Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σεβασμός στην Κυρά της Ρω - Πόσο ανάγκη έχουμε σήμερα από το παράδειγμά της...

Σεβασμός στην Κυρά της Ρω - Πόσο ανάγκη έχουμε σήμερα από το παράδειγμά της...


9η Μαρτίου του 1941 Ύψωμα 731: Οἱ Θερμοπύλες ποὺ δὲν ἔπεσαν …Ποτέ !


 

Στις αρχές Μαρτίου 1941, ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι έφτασε στην Αλβανία για να παρακολουθήσει από κοντά τις επιχειρήσεις. Κύριος στόχος, η διάσπαση του μετώπου σε μια γραμμή έξι χιλιομέτρων, από την Γκλάβα στο Μπούμπεσι…

Η τιτανομαχία του Υψώματος 731

Του  Δημήτρη Κωνσταντάρα- Σταθαρά:

 «Ελέγαμε: ένα Μαραθώνα ακόμα! Ελέγαμε: μια Σαλαμίνα ακόμα! Ελέγαμε: ακόμα ένα Εικοσιένα! Και ήρτες τέλος Συ Μητέρα-Μέρα…» Το ηρωικό έπος του 1940-41 τα έχει όλα, όσα διασαλπίζει με τη στεντόρεια φωνή του ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.

Οι λέξεις που «δανείσαμε» στο εξωτερικό είναι περισσότερες από όσες νομίζεις

Πριν από μερικά χρόνια η συγγραφέας Άννα Στεφανίδου με το σκεπτικό να φέρει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στη γλώσσα μας και να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει παρουσίασε το πρώτο βιβλίο της με τίτλο: «You speak Greek, you just don’t know it» («Μιλάς Ελληνικά, απλώς δεν το ξέρεις»).

 Σύμφωνα με την κυρία Στεφανίδου υπάρχουν 6.000 λέξεις που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά!
 

Πριν από την Άννα Στεφανίδου ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής κ.Ξενοφών Ζολώτας είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις λόγω της.. γλώσσας τους.

Οι Financial Times «αποθεώνουν» την Σέριφο: Ο κρυφός παράδεισος της Μεσογείου! - Στο Νο1 της λίστας

Το όμορφο κυκλαδίτικο νησί φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τα κρυμμένα "διαμαντάκια" της Μεσογείου - Μάνη και Αμοργός κοσμούν επίσης τη λίστα
Η Σέριφος, το όμορφο κυκλαδίτικο νησί, βρίσκεται στο νούμερο 1 της λίστας των Financial Times με τους «κρυμμένους παραδείσους» της Μεσογείου.


Οι συντάκτες του κειμένου σημειώνουν πως το κυκλαδίτικο νησί μπορεί να μην είναι πολυδιαφημισμένο, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά αποτελεί ένα μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Ισως η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία -Το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, με το αβυσσώδες στόμα - ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ(Εικόνα & Βίντεο)

Μια σπάνια φωτογραφία, σίγουρα για βραβείο, κατάφερε να τραβήξει ο 26χρονος Τομ Κάνον.
Στη δυτική Αυστραλία, σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από την ακτή στο πίσω μέρος του κοραλλιογενούς κόλπου Νίνγκαλο, ένας τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας έκανε την εμφάνισή του.
Ο φωτογράφος ακολουθούσε υποβρυχίως το τεράστιο κύτος προκειμένου να το φωτογραφίσει.

Οργή Ερντογάν εναντίον Moody's: Υποβαθμίζετε εμάς και όχι την Ελλάδα που βυθίζεται

Τα βέλη του κατά της Ελλάδας έστρεψε για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την υποβάθμιση της Τουρκίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.
Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας κατά μία βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια» δηλαδή, ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης
O Ερντογάν στην προσπάθεια του να αμφισβητήσει τα κριτήρια της Moody's άφησε αιχμές κατά της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Έλληνες στρατιωτικοί - «Θρίλερ» στον Έβρο: Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Έλληνες Στρατιωτικοί:Έρχονται τα πάνω - κάτω σε ό,τι αφορά τις περιπολίες στη συνοριακή γραμμή – Ενισχύονται οι μονάδες του Στρατού Ξηράς στον Έβρο – Αλλάζουν όλοι οι διοικητές των μονάδων με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Αγωνία για την τύχη των δύο παλικαριών που παραμένουν φυλακισμένα στην Ανδριανούπολη

Σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στις πρακτικές των περιπολιών στον Έβρο επιφέρει το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη Ν. Λυγερού
στον Δ. Βενιέρη. AtlasTv
 07/03/2018.

Κυπριακή ΑΟΖ και ΗΠΑ - Η αδιαλλαξία των Σκοπίων - Από το Μανχάταν στη Μεσόγειο

Κυπριακή ΑΟΖ και ΗΠΑ
Του Ν. Λυγερού


Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν και πάλι το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της παρόλο που προσπαθεί η Τουρκία να το αμφισβητήσει με κάθε τρόπο. Έτσι θα φανεί τώρα με ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυπριακή ΑΟΖ είναι κτήμα της Κύπρου. Μέσω της ExxonMobil που βρίσκεται στο θαλάσσιο οικόπεδο 10, οι ΗΠΑ θα έχουν μια έμπρακτη παρουσία στην κυπριακή ΑΟΖ. Μάλιστα έχει ήδη εκδοθεί NAVTEX στην περιοχή των κοιτασμάτων-στόχων για ν' αρχίσει ουσιαστικά η προετοιμασία της έρευνας έτσι ώστε η πετρελαϊκή εταιρεία να έχει όσο περισσότερα δεδομένα γίνεται για ν' αρχίσει στο δεύτερο εξάμηνο την πρώτη της γεώτρηση στο πλαίσιο του συμβολαίου που έχει υπογράψει με την Κύπρο.