Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κίμωλος: 800 ψυχές έμειναν χωρίς γιατρό

Κίμωλος: 800 ψυχές έμειναν χωρίς γιατρό
Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία έφερε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Κιμώλου, κ. Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης.

Οι περίπου 800 κάτοικοι του νησιού, από σήμερα, έχουν μείνει χωρίς γιατρό, στερούμενοι παντελώς της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και περίθαλψης.
Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκανιώτης στο newsbomb.gr, η σύμβαση του αγροτικού ιατρού έληξε χθες. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την άμεση αντικατάσταση της ιατρού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι νέος αγροτικός ιατρός θα έρθει στο νησί στο τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλες προσπάθειες των αρχών της Κιμώλου να καλυφθεί για τις μέρες αυτές το νησί με ιατρό από τη Μύλο ή τη Σύρο έπεσαν στο κενό, καθώς και τα νησιά αυτά δεν είχαν τέτοια δυνατότητα.
«Έχουμε μείνει μόνοι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Είμαστε 800 άνθρωποι, υπάρχουν εγκυμονούσες και μικρά παιδιά. Το μόνο που μας απομένει είναι οι παρακλήσεις στον Ύψιστο», ήταν τα λόγια του δημάρχου Κιμώλου στο newsbomb.gr, χαρακτηριστικά της αγωνιώδους του έκκλησης προς το υπουργείο Υγείας.
Ένας ακόμα παράγοντας που επιτείνει την ανασφάλεια των 800 κατοίκων είναι οι γνωστές αντιξοότητες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων.
Ο κ. Μαγκανιώτης νωρίτερα σήμερα απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, στον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Μήλου, τους Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων. Η επιστολή, όπως δημοσιεύθηκε στο cyclades24.gr, τονίζει:
«Κύριοι,
Με αγανάκτηση, οργή, ντροπή και τα βλέμματά μας στραμμένα στον ουρανό για την εξ' ύψους βοήθεια,
Σας πληροφορούμε ότι από σήμερα το νησί μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ΧΩΡΙΣ ιατρό.Ερώτημα το οποίο περιμένει απάντηση:
Ποιος και Πώς θα διαβεβαιώσει τους συμπατριώτες μας να κοιμούνται ήσυχοι;
ΕΛΕΟΣ!!!»

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου