Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

«Μάχη της Αθήνας»: Η τελευταία αερομαχία πάνω από την Ακρόπολη

Αθήνα, 20 Απριλίου 1941. Συμπληρώνονται 81 χρόνια από εκείνη την ημέρα, κατά την οποία εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος «της Μάχης της Αθήνας», της τελευταίας αερομαχίας δηλαδή πάνω από τον αττικό ουρανό, μόλις μια εβδομάδα πριν η σβάστικα υψωθεί στην Ακρόπολη.

Εκείνη την ημέρα τα τελευταία δεκαπέντε εναπομείναντα καταδιωκτικά Χαρικέιν της RAF, από την αρχική δύναμη που είχε δοθεί στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1941, αντιμετώπισαν σε μια από τις σφοδρότερες αερομαχίες στους ελληνικούς ουρανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πάνω από εκατό, μέχρι και διακόσια καταδιωκτικά και ελαφρά βομβαρδιστικά της Λουφτβάφε.

Γιώργος Πλειώνης: Ο θρυλικός πιλότος που καταδίωξε το Ρόμελ και πολέμησε στην Κορέα

Σαν σήμερα, στις 20 Απριλίου 2021 απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών ο Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Γιώργος Πλειώνης. 

Γλίτωσε τρεις φορές τον θάνατο. Υπήρξε βετεράνος πιλότος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κορέας, με 167 επιτυχείς πολεμικές αποστολές στο ενεργητικό του.

 Θεωρείται θρύλος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

108 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Έτοιμο το ενημερωτικό περίπτερο στο Σύνταγμα - Έκδηλο το ενδιαφέρον του κοινού

Ενημερωτικό περίπτερο για την 108η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων έστησε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας.

Από σήμερα έως τη Δευτέρα 24 Απριλίου, οι πολίτες και οι τουρίστες που κινούνται στο κέντρο μπορούν να ενημερώνονται για τα δεινά που υπέστησαν οι Αρμένιοι, στις αρχές του 20ού αιώνα, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ανάλογο περίπτερο στήθηκε και στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, όπου μέλη της Αρμενικής Νεολαίας του νομού μιλούν στους περαστικούς για το έγκλημα της Γενοκτονίας σε

Μετανθρωπισμός: «Η θρησκευτική επανάσταση της εποχής μας»

 Του Mathieu Bock-Côté

Δεν θα καταλάβουμε τίποτα από τις μεγάλες διαμάχες της εποχής μας εάν αρνηθούμε να εξετάσουμε το θρησκευτικό τους υπόβαθρο. Από τις συζητήσεις γύρω από τη σεξουαλική ταυτότητα, την οποία συνδέουμε με τη θεωρία του φύλου, μέχρι εκείνες που αφορούν το τέλος της ζωής, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, και συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται λιγότερο ή περισσότερο με τη βιοηθική, όλες μαρτυρούν μια βίαιη ανθρωπολογική μετατόπιση, θα μπορούσαμε μάλιστα να μιλήσουμε και για επανάσταση. Μία αντίληψη για τον άνθρωπο εξαφανίζεται και μία άλλη την αντικαθιστά επιθετικά. Μια κοινωνία δύσκολα μπορεί να επιτρέψει τη συνύπαρξη στους κόλπους της πολλών ανθρωπολογιών, ιδίως αν αυτές είναι αντιθετικές.

Τέμπη: Ολόκληρο το πόρισμα για την τραγωδία

Στη δημοσιότητα έδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Tο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αφορά τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά που έλαβε χώρα στις στις 28 Φεβρουαρίου στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

 Διαβάστε όλο το πόρισμα

Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη, παραδόθηκε την περασμένη Τρίτη στον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη και θα κοινοποιηθεί αρμοδίως στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που διεξάγει την ανάκριση με αίτημα για άμεση δημοσιοποίησή του από το Υπουργείο.

