Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Β.Μαρκεζίνης: “ΗΠΑ & Γερμανία τελειώνουν με το Κυπριακό και πιάνουν την ελληνική ΑΟΖ”

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της Ελλάδας που βρίσκονται στην εξουσία κατηγορώντας τους για «υποταγή» και παντελή έλλειψη ηγετικών χαρακτηριστικών που θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο. Επισημαίνει ταυτόχρονα πώς η Ελλάδα είναι προσδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας, «οι οποίες έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους με σκοπό να περιορίσουν τη Ρωσία». Κάτι όμως που δεν είναι εύκολο.  

Κόντρα στη ΝΔ: Μηταράκης: Σε στηρίξαμε δύο φορές τώρα κάνε πίσω – Κακλαμάνης: Υπουργέ κάνε τη δουλειά σου (εικόνες)

Αρχισαν τα πρώτη υπουργικά πυρά κατά του Νικήτα Κακλαμάνη και της απόφασής του να κατέβει υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας απέναντι στον «εκλεκτό» της ΝΔ, Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, προσπάθησε να... νουθετήσει τον κ. Κακλαμάνη ζητώντας του να αποσυρθεί από την κούρσα.
«Το κόμμα μια φορά στήριξε τον κ. Κακλαμάνη, τώρα θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση και να στηρίξει την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου» τόνισε με νόημα ο κ. Μηταράκης.

Κίεβο: Εννέα νεκροί σε αιματηρά επεισόδια(Φωτό και Βίντεο)

Στρατιωτικό νόμο έχει επιβάλλει σιωπηρά το καθεστώς Γιανουκόβιτς – Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες – Αψήφησαν το τελεσίγραφο της αστυνομίας οι διαδηλωτές που κρατούν ομήρους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας - Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις - «Ντου» των αστυνομικών στο στρατόπεδο των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ουκρανία. Η βία έχει ξεφύγει στη χώρα που φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου. Σχεδόν ξαφνικά εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι η κατάσταση αποκλιμακώνεται ξέσπασαν επεισόδια πρωτοφανούς βιαιότητας με τουλάχιστον εννέα νεκρούς.

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του αρχιμανδρίτη στη Μεσσηνία - Η φρικτή ομολογία των δραστών

Πρόκειται για έναν 18χρονο Έλληνα και έναν 24χρονο Γεωργιανό.
Δεν τους έδωσε χρήματα που είχαν συμφωνήσει και αποφάσισαν να τον… τιμωρήσουν αφαιρώντας του τη ζωή! Αυτό ήταν, σύμφωνα με την ομολογία τους, το κίνητρο των δυο νεαρών που πρώτα χτύπησαν με σιδερογροθιά και στη συνέχεια στραγγάλισαν με το πουκάμισό του τον αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλο τα ξημερώματα της Κυριακής στη Χώρα Μεσσηνίας.

Κόλαφος για τον Παπανδρέου οι αποκαλύψεις του ΚΚΕ για τη ΜΚΟ με τις νάρκες

«Έχει βραβευθεί από την κυβέρνηση του Λιβάνου για τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει... Έχουμε και την ετήσια τακτική έκθεση... Απ’ ό,τι ξέρω αυτός ο οργανισμός έχει μία σημαντική δραστηριότητα», έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός το 2003 σε βουλευτές του ΚΚΕ υπερασπιζόμενος τον προφυλακισμένο Τζεβελέκο.Αίσθηση συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από την «αμαρτωλή» ΜΚΟ με το όνομα «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», η οποία «έφαγε» εννέα εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Κίμωλος: 800 ψυχές έμειναν χωρίς γιατρό

Κίμωλος: 800 ψυχές έμειναν χωρίς γιατρό
Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία έφερε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Κιμώλου, κ. Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης.

Οι περίπου 800 κάτοικοι του νησιού, από σήμερα, έχουν μείνει χωρίς γιατρό, στερούμενοι παντελώς της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και περίθαλψης.
Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκανιώτης στο newsbomb.gr, η σύμβαση του αγροτικού ιατρού έληξε χθες. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την άμεση αντικατάσταση της ιατρού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι νέος αγροτικός ιατρός θα έρθει στο νησί στο τέλος της εβδομάδας.

Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά μάκρο

Dow16.139,58-14,81 -0,09%  



  Nasdaq4.244,023,35 0,08%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας και ενώ η αγορά κατοικίας έδειξε και νέα σημάδια επιβράδυνσης επαναφέροντας στο προσκήνιο τις αμφιβολίες για την ισχύ της ανάκαμψης.

Η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα επιβράδυνε αισθητά τον Φεβρουάριο με τον δείκτη  Empire State να χάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank of New York, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State υποχώρησε στις 4,48 μονάδες το Φεβρουάριο από 12,51 μονάδες τον Ιανουάριο, όταν είχε σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2012.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 8 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, η τελευταία έρευνα της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των κατασκευαστικών επιχειρήσεων στις προοπτικές του κλάδου κατρακύλησε τον Φεβρουάριο, εν μέσω και του ιδιαίτερα δριμύ χειμώνα.

Η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών διολίσθησε στις 46 μονάδες τον Φεβρουάριο από 56 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η NAHB. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones τοποθετούσαν τον δείκτη στις 56 μονάδες.

Σημαντική άνοδος(4,05%) στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μεγάλα κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Τρίτη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 129,25 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 4,05%.

Ανοδικά έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατά 3,93% στις 61,59 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €398.961 ευρώ.

Όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν άνοδο.

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία υποτονική συνεδρίαση με οριακή διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, σε εύρος που δεν ξεπέρασε τις... 9,5 μονάδες, και με αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η εικόνα στον FTSE Large Cap ήταν μικτή, με εμφανείς κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ξεχώρισαν σε θετικό έδαφος τα ποσοστιαία κέρδη των Intralot, ΕΛΠΕ και Alpha Bank.