Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αρτέμης Σώρρας των E.N.D.: "Απολαμβάνω την τρομοκρατία που έπαθαν από τα 600 δισ."

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ηχητικό απόσπασμα, με δηλώσεις του Αρτέμη Σώρρα, σε ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας στη Νέα Υόρκη.
Ακούστε τι δηλώνει και πώς επιτίθεται σε πολιτικούς και δημοσιογράφους για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα των 600 δισ. ευρώ
Αποκλειστική συνέντευξη στον σταθμό "Ελλάς FM" και την εκπομπή "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" παραχώρησε ο Αρτέμης Σώρρας.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η κίνηση των E.N.D. έχει γίνει παγκόσμιο θέμα συζήτησης στον ελληνισμό και όχι μόνο και ότι η εντύπωση που έχει επικρατήσει, είναι ότι πρόκειται για απάτη κι ότι στην πραγματικότητας, παίζουν με τον πόνο και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ο κ. Σώρρας απάντησε:

Συλλαλητήριο διοργανώνει η πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων



ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ   ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
                     ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
=============================================
Συλλαλητήριο διοργανώνει για αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στη Πλατεία Γεωργίου,  το Διοικητικό Συμβούλιο της πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων σε έκτακτη Συνεδρίαση χθες 7 Οκτωβρίου .

"Ελληνική ΑΟΖ: Προβλήματα και Προοπτικές σήμερα"



Εισήγηση των Α. Φώσκολου, Η. Κονοφάγου και Ν. Λυγερού 
στην εκδήλωση με θέμα:
"Ελληνική ΑΟΖ: Προβλήματα και Προοπτικές σήμερα".
Αμφιθέατρο Δημαρχείου - Καλύβια.
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, ώρα: 18.30.

"Σχέδιο Μάρσαλ" για τον εξοπλισμό των ΕΔ με γραμμές χρηματοδότησης σε βάθος 30ετίας...


Αν και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν απέχει από αυτή της πτώχευσης και τα πακέτα των οριζόντιων περικοπών διαδέχονται το ένα το άλλο προκαλώντας ακόμα βαθύτερη ύφεση, εν τούτοις κάποια πράγματα έχουν αρχίσει και γίνονται ιδιαίτερα πιεστικά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ότι αφορά το απαρχαιωμένο ή απλά επιχειρησικά ακατάλληλο πλέον, υλικό που χρησιμοποιούν, σε σχέση με την απειλή που καλούνται να αντιμετωπίσουν:
Αν μέσα στην επόμενη - ή μεθεπόμενη το αργότερο - χρονιά, δεν ξεκινήσουν διαδικασίες επιλογής κρίσιμων κατηγοριών οπλικών συστημάτων τα οποία σχετίζονται με την ικανότητα αποτροπής και εξασφάλισης της ελάχιστης στρατηγικής ισορροπίας στο Αιγαίο και την Θράκη, τότε η χώρα θα κινηθεί μεταξύ δορυφοροποίησής της ή ακρωτηριασμού του εθνικού της κορμού.

Γερμανική βόμβα από το IfO: "Η Ελλάδα ή θα βγει από το ευρώ ή θα έχει εμφύλιο"

Σίγουρα "δεν μασάει τα λόγια του" ο πρόεδρος του IfO του κρατικού συμβουλευτικού οικονομικού οργανισμού της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς Βέρνεν Σινν, ο οποίος σε συνέντευξή του με τίτλο: «Στοίχημα πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη;» στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», επιτίθεται στην Α.Μέρκελ γιατί κατά την άποψή του "χρεώνει με φόρους τους Γερμανούς για να πληρώνει τα χρέη της Ελλάδας που στο τέλος σίγουρα θα βγει από το ευρώ, αλλιώς θα έχει εμφύλιο πόλεμο"!

To απόρρητο σχέδιο ασφάλειας της Α.Μέρκελ: Το ίδιο εφαρμόστηκε και στο ... Αφγανιστάν!


Ένα ατσάλινο δίκτυο ασφάλειας έχει ήδη πλεχθεί γύρω από την καγκελάριο Α.Μέρκελ, η οποία αύριο επισκέπτεται την Αθήνα. Περί τις 12.00 περιμένουμε η καγκελάριος της Γερμανίας θα αφιχθεί στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς το πρόγραμμα της είναι άκρως απόρρητο και γενικά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι ανάλογα με αυτά που έλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στο Αφγανιστάν.

Μαρία Φέκτερ: «πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο η Ελλάδα τηρεί τους όρους»

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, αναφερόμενη στα θέματα της σημερινής συνάντησης του Eurogroup, δήλωσε από το Λουξεμβούργο ότι «πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις τράπεζες στην Ισπανία και να εξετάσουμε κατά πόσο η Ελλάδα τηρεί τους όρους, πιθανόν να έχουμε αίτημα προσφυγής της Κύπρου στο μηχανισμό, ενώ και η Σλοβενία έχει δυσκολίες».