Η άσχημη μοίρα της Αφρικής και η νέα περιφέρεια εκτόνωσης της Μεγάλης Μάχης

Αλέξανδρος Θ. Δρίβας, Αρθρογράφος
Διεθνολόγος -Συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ - Research Fellow in HALC
(Hellenic American Leadership Council)

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τις περιοχές που θα υποκαταστήσουν αυτές που φιλοξένησαν μάχες εκτόνωσης της έντασης του Ψυχρού Πολέμου. Η Αφρική είναι μια σταθερά εμπόλεμη ήπειρος η οποία λόγω της οργάνωσης της κοινωνίας σε συνδυασμό με το αποικιοκρατικό της παρελθόν και την ″κατάρα″ του ορυκτού της πλούτου συνιστά μια τεράστια ″Μέση Ανατολή″.

Οι περισσότεροι ηγέτες των χωρών της Αφρικής, ηγούνται αποτυχημένων κρατών και στα αποτυχημένα κράτη, η απολυταρχία είναι εκείνη που παραμένει σταθερή, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο.

Εκκένωση Ελλήνων από το Σουδάν: Η επιχείρηση «ΚΟΣΜΟΣ» του ΓΕΕΘΑ και η στάση Αθήνας

Του Κώστα Αλατζά

Συνεχίζεται η αγωνία για τους δεκάδες Έλληνες του Σουδάν που επιθυμούν να απομακρυνθούν από τη χώρα που σπαράσσεται την τελευταία εβδομάδα από εμφύλιο πόλεμο. Η Αθήνα εκτιμά ότι εξακολουθούν να είναι ακατάλληλες οι συνθήκες για την πραγματοποίηση επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Όπως ανέφεραν χθες διπλωματικές πηγές επιδιώκεται συντονισμός των ενεργειών με τα κράτη μέλη που ενδιαφέρονται και εκείνα να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την εμπόλεμη ζώνη της αφρικανικής χώρας. Μέχρι στιγμής 80 Έλληνες έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Σουδάν ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 1000 Ευρωπαίοι πολίτες που θέλουν να απομακρυνθούν από την αφρικανική χώρα.

«Κωδικός» ελικόπτερα NH-90: «Γονατίζουν» οι αεροδιακομιδές τα διαθέσιμα ιπτάμενα μέσα – Το παρασκήνιο με τα ανταλλακτικά

Κώστας Σαρικάς

Στόχος του ΓΕΣ είναι η όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση των NH-90 ειδικά από τη νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. 

Μπορεί κατά τη χθεσινή επίδειξη των Στελεχών Ειδικών Επιχειρήσεων στο Μεγάλο Πεύκο ενώπιον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι μεγάλες δυνατότητες των ελικοπτέρων NH-90 όμως το πρόβλημα που ταλανίζει την Αεροπορία Στρατού και το ΓΕΣ γενικότερα με τις πολύ χαμηλές διαθεσιμότητες των Γαλλικών ελικοπτέρων παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ‘’αγκάθια’’ που αντιμετωπίζει το Στρατιωτικό Επιτελείο. Την ώρα μάλιστα που 20 χρόνια έπειτα από την απόκτηση των πρώτων NH-90 η Αεροπορία Στρατού εξακολουθεί να παραλαμβάνει ελικόπτερα.

Τα ελληνικά S-70 αποκτούν νέους αισθητήρες από το Ισραήλ

Η TAMAM θυγατρική της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (IAI) κέρδισε τον διαγωνισμό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για απροσδιόριστο αριθμό πυργίσκων αναγνώρισης και στόχευσης μεγάλης εμβέλειας, πολλαπλών αισθητήρων MOSP3000-HD.

Με αυτά θα εξοπλίσουν τουλάχιστον έξι (6) από τα υπάρχοντα οκτώ (8) ελικόπτερα S-70B-6 του Πολεμικού Ναυτικού. Η εν λόγω αναβάθμιση είναι το πρώτο μέρος ενός πακέτου εκσυγχρονισμού που θα βελτιώσει τις δυνατότητες των ελικοπτέρων S-70B-6.

