοπράσινο φύλλο».

41 χρόνια μετά, ο εφιάλτης του πικρού εκείνου καλοκαιριού ζωντανεύει ξανά, τα βήματα της μπότας του Τούρκου κατακτητή ηχούν και πάλι στ’ αφτιά μας.

"3 τουρκικά αεροπλάνα κατέρριψα στην Κύπρο - Κατουρήθηκαν οι Τούρκοι" - Μια συγκλονιστική αφήγηση

Η περιγραφή ,η αφήγηση του αξιωματικού του ΠΝ Σταύρου Ταβλαρίδη στον Αντώνη Κακαρά για την τουρκική εισβολή είναι πραγματικά συγκλονιστική. Ο κυβερνήτης πυραυλακάτου τότε διηγείτε πως κατέρριψε τρία τουρκικά αεροσκάφη και είναι αποκαλυπτικός για όσα έγιναν και δεν έγιναν.


Η ΕΙΣΒΟΛΗ
15 έγινε το πραξικόπημα, 15 – 16 – 17 – 18 του μηνός είμαι δεμένος στην Πάφο.
Με χαλασμένη τη μια προπέλα. Παίρνω λοιπόν τον Παπαγιάννη και του λέω ότι «Έχω χαλασμένη τη μία προπέλα, δεν μπορώ πια να κάτσω εδώ, βαρέθηκα και θέλω να γυρίσω στη βάση να κάνω την επισκευή. Εντάξει;» «Εντάξει.» Και ξεκινάω 19 του μηνός βράδυ να γυρίσω στην Αμμόχωστο.

Έτσι ήταν το Ιράκ το '50 - Απίστευτο έγχρωμο Βίντεο

Το Ιράκ βρίσκεται υπο μια συνεχή κατάσταση σύγκρουσης ή διεθνών κυρώσεων από το 1980, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με το γειτονικό Ιράν.

Μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν και το χάος που έχει κυριεύσει μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη χώρα ως ενα λειτουργικό χώρο.

Αλλά πριν από τις δεκαετίες πολέμου το Ιράκ ήταν μια εντελώς διαφορετική χώρα με ενα μέλλον διαφορετικό απο αυτο που τελικά είχε. Η βρετανική εταιρεία αρχειακού υλικού British Pathé παρουσίασε πρόσφατα την ομορφιά και την ποικιλομορφία του τοπίου του Ιράκ μεταξύ την δεκαετία του 50

ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα προς τιμή του ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη

Η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου ενημερώνει το φιλοτελικό κοινό και τους φίλους του Γραμματοσήμου στα Δωδεκάνησα ότι με κοινή πρωτοβουλία των Προέδρων της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου και της Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιά, δημιουργήθηκε αναμνηστική έκδοση Γραμματοσήμων προς τιμή του ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να τιμηθεί από τα δυο Ιστορικά Φιλοτελικά Σωματεία η μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημερομηνία της θυσίας του.

Συναγερμός στην Βόρειο Ηπειρο: Καίγονται χωριά Ελλήνων!Το Αλβανικό κράτος για άλλη μια φορά είναι απών, το Ελληνικό ακούει;;!

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή του Θεολόγου του Δήμου Φοινικαίων στη Βόρεια Ηπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο χωρίο Τσερκοβίτσα αργά το βράδυ της Τρίτης. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης η φωτιά έφτασε στο χωριό Κουλουράτι όπου κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων ενώ ήδη ενα σπίτι έχει παραδοθεί στην μανία της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Συντάξεις: Μέσα στον Αύγουστο η ψυχρολουσία για τις επικουρικές – Θα καταβληθούν με περικοπές

Πετσοκομμένη θα δουν εντός του Αυγούστου την επικουρική τους σύνταξη χιλιάδες συνταξιούχοι.
Το ψαλίδι έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου και τα ποσά θα παρακρατηθούν από τις συντάξεις του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
AdTech Ad
Αφορά όσους συνταξιούχους λαμβάνουν κύρια και επικουρική που υπερβαίνει αθροιστικά τα 1300 ευρώ.
Το ποσό που θα κοπεί από κάθε σύνταξη διαφέρει ανάλογα με το τελικό ποσό και εκτιμάται ότι θα είναι από 2 έως και 350 ευρώ.

Alert! Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά στη Σύμη - Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ

Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον τουρκικά φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσέγγισαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Επί περίπου δύο ώρες, η ελληνική πλευρά παρακολουθούσε -και παρακολουθεί- διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, τα οποία παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στα ελληνικά. Κατά πληροφορίες, στην περιοχή κινείται και τουρκική ακταιωρός.