Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η Αμμόχωστος δεν είναι πατρίδα σας, κύριε Ερντογάν (Βίντεο)

                                                               Της Άννας Μαραγκού

Δείτε το Βίντεο

Η υπέροχη Παναγία των Βράχων με τον καθοριστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821 - Μια κατανυκτική γωνιά στην Ελλάδα που κλέβει τις εντυπώσεις

Αν γυρίσεις απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να επισκεφθείς μεγάλες και μικρές εκκλησίες, ναούς και μοναστήρια. Το καθένα έχει τη δική του ιστορία και κάποια μετρούν αιώνες ζωής.

Σε κεντρικά σημεία ή σε απόκρημνα μέρη, πολλά από τα εκκλησάκια είναι αφιερωμένα στην Παναγία. Ένα από τα πιο όμορφα και κατανυκτικά που έχουμε γνωρίσει είναι η Παναγία των Βράχων ή Παναγία Πελεκητή όπως είναι η επίσημη ονομασία της. Μια εκκλησία που βρίσκεται ανάμεσα σε γη και ουρανό και σου προκαλεί δέος. Βρίσκεται σκαρφαλωμένη στα 1.400 μέτρα υψόμετρο και αξίζει να την επισκεφθείς. Και αυτήν αλλά και ολόκληρη την περιοχή που την φιλοξενεί.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη ανακάλυψη με τις 100 σαρκοφάγους στην Αίγυπτο (Βίντεο)

Το BBC κατέγραψε τις προσπάθειες των αρχαιολόγων να καταγράψουν και να ερευνήσουν τις 100 σαρκοφάγους που βρέθηκαν στη Νεκρόπολη της Σακκάρα, στην Αίγυπτο και οι οποίες χρονολογούνται από την 26η Δυναστεία.

«Ούτε το 1% όσων βρίσκονται θαμμένα στην περιοχή δεν είναι αυτά που παρουσιάζουμε», τόνισε προς τους δημοσιογράφους και διπλωμάτες ο Υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα αποτελέσματα ανασκαφών, με μία από τις σημαντικότερες να ακολουθεί τις επόμενες ημέρες, αυτή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και γνωστού αρχαιολόγου Ζάχι Ζαουάς.

Με έντονη βροχή το πικ νικ Ερντογάν στο Βαρώσι

Γύρω στις 16:30 το απόγευμα έφτασε στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου ο Τούρκος Πρόεδρος με τη συνοδεία του και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, ο χώρος στον οποίο έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η Λεωφόρος Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και Joulia house, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων  σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του «δήμου» Αμμοχώστου,, του τουρκικού Δήμου Ικονίου και του TOKI.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι – κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικνίκ.

Ζάεφ: «Η Βουλγαρία θα θέσει βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ»

Δεν χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο, χρειαζόμαστε φιλία, ένα χέρι βοήθειας» τονίζει ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας

Την εκτίμηση ότι η Βουλγαρία, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που προγραμματίζεται για την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα θα θέσει «βέτο» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της τελευταίας, Ζόραν Ζάεφ.

«Είμαι έτοιμος και προετοίμασα και τον λαό για ένα πιθανό μπλοκάρισμα, ένα πιθανό βέτο, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο. Αλλά δεν χάνω ποτέ την