Την 1η Αυγούστου 2022, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε πιθανή Πώληση μέσω FMS στην Ελλάδα,

Πολεμικό Ναυτικό: Σε έξι μήνες καθελκύεται η πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI HN

Γιάννης Νικήτας

Με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το πρόγραμμα ναυπήγησης των τριών ελληνικών φρεγατών FDI HN. Στα ναυπηγεία της Λοριάν επικρατεί οργασμός ναυπηγικών εργασιών και είναι πλέον δεδομένο πως τα ελληνικά πλοία θα παραδοθούν νωρίτερα του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Η πρώτη ελληνική FDI HN, η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» αναμένεται να καθελκυσθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως βάση χρονοδιαγράμματος η επίσημη παράδοση στο ΠΝ έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2025.

Στις 26 – 29 Απριλίου το 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με κεντρικό θέμα “Paradigm Shifts”

H ετήσια εκδήλωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει για άλλη μια φορά στη γενέτειρά του, την εμβληματική πόλη των Δελφών και θα διαρκέσει από την Τετάρτη 26 έως και το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023. Το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο «Paradigm Shifts».

Όπως κάθε χρόνο, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων o πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer, o Πρόεδρος

Ολα γυρίζουν μπούμερανγκ

 Γιάννης Τσαπρούνης 

Tο πολιτικό σκηνικό συνταράσσεται από την υπόθεση Γεωργούλη. Απόλυτα λογικό. Πρώτη φορά συμβαίνει να καταγγέλλεται για βιασμό και σωματική κακοποίηση ένας ευρωβουλευτής, ένας Ελληνας πολιτικός.

ΘΑ γίνονταν διαδηλώσεις και συναυλίες. Τα πλακάτ #metoo θα είχαν την τιμητική τους. Οι καλλιτέχνες που πρωτοστάτησαν στις πρόσφατες διαμαρτυρίες για τα πτυχία και παλαιότερα για την υπόθεση Λιγνάδη, θα διάβαζαν ξανά επαναστατικά κείμενα στις παραστάσεις. Οχι, τώρα δεν θα γίνουν αυτά. Γιατί, τώρα είναι… αλλιώς. Γιατί όλα τα προηγούμενα τα φούντωναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστεριστές. Τώρα αρκεί η καταδίκη του Τσίπρα, για να τελειώσει η κουβέντα, για τη «μαχητική» Αριστερά.

Μαζεύει άρον - άρον ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί «κυβέρνησης ηττημένων»

Σε σαφή αναδίπλωση των θέσεών τους, σχετικά με τον σχηματισμό «κυβέρνησης ηττημένων» με δεύτερο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, προχώρησαν τα δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του, Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν και χθες εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό, σήμερα «ανασκεύασαν», κάνοντας λόγο για μια προοδευτική κυβέρνηση μόνο με ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα.

Σε διευκρινιστική αναδίπλωση προχώρησε εκ νέου ο Γιάννης Δραγασάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι χρειάζεται νίκη του κόμματός του στις εκλογές ως απαραίτητη προϋπόθεση για σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης κατηγορεί τη ΝΔ για προπαγανδιστικό μηχανισμό, σημειώνοντας πως η γραμμή των δήθεν διαφωνιών εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί, «όπως θα ηττηθεί στην κάλπη και ο κ. Μητσοτάκης», όπως αναφέρει.

Σουδάν: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Νουβίας – «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων»

 

Με τον μητροπολίτη Νουβίας κ.κ Σάββα επικοινώνησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Σουδάν.

"Υπερήφανεύεται" ο Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος- Αδιάφορος για τις αντιδράσεις

 
"Έχουμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξανακάνουμε" είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μεταξύ Κρήτης και λιβυκών χωρικών υδάτων αναμένεται να κινηθεί το νέο τουρκικό ελικοπτεροφόρο «TCG Anadolu»

 

Το νέο πλοίο της γείτονος έχει μήκος 232 μέτρα και δεν μπορεί να βγει στο Αιγαίο εύκολα, εξαιτίας της υφαλοκρηπίδας και της κοντινής απόστασης των νησιών

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Συνεργάτες της Wagner επισκέφτηκαν την Τουρκία για να αγοράσουν όπλα

 

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, συνεργάτες της Wagner βρέθηκαν στην Αγκυρα για να διαπραγματευτούν το ενδεχόμενο απόκτησης drones, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και πυροβολικού.

Οι διεθνείς παίκτες γύρω από τον εμφύλιο στο Σουδάν και η αγωνία για την ασφάλεια των Ελλήνων

 

Αλεξία Τασούλη

Σουδάν: Η προσοχή είναι στραμμένη στη διεθνή κοινότητα, διότι τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα και δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα για να σώσει τους Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν και έχουν ζητήσει να επαναπατριστούν.

Έχει πρόβλημα η Τουρκία με το ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ανατολική Μεσόγειο; Δύο περιστατικά δείχνουν μία υπόγεια αντιπαράθεση…

 

Delighted to join President Christodulides onboard the USS San Juan (SSN-751) for a visit with the officers and crew of the Los Angeles-class submarine. Photo via Twitter, Julie Fisher, @USAmbCy

To περιοδικό Forbes σε άρθρο του Paul Iddon τονίζει ότι δύο ξεχωριστά περιστατικά φέτος που αφορούν ένα αμερικανικό υποβρύχιο και ένα αεροπλανοφόρο υποδηλώνουν ότι η Τουρκία είναι επιφυλακτική για την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στις ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άτυπη συνάντηση για τη Συρία στην Αθήνα - Συνάντηση Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ

 

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Geir Pedersen θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 10:30.

ΕΕ: Ξεκινούν συνομιλίες σχετικά με νομοθετικές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση πολιτικών μετανάστευσης και ασύλου

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) αποφάσισε την Πέμπτη να αρχίσει συνομιλίες με τα κράτη-μέλη της ΕΕ σχετικά με σειρά νομοθετικών προτάσεων για τη μεταρρύθμιση των πολιτικών για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Στροφή της Αιγύπτου: Συμφώνησε να κατασκευάσει βλήματα πυροβολικού για την Ουκρανία- σε «μυστική συμφωνία»

 

«Σύμφωνα με αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν, η Αίγυπτος αποφάσισε να μην προμηθεύσει τους πυραύλους στη Ρωσία μετά από συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, και αντ' αυτού, η Αίγυπτος συμφώνησε να κατασκευάσει βλήματα πυροβολικού για την Ουκρανία», γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

Απρίλιος 20, 2023. Ελλάδα.

Κάιρο.

 Όπως δημοσιεύει η Washington Post επικαλούμενη αμερικανικό έγγραφο που διέρρευσε, η Αίγυπτος αποχώρησε από τη συμφωνία για την προμήθεια των πυραύλων στη Ρωσία μετά από συνομιλίες με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σουδάν: Η Wagner προσπαθεί να διατηρήσει αλώβητα τα συμφέροντά της

 

Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner, παρούσα στο Σουδάν επί χρόνια, η οποία έχει εξασφαλίσει προνομιακή πρόσβαση στα χρυσωρυχεία της χώρας, τηρεί διακριτική στάση αφότου ξέσπασε το Σάββατο (15/04) σύγκρουση ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Η G7 εξετάζει την πλήρη απαγόρευση εξαγωγών στη Ρωσία

 

Ορισμένοι από τους βασικούς συμμάχους της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν προς μία πλήρη απαγόρευση της πλειοψηφίας σχεδόν των εξαγωγών στη Ρωσία, αναβαθμίζοντας σημαντικά την οικονομική πίεση στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Βloomberg.