Ανακοίνωσε ακόμη πως σήμερα πρόκειται να ληφθεί στο Λουξεμβούργο η απόφαση για τον τερματισμό, τον ερχόμενο Ιούλιο, της λειτουργίας του προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και η μεταφορά στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) του ποσού των 700 δισεκατομμυρίων ευρώ, «ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρελούδιο πολέμου στην Μ. Ανατολή: Κόλαση φωτιάς εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Γάζα

Κλιμάκωση της έντασης στην Μ. Ανατολή σηματοδοτεί η σημερινή επίθεση του Ισραήλ σε στόχους της Hamas και της Jihad Islami στην Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για την σφοδρότερη επίθεση που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Γάζα εδώ και αρκετό καιρό αφού σύμφωνα με πηγές σήμερα από το πρωί μαχητικά της Αεροπορίας του Ισραήλ καθώς και αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χλστ βομβαρδίζουν στόχους στην Λωρίδα της Γάζας.

Πανηγύρια για την εκλογή Τσάβεζ με την ελληνική σημαία

Μέσα σε όλα τα πανηγύρια για την επανεκλογή με 54% του Τσάβες είδαμε την Ελληνική σημαία ανάμεσα στο πλήθος ! Προφανώς πλλοί λαοί δείχνουν περισσότερο σεβασμό από ότι εμείς στους εαυτούς μας.




Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον λαό μας, η Ελληνική σημαία να βρίσκεται στα χέρια του αγωνιζόμενου και δοκιμαζόμενου λαού της Βενεζουέλας.
Η σημαία μας, σύμβολο αντίστασης και αγώνα υψώνεται στις διαδηλώσεις σε χώρες όπως

Στο Στρατοδικείο για παράβαση καθήκοντος και εγκατάλειψη θέσης η εισβολή στο ΥΠΕΘΑ

Το Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών (εισαγγελέας Στρατοδικείου) αναλαμβάνει πλέον την διερεύνηση, των δραματικών γεγονότων της εισβολής και κατοχής του προαύλιου χώρου του ΥΠΕΘΑ την περαμένη Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν πηγές της στρατιωτικής δικαιοσύνης η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος) με επείγον έγγραφο, ζητεί την διερεύνηση των γεγονότων της περασμένης Πέμπτης 4/10/2012 από τη στρατιωτική δικαιοσύνη σε ότι αφορά τη διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν στο στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Τέτοια είναι η παράβαση καθήκοντος, η εγκατάλειψη θέσης κ.λ.π.

Στον εισαγγελέα Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως μάρτυρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη  στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα ¨"Λαγκάρντ".


Παράλληλα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις

Προφυλακιστέος ο Γ.Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε "ωφελήματα" εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Αμυνας.

Αρνήθηκε ο Κουβέλης να παραστεί στο γεύμα με την Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Δ. Σταμάτης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για να τον ρωτήσει αν θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει η κυβέρνηση στην Άνγκελα Μέρκελ. Ο Φώτης Κουβέλης απάντησε αρνητικά με αποτέλεσμα αυτή του η απόφαση να δεσμεύει και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επιθυμούσε να παραβρεθεί και να συνομιλήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό από την ισραηλινή Teva!

Τεράστιο χαστούκι για την τρόικα και όλους όσοι προωθούν τη δραστική ουσία στην Ελλάδα αποτελεί το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της ισραηλινής εταιρείας Teva, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις αρχές. Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Συγκεκριμένα, η Teva αμέλησε να περιλάβει στο σκεύασμα της, μεμβράνη που επιβραδύνει την αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό (την οποία διαθέτει το πρωτότυπο σκεύασμα), με συνέπεια οι ασθενείς που προτίμησαν το, φθηνότερο, ανώνυμο γενόσημο της ισραηλινής εταιρείας να βρεθούν εκτεθειμένοι σε υπερβολική δόση!

Μέτρα στο Στρατό για Μέρκελ!!!

Μέτρα στο Στρατό για Μέρκελ
Από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο βράδυ που θα έχει φύγει από την Αθήνα η Μέρκελ, θα εφαρμοστούν στο στρατό σχέδια αυξημένης επιφυλακής και ιδιαίτερης φύλαξης κυρίως των στρατοπέδων στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Η εντολή του πρωθυπουργού στον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο ήταν σαφής στην πολύωρη χτεσινή τους συνάντηση: «Περιφρουρήστε με κάθε τρόπο τα στρατόπεδα και το Πεντάγωνο για να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν νέο επεισόδιο, τύπου εφόρμησης των απεργών των ναυπηγείων στο υπουργείο Άμυνας».

