Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αγλαονίκη η Θεσσαλή Αστρονόμος

Κάπου στην Θεσσαλία του 5ου αιώνα π.Χ., μια κοπέλα κοιτούσε με απληστία τον έναστρο ουρανό. Τα ουράνια σώματα την μάγευαν, το ηλιακό σύστημα ήταν γι’ αυτήν ό,τι τελειότερο υπάρχει σε αυτόν τον φθαρτό κόσμο. Σ’ όλη της την ζωή προσπαθούσε να ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος. Αυτή η νεαρή γυναίκα, ήταν η Αγλαονίκη, η πριγκίπισσα, η κόρη του βασιλιά Ηγήτωρα, μιας πόλης κάπου στην γη της Θεσσαλίας.Παρατηρούσε και κατέγραφε λεπτό προς λεπτό τις φάσεις της σελήνης. Μετρούσε τα διαστήματα από την μια φάση στην άλλη. Η Αγλαονίκη απομονώνονταν συχνά στο δωμάτιό της για να κάνει τις παρατηρήσεις της. Η αγάπη της για το ουράνιο στερέωμα και η ζέση της να ανακαλύψει τα μυστικά του, την έκανε να αναζητεί και να διαβάζει οποιοδήποτε σύγγραμμα μαθηματικών κι αστρονομίας. Κάθε μέρα περίμενε πώς και πώς το λυκόφως για να κάνει τις μετρήσεις της. Ανακάλυπτε συνέχεια καινούρια πράγματα που την συνάρπαζαν και κατέφερε να βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τα μέχρι τότε συστήματα.

Αρχαίοι τάφοι σκεπάζονται με άσφαλτο στην Αλικαρνασσό

Τρεις αρχαίοι τάφοι της Ελληνιστικής περιόδου, στην αρχαία Μύνδο, θα «ταφούν οριστικά» κάτω από το ασφαλτόστρωμα ενός νέου δρόμου. Ήδη την άδεια για το έργο έδωσε το τουρκικό διευθυντήριο Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή καθηγητή, Mustafa Şahin.

Το ταφικό σύμπλεγμα, βρίσκεται πάνω στη χάραξη του νέου δρόμου στην περιοχή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) στα δυτικά των Μούγλων και η απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις επειδή θα σκεπαστούν οριστικά τρεις αρχαίοι τάφοι ηλικίας 2.200 χρόνων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σκλαβενίτη! - Η ανακοίνωση του...

Να παραμείνουν ανοικτά έως τις 11 το βράδυ το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ήταν η εντολή της κυβέρνησης.

Και στην εντολή αυτή, ήρθε η πληρωμένη απάντηση της διοίκησης του super market «Σκλαβενίτης», στην οποία έλεγε:


Οι εργαζόμενοι μας δεν είναι ζώα και τα καταστήματα μας θα κλείσουν στις 9 το βράδυ ακολουθώντας το εορταστικό ωράριο!!!!

Πιστεύετε στα φαντάσματα; Πριν απαντήσετε δείτε πρώτα αυτό το βίντεο...

Ένα μεγάλο ερώτημα που έχει η ανθρωπότητα είναι αν υπάρχουν φαντάσματα στα αλήθεια… Σίγουρα πολλοί από εσάς θα... κοροϊδεύετε αυτό το ερώτημα και σίγουρα πολλοί άλλοι θα αδιαφορείτε με αυτό. Το παρακάτω βίντεο όμως υπάρχει για να σας αλλάξει γνώμη.

Γιατί θα το κάνει αυτό; Επειδή πολύ απλά, δείχνει στην εσωτερική κάμερα ενός καταστήματος ένα φάντασμα! Και μάλιστα το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι πως το συγκεκριμένο κλιπάκι έχει εξεταστεί από ειδικούς, οι οποίοι πιστοποίησαν την γνησιότητα του! Nα σας αναφέρω, πως στο μέρος που βρίσκεται αυτό το κατάστημα, παλιότερα υπήρχε ορφανοτροφείο…

Independent: Καλωσήρθατε στο μεγάλο ευρωπαϊκό ξεπούλημα - Ελληνικό αρχιπέλαγος αντί 8,5 εκατ. ευρώ

Για μερικούς, η Ευρώπη της λιτότητας είναι μια χώρα των ευκαιριών - κάστρα, νησιά, ακόμα και ιθαγένεια προσφέρονται, γράφει ο Independent
«Αν είστε μη ευρωπαίος πολίτης, ονειρεύεστε την καλή ζωή και έχετε μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα, το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά. Μπορείτε να αγοράσετε μία υπηκοότητα Μάλτας, δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο για 1,15 εκ. ευρώ, μια βίλα που κάποτε ανήκε σε κάποιον καρδινάλιο στην Ιταλία ή ένα πολωνικό κάστρο σε καλή τιμή. Και τι θα ήταν καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα σύμπλεγμα ελληνικών νησιών με 8,5 εκ. ευρώ;».

Όλη η αλήθεια για το αποβατικό πλοίο που οι Τούρκοι ονομάζουν "αεροπλανοφόρο"

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Από το  onalert.gr


Η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας  (SSIK) της Τουρκίας στην οποία επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Ερντογάν, έκανε την επιλογή της για ποια από τις τουρκικές εταιρείες θα αναλάβει την κατασκευή του μεγαλύτερου πλοίου των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας , το ονομαζόμενο ''αεροπλανοφόρο'': Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται περί  ενός πλοίου τύπου LPD (''Αποβατικό Δεξαμενόπλοιο'' ή αμφίβιο επιθετικό ) που θα παρέχει υπηρεσίες μείζονος πλωτής στρατιωτικής βάσης με ελικόπτερα.

Καρέλιας: Ανοίγοντας την... κασετίνα της ιστορικής καπνοβιομηχανίας

Άφησε... άφωνους τους πάντες η αποκάλυψη πως η εταιρία Καρέλια, εν μέσω κρίσης, έδωσε μπόνους 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους της. Λέγεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά. Διαβάστε την ιστορία της καπνοβιομηχανίας. Η εταιρία Καρέλια είναι η πιο γνωστή καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα και από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρίες στο εξωτερικό. Είναι ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της Ελλάδας, καθώς έχει παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο.
Το 2012, οι πωλήσεις της στο εξωτερικό ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια τσιγάρα και έφτασαν τα 629 εκατ. ευρώ.

Απασχολεί 460 εργαζόμενους.

Νὰ ποιὸς ἦταν ὁ Βενιζέλος.

Νὰ ποιὸς ἦταν ὁ Βενιζέλος.1 Από το filonoi.gr
 
Σήμερα θὰ μᾶς γράψει ὁ φίλος μου ὁ Δημήτρης Νικητάκης ἕνα κείμενον γιὰ τὸν Ἐλευθέριον Βενιζέλον.

Τὸν ἔχει μελετήσει σὲ βάθος, πολλὰ χρόνια τώρα…
Ὅλα αὐτὰ ποὺ γράφει εἶναι πέρα γιὰ πέρα ἀληθή… 
Θὰ σᾶς συμβούλευα, ὅλους ἐσᾶς ποὺ θὰ ἔχετε ἀντιρρήσεις, νὰ ἐρευνήσετε τὶς πηγές του.
Εἶναι πολὺ μαρτυριᾶρες! 
 
Φιλονόη.  
Υ.Γ. Τὸ παρακάτω κείμενον δὲν ἐδημοσιεύθῃ ΠΟΤΕ ἔως σήμερα, παρ’ ὅτι ἔχει σταλεῖ σὲ πολλοὺς ἱστολόγους, καθῶς καὶ σὲ περιοδικά… Νὰ ξέραμε ἄρα γέ καὶ τὸ γιατί….
                                                                           Αθήνα 17 Νοεμβρίου 2009
Από: Δημήτριο Ε. Νικητάκη
Προς : τον κ Αρχισυντάκτη της εφημερίδος  « HELLHΝΩΝ ΛΟΓΟΙ»
     Κάθε μέρα που βγαίνω στους δρόμους, προκειμένου να τακτοποιήσω τις διάφορες δουλειές μου, βλέπω σχεδόν παντού  την γνωστή πινακίδα για το αεροδρόμιο  «Ελ. Βενιζέλος». Και ενώ ο Ελ. Βενιζέλος αποτελεί παρελθόν, εγώ νομίζω ότι τον ακούω να γελάει,  και να μου φωνάζει:

Η απόλυτη φρίκη Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έριξε ζωντανό τον θείο του σε 120 πεινασμένα σκυλιά!

Μαρτυρικός θάνατος για τον 67χρονο άντρα – Ο βορειοκορεάτης ηγέτης επέβλεπε τη φρικτή διαδικασία – Διαβάστε λεπτομέρειες που σοκάρουν.
Σοκ και φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν σκότωσε τον θείο του.

Και αυτό γιατί ο αδίστακτος Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε 120 άγρια σκυλιά να φάνε τον θείο του ζωντανό!

ΠΑΤΡΑ: Έπεσε το πρώτο ξύλο για την αιθαλομίχλη

Αιτία το τζάκι που άναψε γνωστός πατρινός, ο οποίος κατέχει σημαντική θέση σε δημόσιο ίδρυμα και το όποιο ενόχλησε τους ενοίκους διπλανού σπιτιού οι οποίοι του ζήτησαν να το σβήσει, επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί η αιθαλομίχλη.
Το αίτημα των γειτόνων του όχι μόνο δεν ικανοποιούσε ο γνωστός πατρινός ιδιοκτήτης του σπιτιού ο οποίος είχε και καλεσμένους, αλλά είχε την ιδέα να ψήσει στο τζάκι του και «κοψίδια» προκειμένου να διασκεδάσουν με τους καλεσμένους του.
Η συνέχεια ήταν απρόσμενη καθώς λίγα λεπτά από τη στιγμή που έβαλε σε εφαρμογή την ικανοποίηση τη επιθυμίας του , έκπληκτος αυτός και οι καλεσμένοι του είδαν να τρέχουν νερά από την καμινάδα μέσα στο σπίτι σε μεγάλη ποσότητα.

Πώς είναι το 3χρονο παιδί σου να έχει καρκίνο -Σπαρακτική επιστολή μιας μητέρας

«...Είναι δύσκολος ο καρκίνος. Ειδικά ο παιδικός καρκίνος.Η καθημερινότητα είναι άσχημη. Νοσηλείες, εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, παρενέργειες. Όλη η ζωή μας πια είναι μοιρασμένη στο νοσοκομείο και το σπίτι»...
Το εξειδικευμένο σε θέματα μητρότητας μπλογκ eimaimama.gr, δημοσιεύει την επιστολή μιας μητέρας η 3,5 ετών κόρη της οποίας πάσχει από καρκίνο.
Αναλυτικά η συγκινητική επιστολή:
«Είμαι μαμά και το παιδί μου έχει καρκίνο. Είμαι μαμά της Νεφέλης (3,5 χρονών ) και του Πάρι (14 μηνών). Η Νεφέλη τον Ιούλιο διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Από τότε ζούμε τον χειρότερο μας εφιάλτη. Μου είναι δύσκολο να γράψω γι αυτό. Ζούμε με τον καρκίνο πια, τον σκέφτομαι και τον πολεμώ κάθε μέρα, αλλά τελικά μου είναι τόσο δύσκολο να γράψω τι νιώθω σε ένα χαρτί.

Κύπρος:«Κύριε, η Ελένη δεν έχει λεφτά για εισιτήριο»


Από το philenews

Κύριε, η Ελένη δεν έχει λεφτά για εισιτήριο και ντρέπεται να σας το πει, γίνεται να ανέβει στο λεωφορείο; Ήταν η ερώτηση ενός μαθητή που έδειξε στον οδηγό του λεωφορείου ένα κοριτσάκι 11-12 ετών στο Άγαλμα Σολωμού, σκηνή της οποίας ήμασταν μάρτυρες προ μερικών ημερών.

Ανεβείτε, κανένα πρόβλημα, είπε ο οδηγός και το κοριτσάκι ανέβηκε κοιτάζοντας χάμω, λες και η ντροπή δεν ήταν όλων εμάς αλλά δική του.

Οριακά κέρδη στη Wall Steet με τα "βλέμματα" στη Fed

Dow16.458,4917,14 0,10%  



  Nasdaq4.164,5610,36 0,25%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με οριακά κέρδη άνοιξαν την Παρασκευή οι μετοχικές αγορές τω ΗΠΑ σε μια συνεδρίαση χαμηλών όγκων, αντισταθμίζοντας μερικώς τις χθεσινές απώλειες καθώς η προσοχή στρέφεται στο πλήθος ομιλιών αξιωματούχων της Federal Reserve που αναμένεται να δώσουν τον τόνο στις αγορές.

Αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων το Δεκέμβριο.

Ο ευρύτερος αμερικανικός δείκτης S&P ξεκίνησε το 2014 με απώλειες για πρώτη φορά από το 2008 έχοντας ολοκληρώσει την χρονιά που μας πέρασε με την καλύτερη επίδοση από το 1997 (με κέρδη 29,6%).

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 58,30 μονάδες (0,35%) και βρίσκεται στις 16.499,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 4,20 μονάδων (0,10%) φτάνοντας 4.147,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,70 μονάδων (0,26%) και βρίσκεται στις 1.836,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών, τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Boeing καθώς διαπραγματεύεται στα $138,1467 με άνοδο 1,4767 δολλάρια ή σε ποσοστό 1,08%. Ακολουθούν η Johnson and Johnson με κέρδη 0,83% στα $91,7899 και η United Technologies στα $113,411 με άνοδο 0,82%.

Κέρδη 1,62% για το Χρηματιστήριο Κύπρου-Στις 106,39 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 1,62%, ξεπερνώντας τις 106,39 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατάγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,78% κλείνοντας στις 53,2 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €165.378,18. Ανοδικά έκλεισαν και οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 2,95%, η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 5,32%, η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,99%, οι Επενδυτικές εταιρείες σε ποσοστό 0,06%.

Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, που "κράτησε" τις 1.200 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Υποτονικό κλίμα στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, πριν την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών λόγω της αργίας των Θεοφανείων.

Με χαμηλό τζίρο που δεν ξεπέρασε τα 44 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 1.200 μονάδων, σε στενό εύρος διακύμανσης 9 μονάδων περίπου, πριν κλείσει σε οριακά θετικό έδαφος.

Μικτή εικόνα διαμορφώθηκε στην σύνθεση του FTSE Large Cap, με 11 μετοχές σε θετικό έδαφος, ισάριθμες σε αρνητικό και 3 αμετάβλητες.