Φίλης Ο τρόπος που σχεδιάζετε τον φράχτη στον Έβρο είναι παράνομος

 

Με "προοδευτική διακυβέρνηση" ξεχνάμε και τον φράχτη στον Έβρο.

Κωνσταντίνος Φίλης, Η σύγκρουση στο Σουδάν ως τμήμα της παγκόσμιας σύγκρουσης και αναταραχής

 

Ο διαχωρισμός της Αφρικανικής χώρας, με την αυτονόμηση του Νότιου Σουδάν, είχε σημαντικές θρησκευτικές αλλά και εθνοτικές ρίζες. Το Νότιο Σουδάν είναι περίκλειστη χώρα που βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική και έχει πρωτεύουσα την Τζούμπα. Η έκταση του είναι 619.745 τ.χλμ., ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 10.913.000 κατοίκους σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2022.

Αποκαλύπτεται γιατί δεν πήγαν στα νησιά οι Έλληνες επίσημοι (19-4-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Αποκαλύπτεται γιατί δεν πήγαν στα νησιά οι Έλληνες επίσημοι

Παρέμβαση Τσουρούλλη για κυρώσεις

 

Παρέμβαση Τσουρούλλη για κυρώσεις

Τουρκία: Βαδίζει σε πολιτική αστάθεια

 


1. Τουρκία: Βαδίζει σε πολιτική αστάθεια
2. Σουηδία: Τουρκία και Ουγγαρία έχουν δώσει το ναι για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

Στη δημοσιότητα το πόρισμα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας | Ειδήσεις Μεσημβρινό Δελτίο

 

1. Στη δημοσιότητα το πόρισμα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας
2. Ημέρα εξελίξεων σήμερα, σε προσκήνιο και παρασκήνιο, στην υπόθεση Γεωργούλη–Τι γίνεται με την ασυλία
3. Μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Σουδάν – Στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης η χώρα
4. Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για την εκκένωση των Ελλήνων του Σουδάν

Turkaegean:Το εμπορικό σήμα της Τουρκίας που προκαλεί αντιδράσεις

1. Turkaegean:Το εμπορικό σήμα της Τουρκίας που προκαλεί αντιδράσεις
2. Εκλογές στην Τουρκία: Πώς θα εξελιχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
3. Δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου: Νέα Τουρκία χωρίς διακρίσεις

Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ερευνά τη διαρροή στοιχείων της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Γεωργούλη

1. Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ερευνά τη διαρροή στοιχείων της καταγγέλλουσας στην υπόθεση Γεωργούλη
2. Λ. Πλασκοβίτης: Με εκνευρίζει που για λόγους κομματικούς ο Γεωργούλης αντιμετωπίζεται διαφορετικά
3. Τι ακριβώς έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την χρηματοδότηση της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο

Υπόθεση Halkbank: Οι διαφορετικές αναγνώσεις της απόφασης και τι λένε στην Τουρκία | Ώρα Ελλάδος 20/4/2023 | OPEN TV

1. Τι ισχύει με την χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
2. Υπόθεση Halkbank: Οι διαφορετικές αναγνώσεις της απόφασης και τι λένε στην Τουρκία
3. Γ. Καμπάς για υπόθεση Halkbank: Οι ΗΠΑ δίνουν λίγο… αέρα στην Τουρκία και τον Ερντογάν

Τουρκία: Ετοιμάζει εκτόξευση τορπίλης από μη επανδρωμένο σκάφος | Σήμερα | 20/04/2023

1. Αντιόχεια: Εικόνες που σοκάρουν στη σεισμόπληκτη πόλη
2. Πολιτικός «σεισμός» στην Τουρκία με το βίντεο-μανιφέστο του Κιλιτσντάρογλου
3. Ο Ερντογάν δεν ακούει τα προβλήματα του λαού του
4. Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Η Τουρκία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν
5. Τουρκία: Ετοιμάζει εκτόξευση τορπίλης από μη επανδρωμένο σκάφος