Νεκρός στην Τζακάρτα ο συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου Β. Καμπούρογλου

Νεκρός στην Τζακάρτα ο συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου Β. Καμπούρογλου
Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο Βλάσης Καμπούρογλου.
Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες.
Ο Καμπούρογλου ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Drumilan και είχε κληθεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τους πυραύλους ΤΟR-M1.
Ωστόσο ήταν εξαφανισμένος απότο 2004 ενώ λέγεται ότι για τελευταία φορά εθεάθη το 2012 στην Ιθάκη, όπου διέθετε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Α. Τσίπρας: Η υποδοχή της κας. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή

Α. Τσίπρας: Η υποδοχή της κας. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή
«Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτοφανές και είναι εγκληματικό. Σε ένα πρόγραμμα που και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική διάλυση. Και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αυτό το έγκλημα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η υποδοχή της κυρίας Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας. Ένα μήνυμα που θα φτάσει, θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα είναι το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις λόγο Μέρκελ!!!-Δείτε σε ποια σημεία απαγορεύονται οι διαδηλώσεις

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής ο οποίος επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της Αθήνας, απαγορεύεται από τις 9 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οποιαδήποτε πορεία ή δημόσια συνάθροιση στο κέντρο.

Η Αστυνομία φοβάται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και της Γερμανικής πρεσβείας που βρίσκεται κοντά στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι, με αυτή την απόφαση οι συγκεντρώσεις και οι πορείες μεταφέρονται από το Σύνταγμα και τη Γερμανική πρεσβεία στην Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ: Ετοιμη σε 3 χρόνια η πίστα Formula 1

Μια πίστα αγώνων που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες του εξωτερικού θα αποκτήσει η Ελλάδα. Ο λόγος για το αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας Πατρών, ένα έργο που πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές της Formula 1 και δεν αποκλείεται στο μέλλον να φιλοξενήσει γκραν πρι της μεγαλύτερης διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η πίστα της Χαλανδρίτσας είναι ένα πρότζεκτ που «κυοφορείται» εδώ και 15 χρόνια. Τώρα η κατασκευή της μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά την ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό νόμο.
Σύμφωνα με το σχέδιο που υποβλήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 94,6 εκατομμυρίων ευρώ, που θα δημιουργήσει 497 νέες θέσεις εργασίας.

«Γκρίνια» του Πορτογάλου προέδρου για τη βραδύτητα με την οποία δρα η ΕΚΤ

Λισαβόνα: Τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επέκρινε ο Πορτογάλος πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, υποστηρίζοντας πως «έχει μια ροπή προς το να δρα με καθυστέρηση» σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Mιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Πορτογάλος πρόεδρος τόνισε πως «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, περιλαμβανομένης της ΕΚΤ, έχουν μια ροπή προς το να ενεργούν καθυστερημένα», προσθέτοντας πως ειδικά η ΕΚΤ 'έδρασε πολύ αργά' για να μετριάσει τις εντάσεις στις αγορές.

Ενώπιον δύο Μνημονίων η Κύπρος

Λευκωσία: Η κυβερνητική πρόταση μέτρων γι’ αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αν και επιχειρείται να παρουσιαστεί ως μια πρόταση αντι-μνημονιακή, αποτελεί, στην ουσία, ένα κυβερνητικό Μνημόνιο. Συνεπάγεται πως, ακόμα και αν η Τρόικα την αποδεχθεί ως σοβαρή πρόταση, θα έχουμε την επιλογή μεταξύ δύο Μνημονίων: Αυτό που μας εισηγείται η Τρόικα και το κυβερνητικό Μνημόνιο.

Σε μια σειρά από ζητήματα έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ Τρόικας , γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα ως προς τη σκοπούμενη κατάληξη σ' ένα αποδεκτό Μνημόνιο, δεδομένων και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Σε συμφωνία Κύπρου -Τρόικας σύντομα ελπίζει ο Μαρόζο

Λεμεσός: Την ελπίδα όπως η κυπριακή κυβέρνηση καταλήξει γρήγορα με την Τρόικα σε ένα συμβιβασμό σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής, εξέφρασε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λέγοντας ότι αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην Κύπρο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της «Διακήρυξης της Λεμεσού», ο κ. Μπαρόζο είπε: «Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, οι προκλήσεις είναι τεράστιες, χρειάζεται τεράστια προσπάθεια από το κυπριακό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα, από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τους κοινωνικούς εταίρους».

Πτώση σημειώνει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Με ζημιές αρχίζει την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 13:02 στις 123,71 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,56%, ενώ πτώση σημείωνε την ίδια ώρα και ο FTSE/CySE 20 σε ποσοστό 1,29%, υποχωρώντας στις 48,08 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος στις 597.757,15 ευρώ.

Πτωτικά κινούνταν την ίδια ώρα και η Κύρια Αγορά, που υποχωρούσε κατά 1,70%, όπως και οι Τράπεζες που σημείωναν πτώση της τάξης του 1,79%. Αντίθετα, κέρδη σημείωσε στις 13:02 η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 0,47%, η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,10%, τα Ξενοδοχεία, που κατέγραφαν κέρδη 1,41% και οι Επενδυτικές με άνοδο 0,29%.

Κράτησε "επαφή" με τα πρόσφατα υψηλά ο ΓΔ, κέρδη για Εθνική - Eurobank

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με μικρές απώλειες, λόγω κατοχύρωσης κερδών, έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Στην έναρξη των συναλλαγών ο ΓΔ βρέθηκε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό άνω των 12 μηνών, «σκαρφαλώνοντας» έως τις 848,36 μονάδες (η υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τις 22 Σεπτεμβρίου 2011).