Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η πτήση του “Έλληνα Άρχοντα”! Βίντεο από το αεροσκάφος που είναι κατασκευασμένο στη Φλώρινα

Το νέο βίντεο του ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής αεροσκάφους «Άρχων 1».

 Ένα υπερελαφρό μονοθέσιο αεροσκάφος συνολικού βάρους μόλις 200 κιλών, που λειτουργεί με κινητήρα μόλις 46 ίππων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Φλώρινα.

Εμπνευστής του ,σχεδιαστής και κατασκευαστής του ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα.

Ιταλός αρχαιολόγος για Αμφίπολη: Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να «ανυψώνεται» η Ελληνική Ιστορία

Kαι όμως υπάρχουν ακόμα δύο θάλαμοι προς εξερεύνηση σύμφωνα με τον Ιταλό αρχαιολόγο Α.Κόρσο, ενώ καταγγέλλει ότι κάποιοι δεν θέλουν τη συνέχιση της ανασκαφής, λόγω πολιτικών ιδεοληψιών και η ΕΕ για να μην καταστραφεί το μύθευμά της ότι όλα ξεκινούν από τον ρωμαϊκό πολιτισμό!
Η καταγγελία του Ιταλού αρχαιολόγου είναι σοκαριστική:
Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να «ανυψώνεται» η Ελληνική Ιστορία, αυτός ίσως εξηγεί και την υποτίμιση του μετέπειτα

Ιράκ: Βρέθηκε χειρόγραφο Ευαγγέλιο γραμμένο στα ελληνικά

Οπως μεταδίδει το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», επικαλούμενο την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, στη Μοσούλη του Ιράκ βρέθηκε χειρόγραφο Ευαγγέλιο, το οποίο είναι και γραμμένο στα ελληνικά. 
 
«Χρησιμεύει ως μία επιπλέον επιβεβαίωση του Χριστιανισμού στο Ιράκ και ως σύμβολο του γεγονότος ότι οι Χριστιανοί θέλουν να επιστρέψουν στη Μοσούλη, στα σπίτια τους», δήλωσε ο κληρικός της εκκλησίας στην οποία μεταφέρθηκε το χειρόγραφο και παρότρυνε όσους βρουν θρησκευτικά βιβλία στην πόλη να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί του.

Η τελευταία «ζαριά» της Μέι: Πώς μπορεί να λυθεί το αδιέξοδο του Brexit;

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο Σαββατοκύριακο περνάει, όπως όλα δείχνουν, η Τερέζα Μέι, η οποία επιχειρεί να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής της μετά από την τρίτη ήττα που υπέστη στο κοινοβούλιο η πρότασή της για το Brexit.
Με την αντίστροφη μέτρηση για τη 12η Απριλίου να έχει ήδη ξεκινήσει, τόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός όσο και το κοινοβούλιο της χώρας έχουν όλο και λιγότερα περιθώρια ελιγμών…
Το ενδεχόμενο η Τερέζα Μέι να επιχειρήσει να περάσει τη συμφωνία της για τέταρτη φορά από το κοινοβούλιο παραμένει ανοιχτό,

Οι τεταμένες σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας και το ΦΕΚ για τη δήμευση περιουσιών που αφαιρέθηκε - Οι ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας γύρω από το καθεστώς των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων που ζουν στη γειτονική χώρα.
Χθες αφαιρέθηκε τελικά από την ιστοσελίδα της αλβανικής Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που θα επέτρεπε την αυθαίρετη κρατικοποίηση γαιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς στην περιοχή της Χειμάρρας.
Αυτό αποσαφήνισαν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζοντας ότι ήταν «ιδιαίτερα σαφής και η χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας από την αλβανική ηγεσία, όσον αφορά την προϋπόθεση να σεβαστεί απόλυτα τα δικαιώματα και δη τα περιουσιακά των Ελλήνων ομογενών».
«Οι θέσεις της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία έχουν εκφρασθεί επανειλημμένως και με σαφήνεια σε όλα τα επίπεδα» αναφέρεται.