Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

"Υπερήφανεύεται" ο Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος- Αδιάφορος για τις αντιδράσεις

 
"Έχουμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξανακάνουμε" είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αγία Σοφία που έχει μετατραπεί σε τέμενος, αναφέρθηκε και πάλι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τη διάρκεια δείπνου ιφτάρ στην πόλη Ντενίζλι της Τουρκίας. Και όπως φαίνεται όχι μόνο υπερηφανεύεται γι΄αυτό, αλλά το θεωρεί και απόδειξη της επαναπροσέγγισης της Τουρκίας με τις αξίες του Πολιτισμού. Κι ας έχει καταδικαστεί η κίνηση από πολλές δυτικές κυβερνήσεις, αλλά και από την Unesco.

"Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή σύμφωνα με την κληρονομιά που μας άφησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

"Τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις θέλουμε να τις μετατρέψουμε στον θεμέλιο λίθο μίας νέας ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα και το έθνος μας στην κορυφή", συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

"Αναμφίβολα, θα εξασφαλίσουμε την άνοδο της χώρας μας με τη δύναμη που παίρνουμε από το Ιερό Κοράνιο. Έχουμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξανακάνουμε" ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κλειστη η Αγία Σοφία για την προετοιμασία της εορτής του Ραμαζανίου

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας δεν θα είναι επισκέψιμος από τις 11:00 μμ. της Πέμπτης 20 Απριλίου έως ώρα 4 π.μ. της Παρασκευής 21 Απριλίου για την πραγματοποίηση γενικής καθαριότητας και προετοιμασίας του χώρου για την προσευχή, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ολοκλήρωσης του μήνα του Ραμαζανίου.

ΠΗΓΗ https://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου